به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد تقی كاظمي نسب ظهر پنج شنبه در نشست هم انديشي قرآني اوقاف و امور خيريه خراسان رضوي گفت:حفظ قرآن امري تخصصي است و براي انجام اين كار 500 مربي حفظ و 526 كلاس حفظ قرآن در خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه نمايشگاه قرآن و عترت محصول يك سال تلاش و پيگيري فعاليت هاي قرآني اين استان است اظهار كرد: برگزاري نمايشگاه قرآن، بزرگترين رويداد قرآني استان و شرق كشور است.
حجت الاسلام كاظمي نسب همچنین با اشاره به اينكه در برگزاري اين نمايشگاه سعي شده برنامه هاي قرآني به شكل كاربردي در اختيار مخاطبان قرار گيرد؛ افزود: در تمام غرفه ها، آموزه هاي ديني به شكل محصولات كاربردي ارائه مي شود.
وي با بيان اينكه در برگزاري نمايشگاه قرآن و عترت هدف اصلي ما فروش محصولات نيست؛ ادامه داد: نمايش توانمندي هاي قرآني استان و ارائه محصولات قرآني در بهترين طرح كاربردي براي استفاده مخاطبان از اهداف برگزاري اين نمايشگاه است.
تدوين منشور توسعه فرهنگي جهت هماهنگي سازمان هاي قرآني
معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با اشاره به اهميت هماهنگي هاي ارگان ها و سازمان هاي مختلف در پيشبرد اهداف قرآني كشور، گفت: جهت اين هماهنگي در سطح عالي، منشور توسعه فرهنگي، مصوب شوراي عالي فرهنگي كشور، تدوين و به وزارت خانه ها ابلاغ شده است.
حجت الاسلام كاظمي نسب با بيان اهميت تقسيم مسئوليت ها در جهت بهره وري بيشتر در طرح تربيت حافظان قرآن گفت: امور تبليغي و ترويج اين منشور به عهده اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي، مسئوليت پژوهشي بر عهده دانشگاه ها و مراكز فرهنگي و انجام امور آموزشي در حوزه هاي روخواني، روانخواني و تجويد بر عهده آموزش و پرورش استان است.
وي افزود: برخي از امور اجرايي و برگزاري مسابقات قرآني بر عهده اوقاف و امور خيريه خراسان رضوي قرار دارد.
تربيت 10 هزار حافظ قرآن در سال 92
معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با اشاره به اينكه در سال گذشته 10 هزار علاقمند به امر حفظ قرآن در خراسان رضوي تحت آموزش قرار گرفتند؛ افزود: مقدمات تربيت 33 هزار حافظ قرآن در سال 93 فراهم شده است.
حجت الاسلام كاظمي نسب افزود: حفظ قرآن امري تخصصي است و براي انجام اين كار 500 مربي حفظ و 526 كلاس حفظ قرآن در خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.
تشكيل ستاد قرائت در خراسان رضوي
وي با بيان اينكه تعهد خراسان رضوي جهت تربيت حافظ قرآن، امسال سه برابر سال گذشته است؛ افزود: در جهت انجام اين كار بزرگ ستاد قرائت و حفظ قرآن كريم در استان تشكيل شده كه رياست آن بر عهده استاندار و دبير اين ستاد اداره كل اوقاف و امور خيريه خراسان رضوي است.
معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با اشاره به اينكه در تربيت 33 هزارحافظ قرآن بايد به لحاظ ساختاري برنامه ريزي هاي مشخصي داشته باشد ؛ گفت: تشكيل ستاد قرائت، برگزاري نشست هاي خبري و جلسات هماهنگي با نهادهاي مسئول و متولي امور قرآني استان مي تواند در پيشبرد اين كار بزرگ راهگشا باشد.
حجت الاسلام كاظمي نسب با بيان اينكه آمار درستي در زمينه تربيت حافظان قرآن در چند ماهه ابتدايي سال 93 در سطح استان وجود ندارد؛ افزود: اين موضوع به دليل ارائه آمارهاي نهادهاي قرآني مختلف استان به صورت جداگانه بوده كه ممكن است در اين بين نام افرادي از سوي چند سازمان مختلف به عنوان حافظ قرآن معرفي شود.
وي ادامه داد: اين موضوع يك آسيب و ضعف بزرگ است ولي ما سعي مي كنيم تا در اسفند ماه به آمار دقيق تعداد حافظاني كه امسال آموزش ديده اند؛ دست يابيم.
برگزاري 12 دوره جشنواره قرآني با موضوع ترتيل خواني
معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با اشاره به اهميت ممارست حافظان قرآن براي امر تثبيت آيات، گفت: برگزاري جشنواره ها و مسابقات قرآني در جهت ايجاد انگيزه براي حافظان لازم است كه ما تاكنون 12 دوره جشنواره قرآن و هنرهاي قرآني را برگزار كرديم كه يكي از موضوعات آن ترتيل خواني بوده است.
حجت الاسلام كاظمي نسب با بيان اينكه حضور غرفه هايي كه با حفظ قرآن مرتبط هستند در نمايشگاه قرآن و عترت امري ضروري است؛ افزود: در اين زمينه ضعف هايي نيز وجود دارد و بايد با تمهيدات اصولي و ساختاري، برپايي غرفه ها با نگاه تخصصي به موضوع حفظ قرآن در نمايشگاه قرآن و عترت پررنگ تر باشد.
183مؤسسه قرآني، ياور اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي
وي اعلام كرد: حدود 183 مؤسسه قرآني در سطح خراسان رضوی در اجراي تربيت حافظان قرآن، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي را ياري مي كنند.
وي با بيان اينكه آموزش هاي صحيح خواني قرآن مقدمه اي براي رسيدن به تربيت حافظان قرآن است؛ افزود: برگزاري نمايشگاه هاي قرآني كمك بزرگي به ايجاد رغبت و انگيزه در كودكان و نوجوانان و تشويق و جذب آنان به حفظ قرآن است.
معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با اشاره به اينكه غرفه هاي كودكان و نوجوانان در نمايشگاه هاي قرآن و عترت بايد فضايي سرگرم كننده، پرنشاط و متناسب با مقتضاي سن آنان باشد؛ گفت: ساخت چنين فضايي در غرفه هاي كودكان و نوجوانان باعث ايجاد انس، الفت و رغبت بيشتر اين قشر به قرآن مي شود.
تبليغات رسانه ها، عامل اصلي استقبال از نمايشگاه قرآن و عترت
حجت الاسلام كاظمي نسب با بيان اينكه نمايشگاه قرآن و عترت با استقبال زيادي از سوي مردم روبرو شده است؛ افزود: در اين رابطه برنامه هاي تبليغي و ترويجي رسانه ها به خصوص صدا و سيما نقش مهمي داشته است.
وي با اشاره به اينكه تبليغات نمايشگاه قرآن در سطح مشهد به دليل محدوديت اعتبارات تا حدودي ضعيف انجام شده است؛ گفت: نقطه قوت تبليغات نمايشگاه قرآن و عترت، تيزرهاي تبليغي تلويزيوني و ويژه نامه هاي خراسان، نشر مكتوب و قدس در اين زمينه است.
معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با بيان هزينه هاي بالاي برگزاري نمايشگاه قرآن و عترت افزود: اين نمايشگاه در زميني در حدود 20 هزار متر مربع در فضايي كاملا تخصصي برگزار شده است كه در هيچ مكاني در مشهد چنين عرصه كاربردي براي ايجاد نمايشگاه قرآن وجود ندارد.
حجت الاسلام كاظمي نسب با اشاره به اينكه مسئولان امر حمل و نقل شهري بايد امكانات بيشتري را براي آسايش حال شهروندان علاقه مند به بازديد از نمايشگاه فراهم كنند؛ گفت: هر سال شاهد برگزاري چند نمايشگاه مهم در اين مكان هستيم ولي هنوز كمبودهاي حمل و نقل شهري احساس مي شود.
وي با بيان اهميت تعاملات بين دستگاه هاي متولي امور قرآني استان در جهت طرح تربيت حافظان قرآن كريم افزود: شوراي توسعه فرهنگ قرآني در محوريت اين طرح بايد هماهنگي و پشتيباني هاي لازم را انجام دهد.
تقسيم اعتبارات مانع جريان سازي هاي قرآني
معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با اشاره به اينكه در حوزه هاي حفظ و قرائت قرآن با موازي كاري هايي روبرو هستيم؛ گفت: اعتبارات حوزه دين و مذهب محدود است و تقسيم شدن آن در بين چند نهاد و سازمان باعث به تعويق افتادن جريان سازي هاي قرآني مي شود.
حجت الاسلام كاظمي نسب اعلام كرد: در نمايشگاه قرآن و عترت 700 غرفه مشغول فعاليت هستند.
وي با اشاره به اهميت تشكل هاي مردمي در تربيت حافظان قرآن گفت: اهداف رسيدن به حفظ قرآن بايد با نگاه مردمي دنبال شود.
دولت قرآني داشته باشيم نه قرآن دولتي
وي با بيان اينكه بايد دولت قرآني داشته باشيم نه قرآن دولتي افزود: اين موضوع كه بخواهيم تمام بار تربيت حافظان قرآن را به دوش دولت بگذاريم كاري اشتباه بوده و يكي از نقاط ضعف رسيدن به اين آرمان بزرگ است.
معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با اشاره به اينكه مردم بايد مشاركت بيشتري در تحقق هدف بزرگ تربيت حافظان قرآن داشته باشند؛ ادامه داد: براي رسيدن به اين آرمان بزرگ، طرح يك برنامه چند ساله با نظارت و حمايت دولت و حضور مردم در عرصه اجرا، امري ضروري است.
نقدهاي غير منصفانه رسانه ها از نمايشگاه قرآن و عترت
حجت الاسلام كاظمي نسب با بيان تأسف در مورد نقدهاي غير منصفانه برخي از رسانه ها در مورد نمايشگاه قرآن و عترت گفت: رسانه ها بايد در انعكاس اخبار و نقد هاي خود نگاهي واقع بينانه داشته و در كنار ضعف ها به نقاط قوت اين كار نيز اشاره داشته باشند.
وي با بيان بازخورد مثبت نمايشگاه قرآن و عترت افزود: رسانه ها در راستاي وظايف سازماني و رسالت خبرنگاري خود بازخورد هاي مثبت را منعكس كنند.
خطاب قرآن به مردم در 140 آيه
معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با اشاره به اينكه در 140 آيه از قرآن كريم، مردم مورد خطاب قرار گرفته اند؛ گفت: اين موضوع بيانگر اين واقعيت است كه مردم در برابر مسائل اجتماعي مانند تربيت حافظان قرآن، مسئول هستند و بايد به دولت كمك كنند.
حجت الاسلام كاظمي نسب با بيان اينكه تربيت مانند درختي است كه ريشه آن در خانواده و شاخ و برگش در اجتماع است؛ افزود: بهترين تربيت، تربيت قرآني است و مردم بايد براي آموزش قرآني فرزندان خود سرمايه گذاري كرده و رسانه ها نيز در اين مورد بايد فرهنگ سازي كنند.
نظر شما