۱۳ مرداد ۱۳۹۳، ۱۸:۱۰

محمدی:

نگهداری درست از آثار تاریخی و مرمت آنها در اولویت برنامه مسئولان میراث فرهنگی قرار گیرد

نگهداری درست از آثار تاریخی و مرمت آنها در اولویت برنامه مسئولان میراث فرهنگی قرار گیرد

قزوین- خبرگزاری مهر: نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: نگهداری صحیح از بناهای تاریخی و مرمت میراث گذشتگان باید در اولویت برنامه های مدیران میراث فرهنگی کشور و استان قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، داود محمدی در مراسم معارفه مدیرکل جدید میراث فرهنگی استان قزوین که روز دوشنبه در استانداری برگزار شد گفت: ایران اسلامی به لحاظ موقعیت تاریخی و طبیعی منحصر بفرد است و با داشتن آثاری هفت هزار ساله در کشور از نظر مواریث فرهنگی و صنایع دستی بی نظیر است.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از مجموع 450 رشته صنایع دستی شناسایی شده در جهان حدود 350 رشته در کشور موجود است که در هر سه بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیازمند توجه ویژه هستیم.

وی افزود: بسیاری از آثار تاریخی با ارزش کشور و استان که در معرض تخریب قرار دارد نیازمند توجه برای مرمت و نگهداری مناسب است که باید نگهداری و تعمیر آثار تاریخی در اولویت برنامه مسئولان قرار گیرد.

محمدی بیان کرد: برای توسعه گردشگری نیازمند تامین زیرساختها هستیم و در استان قزوین که با داشتن بیش از یک هزار اثر چون نگینی می درخشد لازم است با توجه جدی تر و تامین اعتبارات حمایت بیشتری صورت گیرد.

حمایت از هنرمندان صنایع دستی

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کسانی که در تولید آثار هنری فعالیت می کنند باید مورد حمایت جدی قرار گیرند تا بتوانیم این صنعت را در اشتغالزایی و درآمدافزایی بیشتر بکار گیریم.

محمدی بیان کرد: در حالی که حدود پنج درصد جی دی پی جهان به گردشگری تعلق دارد و در کشورهای در حال توسعه حدود 50 درصد و توسعه یافته حدود 30 درصد منایع را شامل می شود ما هنوز سهم کمتری را به خود اختصاص داده ایم که در این زمینه نیازمند فعالیت و برنامه ریزی بهتری هستیم.

وی افزود: میزان اشتغال در صنعت گردشگری حدود 10 درصد است که حجم درآمد سالانه از یک تریلیون دلار صادرات جهانی حدود 30 درصد به گردشگری تعلق دارد که چهارمین جایگاه در صادرات جهانی تلقی می شود و با سرعت بالایی که این صنعت دارد می تواند اقتصاد کشور را متحول کند.

این نماینده تصریح کرد: در سال 1950 تعداد گردشگران جهانی حدود 25 میلیون نفر بود که در سال 2005 این تعداد به 806 میلیون و سال 2012 به یک میلیارد نفر رسید که پیش بینی می شود در سال 2020 به یک میلیارد و 600 میلیون نفر و سال 2050 به تعداد دو میلیارد و 600 میلیون نفر افزایش یابد که رشد سالانه هفت درصدی ّآن بسیار قابل توجه است.

محمدی داشتن سند جامع گردشگری را لازمه تداوم و موفقیت برنامه ها دانست و اظهارداشت: در عید فطر تنها دو میلیون و 500 هزار مسافر از مسیر استان قزوین به استان گیلان سفر کردند که این ظرفیت می تواند برای توسعه گردشگری استان بخوبی مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: باید کاری کنیم تا از حجم میلیونی مسافران عبوری بتوانیم سهم قابل توجهی را در استان جذب کنیم تا این منطقه مقصد گردشگری افراد باشد که در این زمینه استفاده از ظرفیت مناطقی مانند طارم، الموت، قلعه های تاریخی و چشمه های آبگرم ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

حجت الاسلام حسینی: انتقال فرهنگ ایرانی به گردشگران در اولویت باشد

در ادامه حجت الاسلام مرتضی حسینی دیگر نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر حفظ ابنیه تاریخی اظهارداشت: در اعمال قانون برای حفظ ابنیه تاریخی باید عدالت را حفظ کنیم و تبعیض قائل نشویم و اگر به یک ساختمان دوطبقه در حریم بناهای تاریخی مجوز ساخت ندادیم در جای دیگر به یک برج 27 طبقه هم اجازه احداث ندهیم.

وی افزود: در حوزه معماری ایرانی و اسلامی باید کارشناسان بررسی لازم را انجام دهند و از گذشتگان درس بگیرند زیرا در ساخت و سازهای ما در قدیم هم حریم اسلامی و هم ملاحظات شرعی رعایت می شد که امروز بسیاری از مهندسان در ساخت و سازها از آن هیچ اطلاعی ندارند و با آن بیگانه اند.

عضوکمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یادآورشد: در بخش گردشگری فقط اقتصاد مهم نیست بلکه انتقال فرهنگ به گردشگران از اهمیت ویژه ای برخوردار است و شاخصه ما در این حوزه باید امور فرهنگی باشد.

این نماینده گفت: در کنار کسب درآمد در حوزه گردشگری، ایران می تواند فرهنگ سازی کند تا اگر گردشگری به ایران آمد و بازگشت، نمودی از فرهنگ ایرانی و اسلامی را با خود به یادگار ببرد و یا حداقل با آن آشنا شود زیرا مناطق دیدنی و فقط توجه تفریحی در همه جای دنیا هست و هیج مزیتی تلقی نمی شود اما ما قادریم در این زمینه طرحی نو دراندازیم و به مسائل فرهنگی توجه بیشتری کنیم.
 

کد خبر 2343264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha