حمید کهرام در گفتگو با مهر، درباره ظرفیت تولید واکسن فلج اطفال در این موسسه ظهار داشت: میزان تولید واکسن فلج اطفال در موسسه رازی تا پایان سال جاری 20 میلیون دز خواهد بود که این میزان در مقایسه با سال گذشته، هفت میلیون دز افزایش دارد.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی گفت: در صورت حمایت های لازم، موسسه رازی این ظرفیت را دارد تا سالانه بیش از40 میلیون دز واکسن فلج اطفال تولید کند.
وی گفت: با وجود اینکه ایران در منطقه خطرناکی قرار دارد و از طرف همسایه های شرقی و غربی از جمله عراق، پاکستان و افغانستان در معرض شیوع بیماری فلج اطفال است ولی خوشبختانه موسسه رازی این افتخار را دارد که در 16 سال اخیر هیچگونه گزارشی از ابتلا به این بیماری منعکس نشده است.
کهرام با بیان اینکه ایران در منطقه خاورمیانه تنها کشور و در جهان جزء 10 کشوری است که فناوری و دانش تولید واکسن فلج اطفال را در اختیار دارد، اظهار داشت: این موسسه مدت 40 سال است که این واکسن راهبردی را تولید می کند و این افتخار را داریم که تولیدات موسسه رازی ،کشور را از واردات این واکسن بی نیاز کرده است.
وزارت بهداشت مجوز تولید واکسن فلج اطفال تزریقی را داد
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی افزود: واکسن فلج تولید شده در موسسه در مقایسه با تولیدات سایر کشورها از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و در صورت افزودن ساختمانها و تجهیزات جدید می توانیم در اینده بخشی از این تولیدات را صادر کنیم.
این مسئول با تاکید بر اهمیت و حساسیت این واکسن گفت: واکسن فلج اطفال با یک فرآیند بسیار پیچیده و زمان بر، تولید می شود، به طوری که از زمان ایجاد بذر اولیه ، مدت چهار سال زمان صرف می شود تا به مرحله تولید نهایی برسد.
وی ادامه داد: واکسن فلج اطفال در حال حاضر به صورت خوراکی تولید می شود ولی باتوجه به برنامه های سازمان بهداشت جهانی مبنی بر تبدیل این واکسن به صورت تزریقی در دو سال آینده ، به تازگی وزارت بهداشت ودرمان نیز مجوز فعالیت را روی واکسن فلج اطفال تزریقی (IPV) صادر کرده است.
نظر شما