سرهنگ دوم پاسدار حسن قسمتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برخورد با فروشندگان دستگاه فلزیاب و گنج یاب موضوعی است که سالها بخشی از توان یگان حفاظت میراث فرهنگی تهران را به خود اختصاص داده است.
این مسئول با اشاره به صرف زمان و هزینه بسیار از سوی افرادی که سودای یافتن گنج دارند افزود: هزینه های گزافی که در یک سراب پوچ و برای یافتن گنج سرمایه گذاری می شود در صورت هدایت صحیح و بکارگیری مناسب می تواند سرمایه اولیه کسب و کار حلال باشد اما خیال طی کردن ره صدساله و کسب گنج بدون رنج سبب می شود تا افراد نا آگاه و طماع در دام شیادان و کلاهبردارن گرفتار آیند.
هشدار: استفاده از دستگاه گنج یاب مجازاتهای قانونی شدیدی دارد
وی خطاب به فروشندگان و خریداران دستگاه های گنج یاب اعلام کرد: یگان حفاظت استان تهران به منظور شناسایی فروشندگان دستگاه های فلزیاب و گنج یاب به صورت مستمر و ریزبینانه در حال رصد فضاهای مجازی و تبلیغات محیطی است چراکه هیچ شرکت داخلی و خارجی به صورت قانونی مجوز فعالیت و فروش دستگاه های فلزیاب در داخل کشور و به تبع آن استان تهران را ندارد.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تهران هشدار داد: افرادی که فریب این تبلیغات را خورده و اقدام به خرید دستگاه گنجیاب کردهاند باید هر چه سریعتر تجهیزات خریداری شده را تحویل این فرماندهی دهند زیرا در صورتیکه به هنگام حفاری و استفاده دستگاه های مذکور از سوی ماموران یگان حفاظت دستگیر گردند مجازاتهای قانونی شدیدی در انتظارشان خواهد بود.
سودای یافتن گنج نتیجه ای جز آسیبهای روحی و قضایی برای افراد ندارد
وی اظهار داشت: تب یافتن گنج از جمله دردهایی است که طمعکاران زیادی را در سراب خود می سوزاند و نتیجه ای جز آسیب روحی، روانی و در برخی موارد نیز قضایی، برای فریب خوردگان در پی ندارد.
این مسئول افزود: آنچه مسلم است تا زمانیکه عده ای افراد طماع، نا آگاه و ساده لوح در صدد یافتن گنج و پاسخ به خیالات ذهنی خود هستند، به طور قطع سودجویان و کلاهبرداران نیز به دنبال فریب و کسب سود خود خواهند بود اما تنها راه مقابله با این پدیده افزایش آگاهی عمومی و نهادینه کردن فرهنگ صیانت از تاریخ، تمدن و هویت ملی است.
نظر شما