به گزارش خبرنگار مهر، رحمن محمد زاده عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران استان، اظهار کرد: البته يكي از دلايل پايين بودن اين رتبه شكل نگرفتن واحدها و كارخانجات بزرگ صنعتي است كه تلاش هاي زيادي براي استقرار اين صنايع در حال انجام است
این مسئول در خصوص اهداف ایجاد شهرک های صنعتی اظهار کرد: شهركها و نواحي صنعتي در استان گلستان مانند ساير استانها با هدف رشد و توسعه واحدهاي صنعتي در فضايي مناسب و براي پرهيز از تخريب اراضي كشاورزي و رعايت اصول زيست محيطي ايجاد شدهاند و ايجاد آنها با توجه به بافت و زيرسـاخت استان كـه كشاورزي و دامپروري است معني و مفهوم پيدا ميكند.
جلوگيري از تمركز ناموزون صنايع در محدوده شهرها هدف ایجاد شهرک های صنعتی است
وی در ادامه مهمترين اهداف توسعه، تجهيز و ايجاد شهركهاي صنعتي استان را ، سازماندهي توليد، دسترسي آسان به بازار، بهرهگيري از امكانات زيربنايي و پشتيباني (راه، آب و برق) براي كاهش دادن هزينههاي ثابت و جاري، جلوگيري از تمركز ناموزون صنايع در محدوده شهرها و آثار زيست محيطي، توسعه بخشهايي از صنايع ضروري مورد نياز، ايجاد تعادل اقتصادي استاني ،ايجاد شهرکهاي صنعتي پيشرفته، افزايش بازدهي كار توليدي از طريق هزينههاي بهبود كيفيت، كالاهاي توليدي، سيستم سازماني و مانند آن، پيشرفته كردن كارگاههاي صنعتي از نظر فنآوري روز دنيا و تشويـق به توسعه صنايع كوچك و متوسط با احداث تأسيسات زيربنايي به ويژه در مناطق پرجمعيت به منظور تأمين فرصتهاي شغلي ذکر کرد.
وی تصریح کرد: شركت شهرك هاي صنعتي استان گلستان به منظور بسترسازي مناسب براي سرمايه گذاري در بخش صنعت استان و ايجاد هماهنگي و استفاده مطلوب از امكانات زيربنايي و ارائه خدمات ضروري به واحدهاي صنعتي كوچك و متوسط در سال 1378 فعاليت خود را با 6 شهرك صنعتي آغاز كرد و در حال حاضر توانسته است تعداد شهرك ها و نواحي صنعتي استان را به 13 شهرك صنعتي، 9 ناحيه صنعتي عملياتي و 2 مجتمع كارگاهي ( در شهرك صنعتي آق قلا) افزايش دهد. اين مناطق صنعتي در سطح استان و در مساحتي با متراژ 2040 هكتار واقع شده اند.
عمده صنایع مستقر در شهرک های صنعتی صنایع لبنی و آشامیدنی است
محمدزاده در ادامه با بیان این که اين شركت همزمان با ايجاد امكانات زيربنايي نسبت به گسترش فضاي سبز، احداث و بهره برداري از تصفيه خانه هاي فاضلاب و استقرار سيستم هاي مديريت زيست محيطي در شهرك هاي صنعتي استان اقدام کرده است اظهار کرد: عمده صنايع مستقر در شهرك ها و نواحي صنعتي استان شامل انواع محصولات لبني،آشاميدني، خوراك و مكمل هاي دام و طيور، ادوات كشاورزي و سموم دفع آفات و نباتات، قطعات ريخته گري، سازه هاي فلزي، انواع مصالح ساختماني و محصولات شيميايي است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان مأموريت و اهداف استراتژيك این شرکت را ايجاد و توسعه شهركهاي صنعتي، تأسيسات زيربنايي و خدمات ضروري مورد نياز متقاضيان،سرمايهگذاري در مناطق مستعد استان، ارتقاء جايگاه صنايع كوچك در ارزش افزوده و اشتغال صنعتي استان ، نوسازي صنايع استان به منظور رقابتپذير كردن و رشد آنها،آموزش، توسعه كارآفريني و كمك به ارتقاء بهرهوري در واحدهاي صنعتي و توسعه فناوري اطلاعات و تجارت الكترونيك در واحدهاي صنعتي عنوان کرد.
وی بیان کرد: در استان گلستان تعداد 25 شهرك و ناحيه مصوب وجود دارد كه 22 شهرك و ناحيه صنعتي در حال بهره برداري است. همچنین در استان دو مركز خدمات فناوري و كسب و كار در شهرك صنعتي آق قلا و گنبد و يك شهرك تخصصي و يك مجتمع كاركاهي در حال بهره برداري است.
محمدزاده افزود: تعداد شهرك ها و نواحي صنعتي داراي آب 20 شهرك و ناحيه، تعداد شهرك ها و نواحي صنعتي داراي برق 22 شهرك و ناحيه، تعداد شهرك ها و نواحي صنعتي داراي گاز 13 شهرك ، ناحيه،تعداد شهرك ها و نواحي صنعتي داراي تلفن ثابت 14 شهرك، تعداد شهرك ها و نواحي صنعتي داراي فيبر نوري 5 شهرك و ناحيه است.
وی همچنین تعداد قراردادهاي منعقد شده تا پايان آذر را 92 تعداد 865 فقره،واحدهاي به بهره برداري رسيده 504 واحد صنعتي، اشتغال واحدهاي به بهره برداري رسيده 9231 نفرو ميزان سرمايه گذاري واحدها 3521 را ميليارد ريال عنوان کرد.
نظر شما