۳۱ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۵۶

حجتی برآورد کرد:

خسارت 11 هزار میلیارد تومانی کشاورزان از خشکسالی و سیل

خسارت 11 هزار میلیارد تومانی کشاورزان از خشکسالی و سیل

وزیر جهادکشاورزی خسارات وارده به کشاورزان به دلیل خشکسالی و سیل را بیش از 11 هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: برای حل این مشکل تنها یک‌هزار میلیارد تومان در دولت به تصویب رسیده و یک‌هزار و 500 میلیارد تومان در حال طی مراحل تصویب است که با این بودجه‌ها نمی‌توان مشکلات را حل کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی سوال موسوی لارگانی نماینده فلاورجان و علی ایرانپور نماینده مبارکه از وزیر جهادکشاورزی در دستور کار مجلس قرار گرفت. سوال موسوی لارگانی در مورد دلایل افزایش بی‌رویه قیمت نهاده‌های کشاورزی، کود و سم بود.

سوال علی ایرانپور نیز در مورد علت کوتاهی وزارت جهاد کشاورزی در تامین و تولید محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک بود که به دلیل مشابهت دو سوال باهم ادغام شده و در جلسه امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی بررسی شد.

محمود حجتی در ابتدای جلسه بررسی سوال، گفت: قیمت نهاده‌های کشاورزی که در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد با حداقل و کمترین قیمت است همچنین قیمت کود از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم افزایش نیافته و به همان قیمتی که دولت قبل مصوب شده بود، تحویل کشاورزان می شود.

وی با بیان اینکه البته دولت یارانه‌ای نیز برای قیمت کود در نظر گرفته که موجب می‌شود در پایان کود به قیمت کیلویی 35 هزار تومان در اختیار کشاورزان قرار گیرد، اظهار داشت: در یکسال گذشته عرضه نهاده‌های کشاورزی نیز خوب بودند.

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به انتقادات نمایندگان در خصوص عدم مدیریت وزارت کشاورزی در مورد ریسک تولید محصول کشاورزی، گفت: این مشکل باید در بیمه‌ها حل شود، ما بخش عمده ریسک کشاورزی را توسط بیمه‌ها حل کردیم، اما متاسفانه ردیف بودجه‌ای که برای بیمه کشاورزی در نظر گرفته شده است، فوق العاده محدود بوده و کارایی‌اش پایین است.

حجتی افزود: دولت بودجه ای نزدیک به یک‌هزار میلیارد تومان برای حل مشکلات کشاورزان تصویب کرده و پیشنهادی مبنی بر بودجه یک‌هزار و 500 میلیارد تومانی نیز در این خصوص در حال طی مراحل تصویب است.

حجتی خسارات ناشی از خشکسالی را بیش از 11 هزار میلیارد تومان برآورد کرد و توضیح داد: این مشکلات با بودجه یک‌هزار و یک‌هزار و 500 میلیارد تومانی قابل حل نیست، وزارت جهاد کشاورزی در حال پیگیری حل این مشکلات است، اما چالش‌های موجود فوق العاده زیاد است.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص سوال علی ایرانپور در مورد علت کوتاهی وزارت کشاورزی در تامین و تولید محصولات ارگانیک نیز بیان کرد: وظیفه وزارت کشاورزی تامین غذای سالم است. ایران یک درصد از اراضی کشاورزی دنیا را در اختیار دارد و سمی که در کشور استفاده می شود 0.65 درصد سمی است که در دنیا مصرف می شود. بنابراین متوسط استفاده سموم شیمیایی در ایران کمتر از جهان است.

وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: در دهه 70 بیش از 40 هزار تن سم در کشور مصرف می شد که امروز به 20 هزار تن کاهش یافته است، اما مشکل اصلی، بد مصرف کردن سموم توسط کشاورزان است.

در ادامه موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی، خاطر نشان کرد: نباید بخش کشاورزی رها شود. متاسفانه از وزارت جهاد تنها یک نام باقی‌مانده است، در حالی که این وزارتخانه در اوایل انقلاب، کار چهار وزارتخانه را انجام می داد.

عضو کمیسیون اقتصادی با طرح این پرسش که در یکسال اخیر که شما به عنوان مدیر ارشد وزارت جهاد کشاورزی معرفی شدید، اعلام بفرمایید که چه فعالیت هایی انجام دادید؟ و با انتقاد از افزایش قیمت کود شیمیایی، گفت: سال گذشته قیمت هر کیلو کود شیمیایی 35 هزار تومان بود که امسال به 60 هزار تومان افزایش یافته است.

در ادامه، محمود حجتی، وزیر کشاورزی در واکنش به اظهارات موسوی لارگانی مبنی بر افزایش قیمت کود شیمیایی، توضیح داد: قیمت کود شیمیایی در دولت یازدهم افزایش نیافته و اگر جایی کود شیمیایی را با قیمتی بیش از 35 هزار تومان عرضه می‌کنند، اعلام کنید تا پیگیری شود.

حجتی در تشریح اقدامات وزارت کشاورزی در حمایت از تولید محصولات کشاورزی بیان کرد: تاکنون بیش از 5 میلیون و 200 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که فکر می‌کنیم این مقدار تا حدود 7 میلیون تن افزایش یابد.

وزیر جهادکشاورزی یکی از مشکلات عمده کشاورزان را عرضه محصولات کشاورزی خواند و ادامه داد: در راستای کمک به عرضه محصولات کشاورزی، دولت امسال خرید تضمینی محصولات کشاورزی را در دستور کار قرار داد و همچنین برنامه ای برای خرید تضمینی محصولات باغی دارد.

در پایان سیدناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان با بیان اینکه مشکلات کشاورزی در همه استان‌های کشور وجود دارد و نمایندگان از پاسخ های وزیر قانع نشدند، اعلام کرد که از پاسخ های وزیر قانع نشده و خواستار رأی گیری شد.

علی ایرانپور، نماینده مردم مبارکه نیز با تاکید بر اینکه از پاسخ های وزیر قانع نشده است، از اقدام هیات رئیسه مبنی بر ادغام دو سوال از وزیر انتقاد کرد. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که سوالات، مشابه بوده و به همین علت ادغام شده است.

در پایان، اظهارات حجتی به رأی نمایندگان گذاشته شد و نمایندگان با 130 رأی موافق، 88 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 243 نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که از پاسخ های حجتی قانع شدند.

کد خبر 2336026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha