۱۴ مرداد ۱۳۹۳، ۱۶:۰۲

اعطای 46 میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای صنعتی کوچک تهران

اعطای 46 میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای صنعتی کوچک تهران

مدیرعامل شرکت شهرك‌های صنعتی تهران از اعطای بیش از 46 میلیارد ریال تسهیلات کمک‌های فنی و اعتباری به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط استان تهران در طی یک سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلیمانی با اعلام این خبر اظهار کرد: از مجموع 121.5 میلیارد ریال تسهیلات کمک‌های فنی و اعتباری معرفی شده جهت ساخت و ساز، تکمیل، نوسازی و تجدید ساختار صنایع، 40 واحد صنعتی کوچک و متوسط استان تهران موفق به جذب بیش از 46 میلیارد ریال از تسهیلات مذکور از طریق بانک‌های عامل "مهر اقتصاد" و "توسعه تعاون" شدند.

وی با اشاره به ایجاد 1120 دفتر کار مجازی و معرفی 5084 محصول تولیدی شهرک‌های صنعتی استان تهران در پایگاه اطلاع‌رسانی صنایع کوچک و متوسط، از به‌روز رسانی و شناسایی خوشه‌های جدید کسب و کار در نقشه خوشه‌های صنعتی استان تهران خبر داد.

مدیرعامل شرکت شهرك‌های صنعتی تهران اضافه کرد: با اتمام پروژه و صدور گواهینامه عاملین توسعه در 8 خوشه صنعتی طلا، سنگ، چرم، كفش، پوشاك چرمی، پیمانكاری ساختمان، تجهیزات بیمارستانی و مبلمان، پروژه توسعه خوشه‌های همگن چرم، كفش و محصولات چرمی آغاز شده و با اتمام مطالعات امكان‌سنجی دو خوشه صنعتی پلیمر ـ پلاستیك و پوشاك چرمی نیز، عاملین توسعه در مرحله تعیین وضعیت می‌باشند.

وی همچنین با اشاره به نامگذاری روز 21 مرداد به‌عنوان روز حمایت از صنایع کوچک در شورای فرهنگ عمومی کشور و گذشت قریب به نیم قرن از فعالیت سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، اظهار کرد: مروری بر روند توسعه صنعتی کشور نشان می‌دهد که بیش از پنج دهه از نظام برنامه‌ریزی توسعه در ایران می‌گذرد. با بررسی اولین برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که در سال 1327 (برنامه هفت ساله) تدوین شده بود، می‌توان دریافت که محورهای اساسی برنامه، توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز توسعه در کشور بوده است.

مدیرعامل شرکت شهرك‌های صنعتی تهران افزود: در این برنامه که از سال 1327 تا 1333 ادامه داشته است، برنامه مشخص و روشنی در مورد صنعت دیده نمی‌شود. در آن زمان برای این‌که صنعت در اولویت باشد، بسترهای لازم فراهم نشده بود. در آن برنامه، اجرای چند طرح بزرگ دولتی با مشارکت کشورهای خارجی نیز مورد تأکید قرار گرفته بود. چهره اقتصادی جامعه نیز اقتصاد کشاورزی بود و بخش زیادی از جمعیت در روستاها زندگی می‌کردند. در برنامه هفت ساله دوم که از سال 1334 تا 1340 طول کشید، استراتژی توسعه صنعتی مغفول مانده بود، زیرا  مواردی که در برنامه هفت ساله اول ارائه شده بود، به‌دلیل عدم تجربه، کمبود امکانات، فقدان نظام برنامه‌ریزی و حتی فقدان نظام ساماندهی، هدایت و نظارت دچار مشکلات اجرایی شده بود؛ لذا بین عملکرد و برنامه مغایرت‌های اساسی وجود داشت.

سلیمانی ادامه داد: پس از برنامه دوم، نظام برنامه‌ریزی کشور به نظام برنامه‌ریزی پنج ساله که از سال 1341 تا 1345 ادامه داشت، تبدیل شد. در آن زمان، راهبردها و سیاست‌های توسعه صنعتی مشخص گردید. دولت با ایجاد برخی از زیرساخت‌های توسعه‌ای، به این نتیجه رسید که باید بخش صنعت تقویت شود. عمده کاری را هم که برنامه‌ریزان انجام دادند، این بود که به‌واسطه درآمدهای نفتی، سرمایه‌گذاری‌های دولتی به‌شدت رشد یافت. در این برنامه بود که "سازمان نواحی صنعتی" به‌منظور برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های مربوط به نواحی صنعتی در مرداد سال 1343 ایجاد شد و در برنامه‌های چهارم و پنجم نیز جهش نسبتاً مناسبی در سرمایه‌گذاری و ایجاد واحدهای صنعتی شکل گرفت.

وی با اشاره به این‌که در سال 1347 (برنامه چهارم)، "سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران" با هدف توسعه صنایع کوچک و بهبود وضع آن و کمک به سرمایه‌گذاران تشکیل شد، گفت: در دهه‌های 40 و 50، کوشش‌های زیادی برای ایجاد شهرک‌ها و نواحی صنعتی به‌عمل آمد که از آن‌جمله می‌توان شهر صنعتی مشهد (طوس)، اصفهان، همدان و اهواز را نام برد، ولی در نهایت، چهار شهر صنعتی البرز، باختران، کاوه و رشت به‌ترتیب در سال‌های 1347، 1350، 1352 و 1353 پیش از سایر نواحی و شهرک‌ها به ثمر رسید.

مدیرعامل شرکت شهرك‌های صنعتی تهران تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تحولات جدیدی در نظام سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و اجرایی توسعه بخش صنعت و معدن به‌وجود آمد. با تصویب قانون حفاظت از توسعه صنایع، بسیاری از صنایع، "ملی" اعلام شد و مدیریت بخش صنعت به سه وزارتخانه صنایع سنگین، معادن و فلزات و صنایع سپرده شد. سازمان صنایع ملی شکل گرفت و برخی از واحدهای صنعتی، تحت پوشش بنیادها و نهادها قرار گرفت. وقوع جنگ تحمیلی، فرصت برنامه‌ریزی جامع و میان مدت را برای کشور از دست داد.

سلیمانی یادآور شد: در سال 1362 پس از ایجاد تغییرات در نظام صنعتی کشور، "سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران" با تمامی وظایف در وزارت صنایع ادغام شد و به‌منظور ایجاد هماهنگی و استفاده مطلوب از امکانات شهرک‌های صنعتی و ایجاد هرچه بیشتر امکانات زیربنایی و ارائه خدمات ضروری برای متقاضیان ایجاد واحدهای صنعتی، قانون "تأسیس شرکت شهرک‌های صنعتی ایران" به تصویب رسید و نزدیک به دو دهه، نسبت به ایجاد بیش از 400 شهرک صنعتی اقدام شد.

وی ادامه داد: در ابتدای برنامه سوم توسعه، پس از ادغام وزارتخانه‌های صنایع و معادن و فلزات، سازمان صنایع کوچک تشکیل شد، ولی در سال 1384، وظایف اجرایی آن به شرکت شهرک‌های صنعتی ایران سپرده شده و عملاً "سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران" از شهریور 1384 فعالیت خود را آغاز کرد. همچنین در سال 1390 بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به‌عنوان سازمان توسعه‌ای تعیین شده است.

مدیرعامل شرکت شهرك‌های صنعتی تهران با اشاره به پنجاهمین سالروز تأسیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در مرداد ماه جاری، اظهار کرد: در حال حاضر این سازمان و 31 شرکت استانی تابعه، به‌عنوان سازمان‌های توسعه‌ای و یکی از بازیگران مهم در فرآیند توسعه صنعتی، نقش قابل توجهی در ایجاد تحول و ارتقاء سطح کارآیی صنعت ایفا نموده و درحال خدمت‌رسانی به صنایع کشور و به‌طور خاص صنایع کوچک و متوسط می‌باشند.

شرکت شهرك‌های صنعتی استان تهران در سال 1366 تأسیس گردیده و هم‌اینک با دارا بودن 11 شهرک و 5 ناحیه صنعتی درحال بهره‌برداری یا واگذاری زمین، 7 شهرک صنعتی مصوب، یک شهرک فنآوری در دست ساخت، 4 مرکز خدمات فنآوری و کسب و کار و بهره‌برداری از 3 هزار و 824 واحد صنعتی کوچک و متوسط، موجبات اشتغال 71 هزار و 665 نفر را فراهم نموده
 

کد خبر 2343987

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha