به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا طیبی در نشست خبری سی و چهارمین سالگرد جهاد دانشگاهی در جمع خبرنگاران با ابراز تنفر و انزجار از رژیم صهیونیستی و همدردی با مردم غزه گفت: زبان برخورد با رژیم صهیونیستی زبان قدرت است و کشورهایی که خود را حامی مردم فلسطین و غزه می دانند صاحب اقتدار و قدرت هستند.
وی گفت: جهاد دانشگاهی می تواند توسعه علمی و فناورانه با معنای اقتصاد ملی داشته باشد و با وظیفه الگوسازی توان رفتن این مسیر را می بیند.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: سعی ما در جهاد دانشگاهی این بوده است که گوشه هایی از توانایی برای پیشرفت کشور را نشان دهد و نیازهای کشور را در این مسیر برطرف کند. ما در جهاد به سازمانی نیاز داریم که بتواند سیاست های راه های توسعه را تعیین کند تا ما به پیشرفت نائل شویم.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی به دنبال تشخیص مشکلات در کشور بوده است گفت: تاکنون موفقیت های جهاد دانشگاهی در جهت رفع نیازهای کشور در سطح ملی بوده است و امیدواریم که در مسئولیت خود حرکت را در همه واحدهای جهاد دانشگاهی ادامه دهد و کارهای ارزنده ای را در سطح بین المللی ارائه دهیم.
طیبی درخصوص سند چشم انداز افق 1404خاطرنشان کرد: بنا داریم تا در این سند ویژگی ها و نقش جهاد را تبیین کنیم.
وی با بیان اینکه همه واحدها در جهاد دانشگاهی باید شاهد قطب علم و فناوری باشد و در سطح ملی و بین المللی خود را نشان دهد گفت: نمونه ای از قطب علم و فناوری در جهاد پژوهشگاه رویان است که توانسته مرجعیت ملی و بین المللی پیدا کند.
برخی نامهربانی ها از سوی دولت نهم و دهم در حق جهاددانشگاهی
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه علی رغم برخی نامهربانی ها از سوی دولت نهم و دهم اعمال شد گفت: در حال حاضر ارتباط خوبی با بدنه دولت برقرار کردیم.
طیبی از پیشنهادات خود به شورای راهبردی توضیح داد و گفت: یکی از پیشنهادات ما به این شورا تشکیل نهاد ملی پژوهش و فناوری به صورت رسمی است که از این طریق می توان پروژه های رسمی کشور را به عهده گرفت و بودجه ای را در جهت اجرای این امر تخصیص داد.
وی از پیشنهادهای دیگر جهاد شورا را اعلام کرد و گفت: تاسیس مراکز انتقال و تولید فناوری در طرح های توسعه عمرانی کشور که مراکز توسعه فناوری می تواند تجهیزات مورد نیاز طرح ها را تهیه کرده و در جهت اجرای این طرح ها موثر باشد.
رئیس جهاددانشگاهی اظهار داشت: پیشنهادی دیگر در کمیسیون علمی و فناوری دولت بود که می تواند بسیاری از مشکلات علمی و فناوری را حل کند.
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد دیگر جهاد شورای راهبردی به عهده گرفتن رصد و پایش تولید فناوری ها در حوزه های مختلف است و خاطر نشان کرد: همه جهت گیری ها و برنامه های جهاد دانشگاهی با سیاست تدبیر و امید و اقتصاد مقاومتی، اشتغال جوانان که مورد تایید ریاست جمهوری است، صورت می گیرد.
کمک به تدوین برنامه های دولت در توسعه فناوری و تجاری سازی
وی ارائه مشاوره در تدوین برنامه ها به دولت در خصوص توسعه فناوری در کشور و تجاری سازی را مهم دانست و گفت: جهاد دانشگاهی می تواند به عنوان یک نهاد علمی در زمینه تجاری سازی و توسعه فناوری موثر واقع شود.
طیبی با اشاره به فعالیت های جهاد دانشگاهی توضیح داد و گفت: تولید یو پی اس های اداری که به عنوان برطرف سازی مشکلاتی که در قطعی برق بانک ها و مراکز اینترنتی و فروشگاهی بزرگ هستند و می توانند زمینه اشتغال را برای جوانان ایجاد کند، یکی از این فعالیت ها است. اکنون در حال مذاکره با سازمان گسترش هستیم تا شرکت دانش بنیانی را برای تولید انبوه یو پی اس ها ایجاد کنیم.
ساخت مته های حفاری و سامانه برای جلوگیری از تشکیل رسوبات مخازن توسط جهاد دانشگاهی
وی از پروژه های ساخت مته های حفاری، سامانه ای برای جلوگیری از تشکیل رسوبات مخازن توسط جهاد دانشگاهی علم و صنعت، مدار مولد ضربه 1800 کیلوولتی به منظور شبیه سازی تولید صاعقه، فرستنده های رادیویی اف ام 60 کیلوواتی خبر داد و افزود: از سال 1381 طرحی که به عنوان پیاده سازی ارتباطات هوشمند خودرویی مطرح شده است که اکنون رو به اتمام است و تقریبا 90 درصد این طرح اجرا شده که هدف از این طرح ارتقای سطح ایمنی خودرو، کنترل ترافیک و حفظ محیط زیست است.
رئیس جهاددانشگاهی عنوان کرد: برای ایجاد شرکت های دانش بنیان نیاز به سرمایه گذارهایی وجود دارد تا از این طریق بتوانیم طرح ها را از بدنه جهاد دانشگاهی جدا کنیم و این طرح ها به تولید برسند.
جهاد به دنبال سرمایه گذار برای تجاری سازی و ورود شرکت های دانش بنیان
وی با بیان اینکه فناوری های تولید شده در جهاد باید در قالب شرکت دانش بنیان و کسب بازار بین المللی ایجاد شود گفت: اکنون در پژوهشگاه رویان با کمک یک سرمایه گذار در حوزه سلول های بنیادی توانسته نیاز ملی را برطرف کند و همچنین پژوهشگاه ابن سینا هم توسط یک شرکت دانش بنیان به تولید آنتی بادی ها می پردازد.
طیبی گفت: به دنبال سرمایه گذار در زمینه الکترومکانیک، الکترونیک، قدرت هستیم تا این فناوری ها را در قالب شرکت دانش بنیان تولید کنند.
رئیس جهاددانشگاهی یادآور شد: پیشرفت دانش بنیان کشور نیاز به هماهنگ کردن نهادهای مختلف دارد که شورای عالی انقلاب فرهنگی می تواند زمینه برنامه ریزی و سیاست گذاری عالی پیشرفته را در این زمینه ایجاد کند.
وی در خصوص توانمندی خوب کشور در انتقال تکنولوژی گفت: دولت باید بتواند از تولیدات کشور حمایت کند چراکه در داخل توانمندی خوبی برای تولید محصولات داریم. در برنامه های خود برای خروج از رکود می تواند صادرات غیر نفتی داشته باشد و برای این کار باید بتوانیم تولید داخلی داشته باشیم و از طریق تولید داخل به صادرات برسیم.
طیبی با بیان اینکه کشور باید اقدام بسیار ارزشمندی در تشکیل شرکت های دانش بنیان داشته باشد گفت: طرح هایی که هنوز در قالب شرکت دانش بنیان نیستند با ورود یک سرمایه گذار و ایجاد یک شرکت دانش بنیان فرصت شغلی برای فارغ التحصیلان ایجاد می شود که پیش بینی می کنیم تا دو سال دیگر 20 هزار فرصت شغلی برای فارغ التحصیلان و 120 هزار شغل به صورت غیر مستقیم توسط طرح ها ایجاد شود.
وی افزود: پروژه های دانش بنیان در حوزه های پزشکی و مهندسی نیازمند قطعاتی هستند که باید از خارج از ایران تهیه شود ولی در این پروژه ها 40 تا 80 درصد صرفه جویی ارزی شده است. خرید خارجی مزایای ویژه ای دارد که می تواند موانع زیادی برای دولت ایجاد کند که دولت هم باید به عنوان نماینده مردم به حمایت از تولیدات داخلی هوشمندانه فعالیت کند.
رئیس جهاددانشگاهی توضیح داد: اعتبارات برای طرح ها نیاز به سرمایه گذار دارند تا با در اختیار قرار دادن منابع مالی خوب در اختیار طرح ها اجرایی شوند. جهاد دانشگاهی یک نهادی خودکفا است که 80 درصد هزینه های خود را تامین می کند.
نظر شما