به گزارش خبرنگار مهر، موسی قربانی پیش از ظهر شنبه در نشت خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به شکایات مردم از اقدامات دستگاه های اجرایی و تصمیمات آن را برعهده دارد، اظهار کرد: در سال 92 قانون جدید دیوان ادارای در کشور اجرایی شده است.
وی ادامه داد: در قانون جدید دیوان اداری دفاتر استانی در مراکز استان ها تاسیس شده که شرح و وظایف دفاتر استانی ارشاد و رسیدن به معضلات و مشکلات ارباب رجوع است که در آینده نزدیک ابلاغ دادخواست و رای به وظایف دفاتر استانی اضافه می شود.
معاون قضایی دیوان عدالت اداری کشور با بیان اینکه در سال 91 از خراسان جنوبی 275 پرونده به دیوان عدالت اداری کشور ارسال شده است، افزود: از این تعداد بیشترین شکایات مردم به ترتیب از آموزش و پرورش با 46 پرونده، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی با 43 پرونده و سازمان تامین اجتماعی استان با 38 پرونده بوده است.
وی اظهارکرد: بخش عمدهای از پرونده های دیوان اداری ناشی از غیرکارشناشی بودن قوانین دولت و اجرای ناقص این قوانین توسط دستگاههای اجرایی است.
حجت الاسلام قربانی ادامه داد: متاسفانه برخی از اقدامات و تخلفات در کشور با انگیزه انتخاباتی و منفعت طلبانه صورت میگیرد که این امر سبب ایجاد بار منفی در جامعه می شود.
وی به تصویب قانون افزایش مدت مرخصی زایمان زنان توسط مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: اجرای این قانون شفاف و روشن نیست و این سبب مشکلاتی در جامعه شده است.
وجود 92 هزار پرونده در دیوان عدالت اداری کشور
حجت الاسلام قربانی بیان کرد: در حال حاضر بیش از 92 هزار پرونده در دیوان عدالت اداری کشور وجود دارد که هر ماه به صورت میانگین سه هزار پرونده به دیوان عدالت اداری کشور برای بررسی وارد می شود.
وی با بیان اینکه طی سنوات گذشته ماهانه پرونده های وارده به دیوان عدالت اداری بیشتر از پروندههای مختومه بوده است، بیان کرد: در تیرماه سال جاری اقدامات انجام شده سبب شد تا پرونده های مختومه نسبت به وارده افزایش یابد.
معاون قضایی دیوان عدالت اداری کشور با اشاره به اینکه بخش عمده شکایات مردم از شهرداری در رابطه با احداث بنا بدون پروانه است، اظهار کرد: این عامل مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری تعاملات مناسبی در خصوص کاهش تعداد پرونده در دستگاههای اجرایی صورت گرفته است، گفت: اگر دستگاههای اجرایی ملزم به اجرای قانون شوند بیش از 60 درصد پرونده های ارسالی به دیوان عدالت اداری کاهش مییابد.
وی اظهار کرد: درحال حاضر سه رقم پرونده به دیوان عدالت اداری ارسال می شود که شامل پرونده های زیاده خواهی، پرونده های ناشی از استنکاف اجرای قانون و پرونده های ناشی از اختلاف اجرای قانون است.
ارسال 364 پرونده از خراسان جنوبی به دیوان عدالت اداری
حجت الاسلام قربانی با بیان اینکه در سال گذشته از خراسان جنوبی 364 پرونده به دیوان عدالت اداری ارسال شده است، افزود: از این تعداد بیشترین شکایان به ترتیب از اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی با 74 پرونده، تامین اجتماعی با 67 پرونده و آموزش و پرورش با 42 پرونده بوده است.
معاون قضایی دیوان عدالت اداری کشور ادامه داد: طی چهار ماه نخست سال جاری نیز 176 پرونده از خراسان جنوبی به دیوان عدالت اداری کشور برای رسیدگی ارسال شده است.
وی با بیان اینکه ما باید تلاش کنیم تا منشاء مشکلات اجرایی بسیاری از قوانین را حل کنیم، بیان کرد: تاکنون بیش از 60 درصد رای های صادره در دیوان اداری کشور به نفع مردم بوده است.
حجت الاسلام قربانی اظهار کرد: باید تلاش کنیم که اشتغال در کشور ساماندهی شود و هماکنون بسیاری از مشکلات موجود در جامعه ناشی از بی قانونی نیست بلکه ناشی از ضعف اجرای قانون توسط دستگاه های اجرایی است.
وی با بیان اینکه درحال حاضر فرهنگ تعامل در خراسان جنوبی دچار آسیبهایی است، بیان کرد: هماکنون برخی از انتصابات غیرقانونی رسما در استان انجام میشود.
وی به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری فرمودند" نباید به بهانه اعتدال بسیاری از نیروهای ارزشی از صحنه خارج شوند" که در حال حاضر این اتفاق در کشور میافتد.
معاون قضایی دیوان عدالت اداری کشور ادامه داد: باید در شرایط مساوی انتصاب نیروی بومی در استان در اولویت قرار گیرد.
وی در پایان یادآور شد: در حال حاضر رسانه های خراسان جنوبی جرأت بازگویی مشکلات استان را ندارند.
نظر شما