به گزارش خبرنگار مهر، جعفر جهان پناه شامگاه سه شنبه در حاشیه مراسم افطاری بنیاد نخبگان البرز با ارائه گزارشی از عملکرد بنیاد در شش ماه گذشته گفت: در حال حاضر 383 نفر در بنیاد نخبگان استان البرز عضویت دارند که به تفکیک در گرایش علوم انسانی 38 نفر، در علوم پایه 27 نفر در فنی مهندسی 159 نفر، کشاورزی 22 عضو، پزشکی 40 نفر و در گرایش هنر 9 نفر عضو هستند. با این ترکیب بنیاد نخبگان البرز از پرتعدادترین نخبگان در کشور به شمار می رود.
وی افزود: هدف بنیاد استفاده حداکثری از استعدادهای نخبگان برای رفع نیازهای استان است و برهمین اساس کلینیک صنعت و معدن البرز کلید خورد.
وی با اشاره به اعضای پرتعداد گرایش فنی و مهندسی در بنیاد نخبگان البرز گفت: با توجه به اینکه البرز چهارمین استان صنعتی کشور است فعالیت کلینیک را با اتاق بازرگانی شروع کردیم و نخبگان را در شاخه های مختلف برق، پلیمر و... دسته بندی و از طریق اتاق بازرگانی و رئیس کمیسیون صنعت با انجمن های استان پیوند برقرار کردیم.
وی به روز کردن صنایع، کاهش مصرف انرژی و مباحث مختلفی که دغدغه بخش صنعت است را از دلایل تاسیس این کلینیک عنوان کرد و افزود: تا کنون چندین پروژه در این بخش با یاری و تخصص نخبگان به انجام رسیده که با رضایت صاحبان صنعت از عملکرد نخبگان استان همراه بوده است.
نخبگان حوزه علوم انسانی اعلام آمادگی کرند
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز همچنین از اعلام آمادگی نخبگان علوم انسانی برای تدوین برنامه های فرهنگی خبر داد و گفت: طی جلسه ای با کمیسیون فرهنگی شورای شهر قرار شد با تشکیل انجمن فرهنگی و دسته بندی سازمانهایی که وظایف و دغدغه های فرهنگی دارند از دانش و تخصص نخبگان برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی برخوردار شویم.
این مسئول تشکیل کارگروه تخصصی کشاورزی را از برنامه های آتی بنیاد اعلام کرد و یادآور شد: باتوجه به پیشتازی البرز در حوزه کشاورزی و استقرار دانشکده کشاورزی که از بزرگترین قطبهای کشاورزی کشور محسوب می شود می توانیم اقدامات قبل توجهی در این بخش انجام دهیم.
به گفته وی اساسنامه انجمن فرهنگی تدوین شده و در تدارک تشکیل شورای فرهنگی هستیم که از هفت عضو هیئت علمی تشکیل شده است.
رئیس بنیاد نخبگان البرز در پایان تعامل دو سویه نخبگان و بنیاد را در پیشبرد اهداف و توسعه استان مهم و ضروری ارزیابی کرد.
راهکار چهره ماندگار البرز برای ممانعت از خروج نخبگان از کشور
یزدی صمدی چهره ماندگار استان البرز در ادامه این مراسم با بیان اینکه در مورد نخبگان سخن زیاد گفته شده و درست هم گفته شده، این پرسش را مطرح کرد که چرا نخبگان مورد احترام جامعه هستند و ادامه داد: خدواند در وجود تک تک انسانها ژنهایی قرار داده که تمام فعالیتهای جسمی و حتا روانی فرد تحت تاثیر این ژنها قرار دارد و استعدادهای مختلف آدمیان نیز وابسته به عملکرد همین ژنهاست که برای اداره جامعه بسیار ضروری هستند.
وی افزود: عده ای دارای ژنهای ابتکاری با توان حل مسائل و مشکلات هستند که بسیار باارزش بوده و باید آنها را حفظ کرد.
یزدی صمدی بابیان اینکه مهاجرت فراوانی ژنها را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: نخبگان دارای ژنهای هوشمند هستند و به این دلیل است که باید آنها را حفظ و از مهاجرت آنها جلوگیری کرد زیرا عامل مهاجرت عاملی قوی در تغییر فراوانی زنها در جامعه است.
این استاد برگزیده چهره ماندگار ادامه داد: متاسفانه طی سالهای گذشته به دلایل مشکلاتی که در کشور وجود داشت تعدادی از نخبگان از کشور خارج شدند این بدین معنی است که ما تعدادی ژن هوشمند را از دست دادیم. و چند سالی است که نظام جمهوری اسلامی به این موضوع توجه نشان داده و درصدد حفظ این سرمایه های باارزش است.
وی اشتغال را عاملی اساسی در ممانعت از خروج نخبگان از کشور دانست و تاکید کرد: مهمترین کار برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان ایجاد فرصتهای شغلی در خور شان این افراد است که امیدواریم با توجهات ویژه دولت روز به روز شاهد تحقق این مهم باشیم.
نظر شما