خبرگزاري مهر- گروه فرهنگ و ادب : نخستين « كتابشناسي دفاع مقدس » ، به اهتمام " فيروزه برومند " و با ويراستاري "محسن پرويز"، در دومجلد و بيش از 1500 صفحه توسط انتشارات " قدياني "، منتشر شد .
اين كتابشناسي به بررسي كتاب هايي مي پردازد كه با موضوع جنگ در فاصله زماني سالهاي 1359 تا 1381 منتشر شده و كتابهايي كه پس از اين تاريخ به رشته تحرير در آمده در مجلدات بعدي آن بررسي خواهد شد .
به گزارش "مهر"، در بخش هاي كليات ، تحقيق و بررسي ، يادداشت و گزارش ، فني و مهندسي ، پزشكي ، هنر ، ادبيات خاطره ، زندگينامه ، وصيتنامه و كودك ونوجوان به رشته تحريردر آمده است .
نخستين « كتابشناسي دفاع مقدس » ، به شكل كتابشناسي توصيفي ، تنظيم شده و مولف براي تهيه اطلاعات آن به طور مستقيم به خود كتابها مراجعه كرده است .
در نخستين « كتابشناسي دفاع مقدس » ، 3297 عنوان كتاب با موضوع دفاع مقدس و يا موضوعات مربوطه كتاب به صورت توصيفي معرفي شده اند .
در « كتابشناسي دفاع مقدس » ، در پايان كتابشناسي توصيفي ، نمايه هاي توصيفي كاملي نيز شامل نمايه پديد آورنده ، نمايه موضوعي ، نمايه عنوان كتاب و نمايه ناشران نيز درج شده است .
به گزارش "مهر" ، دكترمحسن پرويز، نويسنده ومنتقد ادبي ، كار ويرايش نهايي كتاب « كتابشناسي دفاع مقدس » را به پايان برده است.
وي درباره نحوه تدوين « كتابشناسي دفاع مقدس » ، گفت : دراين كتابشناسي ، به همراه اطلاعات مربوط به هركتاب ، خلاصه اي ازكتاب نيزدرج شده است .
پرويز در ادامه گفت : طرح « كـتابشناسي دفاع مقدس »، نخستين بـار توسط فيروزه برومند ارائـه شـد و با همكاري تعدادي ازمحققين كاراستخراج مداخل رابراساس اطلاعات كتابشناسي( فيپا ) كـليه كتابهاي دفاع مقدس انجام گرفت و من فقط كارنظارت كلي بركتاب وانجام ويرايش آن رابرعهده داشته ام .
در اين كتابشناسي اسامي نزديك به سيصد نويسنده ، پژوهشگر و مولف ايراني ، بيش از پنجاه ناشر و در حدود بيش از سي موسسه ، سازمان و نهاد دولتي كه از يك عنوان تا بيش از دويست عنوان كتاب در اين حوزه منتشر كرده اند ذكر شده است .
به گزارش "مهر" ، اگرچه تدوين و انتشار اين كتاب در جاي خود يك اتفاق مهم در عرصه پژوهش كتاب دفاع محسوب مي شود اما به نظر مي رسد كاستي هايي نيز داشته باشد ؛ يكي از اين موارد فقدان ارائه اطلاعات آماري در اين حوزه است .
بهتر بود پژوهشگراني كه يكبار به طور جامع كتاب هاي اين حوزه را گرد آوري كرده اند با قبول اندكي زحمت بيشتر اطلاعات مربوط به كتابهاي مختلف اين حوزه را به صورت آمار و ارقام در جداول و نمودارهايي تصوير مي كردند و اين كار تدوين اين كتابشناسي را كامل تر و جامع تر مي نمود .
اكنون اگر پژوهشگران اين عرصه نيازمند به دسترسي به اطلاعات آماري درباره كتابهاي دفاع مقدس داشته باشند ، مي بايست با استخراج اطلاعات مربوط به تعداد صفحات كل كتابهاي منتشره در اين حوزه ، تعداد كل ناشران ، آمار تعداد كل مولفان و پديدآورندگان ، موسسات دولتي ، تفكيك كتابهاي دفاع مقدس براساس سال انتشار و ديگر موضوعات از اين كتابشناسي به عنوان يك ماخذ جامع استفاده كنند .
گفتني است ، « كتابشناسي دفاع مقدس » ، با همكاري انتشارات " صرير "، وابسته به بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس ، به چاپ رسيده است .
نظر شما