به گزارش خبرگزاری مهر، امرالله زمانی علویجه با بیان این مطلب افزود: در شرایطی که بسیاری از فعالان مشاغل مختلف، واسطهها و دلالها از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده طفره میروند، متاسفانه دستگاه مالیاتی کشور با تولیدکنندگان که از زمان اجرا از قانون مالیات بر ارزش افزوده تبعیت کردهاند، برخورد غیرمنطقی و غیرمنصفانه دارد.
وی گفت: در حالی که اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده همچنان در دوره آزمایشی است تا نقاط ضعف آن برطرف شود، سازمان امور مالیاتی به جای تعامل با گروههایی که در این دوره آزمایشی بیشترین میزان همکاری را داشتهاند، او را مقصر خطا و نافرمانی دیگر گروهها میداند.
این تولیدکننده لوله و پروفیل فولادی در خصوص مشکلات پیش آمده برای تولیدکنندگان، اظهارداشت: براساس قانون مالیات بر ارزش افزوده بنگاهها موظف هستند با شرکتهایی معامله کنند که از سازمان امورمالیاتی کد اقتصادی دریافت کردهاند و همچنین برای مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کرده باشند.
وی ادامه داد: در حالی که بسیاری از واحدهای صنعتی با رعایت این موراد از شرکتهای واسطه مواد اولیه خریداری کردهاند، حال پس از گذشت چند سال پس از بررسی دفاتر مالیاتی به بنگاهها اعلام شده که بسیاری از شرکتهای طرف معامله به دلیل کدفروشی در لیست سیاه قرارگرفته اند.
عضو پیشین هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی در حالی دفاتر مالیاتی تولیدکنندگان را به دلیل معامله با شرکتهایی که کد اقتصادیشان باطل شده رد کرده است، که در زمان انجام معامله در سایت سازمان کد اقتصادی این شرکتها تایید شده بود، اظهار داشت: سازمان امور مالیاتی در پاسخ به اعتراض تولیدکنندگان اعلام کرده است که باید پیگیر این موضوع میشدند، در حالی که این امر وظیفه این سازمان است.
وی گفت: موضوع تاسف بارتر اینکه مطابق قانون شرکتها موظف هستند که گزارش مالیات بر ارزش افزوده خود را در مقاطع زمانی سه ماهه به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند و این وظیفه از سوی تولیدکنندگان به درستی انجام شده، اما سازمان امورمالیاتی در انجام وظیفه خود برای بررسی این گزارشها کوتاهی کرده و حال پس از چند سال تاخیر با برخوردن به مشکل تولیدکنندگان را متهم میداند.
زمانی با بیان اینکه اگر سازمان امور مالیاتی هم چون تولیدکنندگان در انجام وظیفه خود کوتاهی نکرده و در موعد مقرر گزارشهای مالیات برارزش افروده را رسیدگی میکرد، به موقع متوجه کد فروشی شرکتهای متخلف شده و مانع ادامه فعالیت آنها میشد، تصریح کرد: متاسفانه این سازمان مجری قانون به دلیل بیتوجهی به اجرای قانون، عامل به وجود آمدن این مشکل شده، اما هزینه کوتاهی خود را متوجه تولیدکنندگان کرده است.
وی گفت: در این خصوص مورد دیگری که باید به آن توجه شود؛ این است که مواد اولیه مورد استفاده واحدهای تولیدکننده لوله و پروفیل فولادی که از دو مسیر تولید داخل و واردات تامین میشود و در زمان عرضه توسط تولیدکننده و یا واردات از گمرک ارزش افزوده آن پرداخت شده است و تولیدکنندگان نیز در زمان عرضه محصول مالیات بر ارزش افزوده را لحاظ کردهاند و در این میان واسطههایی که فرار مالیاتی داشتهاند، رقم اندکی را باید پرداخت میکردند، اما سازمان مالیاتی بیتوجه به کوتاهیهای خود تولیدکنندگان را با رقمهایی سنگین مجازات میکند.
زمانی با بیان اینکه همچنان بسیاری از این گونه شرکتها در بازار فعال هستند و با فعالیتهای غیرقانونی خود به صنعت و اقتصاد کشور آسیب میزنند، افزود: اما سازمان امور مالیاتی به جای برخورد با این گونه شرکتها، به تولیدکنندگان که در فضایی کاملا شفاف فعالیت میکنند، اجحاف کرده و ایشان را به دلیل تخلف دیگران تنبیه میکند.
زمانی در پایان از تهیه طوماری در این خصوص برای ارائه به مسئولان کشور از سوی تولیدکنندگان خبرداد و گفت: از سازمان امور مالیاتی و دیگر مسولان کشور میخواهیم در شرایط نامساعد امروز اقتصاد کشور نگاه حمایتی به تولید داشته باشند و به جای اینکه باری از دوش ایشان بردارند، مشکلی بر مشکلات ایشان اضافه نکنند.
نظر شما