به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری بازنمایی فتح تهران و برنامه های هفته بزرگداشت مشروطه پیش از ظهر یکشنبه در کاخ اختصاصی نیاوران با حضور محیط طباطبایی، اردشیر صالح پور و آفرین امامی (رئیس کاخ نیاوران) برگزار شد.
در این برنامه اردشیر صالح پور نویسنده کتاب «فتح تهران» و عضو کمیته ایکوم گفت: این تابلو یکی از آثار درخشان نقاشی اواخر سده سیزدهم است که مدتها پیش مرمت شده و در اثر این مرمت نام نقاش آن از بین رفته و نمی دانیم چه کسی این تابلو را کشیده است. این تابلو روایت فتح تهران است و 4 حادثه مرتبط با آن در آن نقاشی شده که به لحاظ ابعاد نزدیک به 6 متر با 4 رنگ نقاشی خاص و شخصیتهای تاریخی مربوط به مشروطه است که در کاخ صاحبقرانیه مجموعه تاریخی نیاوران نگهداری میشود. بر اساس وجود این تابلوی تاریخی کتابی را منتشر کرده ام با همین نام و با سبک چاپ سنگین که درتمام صفحات آن یکی از اسبهای بختیاری کشیده شده چرا که راوی این کتاب اسب است.
در ادامه این برنامه آفرین امامی رئیس مجموعه کاخ نیاوران بیان کرد: ما باید نگاه ویژه یا به آثار موزه ای داشته باشیم. به مناسبت روز مشروطه نمایشگاه هایی با محوریت فتح تهران و بازنمایی تابلوی آن برگزار می شود. همچنین آثاری از خانه مشروطه تبریز به امانت گرفته شده تا به همراه شش تابلویی که از مجلس شورای اسلامی در اختیار گرفته ایم در اتاق اسناد به نمایش بگذاریم.
وی ادامه داد: اتاق اصناف چندی پیش مرمت شد و با برگزاری این نمایشگاه مجدداً آن را بازگشایی میکنیم. همچنین اعلامیه های فتح تهران و آرام نگاره هایی از پژوهش های مهدی تمیزی به نمایش در می آید. عکس های یک مجموعه دار خصوصی نیز به نمایش در خواهد آمد.
محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور که اواسط برنامه حضور یافت گفت: رئیس جمهور زمانی که به سازمان میراث فرهنگی آمد بر حفظ و ثبت ارزشهای دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، مشروطه و رویدادهای فرهنگی و تاریخی تاکید کرد. در راستای همین تاکیدات با همکاری کمیته ایکوم در شهریورماه ارزش های دفاع مقدس و در دهه فجر ارزش های انقلاب اسلامی و در روز مشروطه نیز این ارزش ها گرامی داشته می شود. از سوی دیگر همزمان با اتفاقات مشروطه در تهران مراسمی در کاخ نیاوران برگزار خواهد شد. با این حال قصد داریم تا پرونده ای برای آن در نظر بگیریم تا این ارزش ها در فهرست میراث ناملموس ثبت شود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که پیش از این همایش های ثبت مکان رویدادهای انقلاب اسلامی مورد انتقاد کارشناسان میراث فرهنگی قرار می گرفت گفت: اگر این پرونده ها پشتوانه پژوهشی نداشته باشند مشکل خواهند داشت. ما اکنون تجربه ثبت جهانی میراث ناملموس را داریم و فرمت های جهانی آن موجود است. باید به سمت تهیه پرونده های مفصل تر در حوزه میراث ناملموس برویم.
نظر شما