۱۶ مرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۴۳

گزارش مهر/

تعطیلی دوساله فعالیت خانه مطبوعات؛ دودی که به چشم خبرنگاران می رود/بیمه و مسکن دغدغه خبرنگاران خراسان جنوبی

تعطیلی دوساله فعالیت خانه مطبوعات؛ دودی که به چشم خبرنگاران می رود/بیمه و مسکن دغدغه خبرنگاران خراسان جنوبی

بیرجند – خبرگزاری مهر: در خراسان جنوبی 52 نشریه و خبرگزاری در حال فعالیت هستند که این خود نشان از پویایی فعالان عرصه رسانه در این استان مرزی و فرهنگی است که طی دو سال اخیر رکود و تعطیلی در فعالیت خانه مطبوعات و برخی اختلافات باعث شده که خبرنگاران استان از کمترین حمایت مادی و معنوی برخوردار شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، مطبوعات و رسانه‌های استان خراسان جنوبی سالهاست که خانه‌ای به نام مطبوعات را تشکیل دادند اما این خانه هیچ گاه نتواسته مکانی امن برای خبرنگاران باشد چرا که اختلافات داخلی با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث شده که این خانه به مدت دو سال هیچ گونه فعالیت مفیدی نداشته باشد.

در حال حاضر خانه مطبوعات خراسان جنوبی درگیر مشکلاتی شده که در نتیجه اهداف و وعده و وعیدهایش به حاشیه کشیده شده و درهای که تنها امید خبرنگاران خراسان جنوبی بود نیز برای رسیدگی به مشکلاتشان بسته شد.

 این روزها خانه اهالی رسانه در استان خراسان جنوبی به حال و روزی افتاده که چیزی نمی‌توان در وصف آن گفت چرا که انگار همه یادشان رفته برای چه سقفی بالای سرمان ساختیم و با هم زیر یک سقف رفتیم! متولیان به نام حامیان خانه مطبوعات هیچ گام شایسته ای برای رفع مشکلات صنفی،حقوقی و... اعضاء برنداشتند بلکه خود عامل بازدارنده ای برای حل مشکلات اهالی مطبوعات بودند.

حکایت بسته شدن درهای خانه مطبوعات خراسان جنوبی قصه‌ای تلخی است که اکثرا توسط افرادی رقم میخورد که منافع خود را در گرو جهت دهی به مطبوعات می بینند و یا با چند شغلی فرصت فعالیت و رفع مشکلات خبرنگاران را ندارند و به این نکته توجه نمی شود که خانه مطبوعات تنها نقطه امید خبرنگاران و فعالان رسانه ای برای رسیدگی به مشکلات متعدد است.

از طرف دیگر بر اساس آمار حدود 340 نفر به عنوان خبرنگار در خانه مطبوعات عضو شده‌اند که اساس‌نامه این خانه، هیچ فیلتری برای تفکیک افرادی که به واقع خبرنگار نیستند، ندارد. این گونه که روایت خدمات صادقانه اعضای این هیئت مدیره به ثبت نرسیده، نمایان می گردد چه آن عده که به نام اعضای خانه مطبوعات مسکن گرفتند و هیچ نگفتند و چه آن عده از اهالی مطبوعاتی که سفره خانه اشان خالی بود و سکوت کردند.

مشکلات مالی،بیمه ای و مسکن، عامل فاصله گیری خبرنگاران حرفه ای از عرصه رسانه

طی سالهای اخیر تعداد زیادی از خبرنگاران خراسان جنوبی به دلایل مختلف که البته بخش عمده آن ها نبود حمایت مادی و معنوی و عدم پوشش بیمه و مسکن بود از فضای مطبوعات استان فاصله گرفتند. فاصله ای که متاسفانه در همین سال ها بیشتر و بیشتر شد.

در این برهه از زمان که هیچ نهادی متولی آموزش و پرورش خبرنگار حرفه‌ای نیست و نهادهایی مانند خانه مطبوعات نیز توان ساماندهی افراد موجود در این سیستم را ندارد که باید متولیان، برنامه ای برای تربیت نیرو های جدید و جایگزیران را فراهم کنند.

از طرفی دیگرشغل خبرنگاری از نظر درآمد در شرایط حداقلی قرار دارد و با توجه به مشکلات بودجه ای رسانه ها، تضمین شغلی آنان نیز ضعیف است.

مسکن از دغدغه های اصلی خبرنگاران خراسان جنوبی است که تا کنون در خصوص تامین آن هیچ گونه اقدامی در خراسان جنوبی صورت نگرفته است.

امروز سختی، مشکلات و حساسیت شغل خبرنگاری بر همگان روشن شده اما واقعیت این است که خبرنگاران خراسان جنوبی با  مشکلات و سختی های بیشتری مواجه هستند چراکه خبرنگاران این استان علاوه بر مشکلات کلی با مشکلات و سختی های  مضاعفی در انجام وظیفه برخورد دارند  که از جمله آن می توان به نگاه های بسته مدیران ، کم توجهی مسئولان ، کم کاری روابط عمومی ادارات ، نبود امکانات و جزیره ای عمل کردن مسئولین در برخورد با رسانه ها اشاره کرد.

متأسفانه در شهرمان بعضی از مسئولین تحمل شنیدن هیچ‌گونه انتقاد و پیشنهادی را ندارند و با کوچک‌ترین انتقاد از حوزه مدیریتی‌شان جبهه‌گیری نموده و به جای حل مسأله سراغ پاک کردن صورت مسأله می‌روند. 

البته این خدمتگذاران به مردم تصور می کنند خبرنگاران و اصحاب رسانه در واقع خدمتکار و میرزا بنویس آنها هستند و باید هر آنچه که به نفع و صلاح آنها باشد، بنویسند و اگر جز این باشد به بایکوت خبری رسانه ها اقدام می کنند چرا که مطمئن هستند که در خراسان جنوبی هیچ نهادی برای حمایت از قلم خبرنگار وجود ندارد.

بیمه دغدغه ای اصلی خبرنگاران خراسان جنوبی

علی حسنی، یکی از خبرنگاران فعال در حوزه خبر استان در گفتگو با مهر در رابطه با مشکلات بیمه ای خبرنگاران استان اظهارکرد: بیمه تنها چتر حمایتی خبرنگاران است که می توانند از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در سالهای اخیر تنها مرجع اصلی برای بیمه خبرنگاران ثبت و تایید اطلاعات آنان در سایت ˈسمانˈ بوده است، افزود: بر اساس قوانین این سایت خبرنگاران با ارائه مدارک خبرنگاری خود با سابقه دوسال فعالیت، عضو صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان قرار می گرفتند.

حسنی ادامه داد: در حال حاضر دو سال است که صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان به اعضای جدید این صندوق خدمات بیمه ای ارائه نمی دهد که باید متولیان امر پیگیر مشکلات خبرنگاران در این رابطه باشند.

وی عدم تامین مالی اصلی ترین و مهم ترین مشکل خبرنگاران خراسان جنوبی دانست و افزود: به جرائت می توان گفت که دستمزد برخی از خبرنگاران استان ماهانه از 200 هزار تومان فراتر نمی رود.

روحیه انتقاد پذیری مسئولین پایین است

وی با بیان اینکه بسیاری از مسئولین استانی نگاه جزیره ای به رسانه ها دارند، گفت: این اقدام مسئولین باعث اجحاف در حق دیگر خبرنگاران می شود.

حسنی با اشاره به اینکه در حال حاضر جایگاه خبرنگار برای برخی از مسئولین استان تبیین نشده است، افزود: در حال حاضر برخی از دستگاه های اجرایی خبرنگاران را با روابط عمومی خود اشتباه می گیرند و خواهان  این هستند که خبرنگار مدافع سازمان آنها باشد و رسالت اصلی خود را به عنوان چشم ناظر جامعه کنار بگذارند.

وی ادامه داد: در حال حضر برخی از مسئولین استان تحمل شنیدین انتقاد را ندارند وگمان می کنند که این خبرنگاران هستند که برای تهیه خبر و گزارش خود به دستگاه های اجرایی نیاز دارند.

مسکن خبرنگاران خراسان جنوبی پس از گذشت هشت سال همچنان در بلاتکلیفی به سر می برد

نوشین چاوشان که مدت هاست در روزنامه بیرجند امروز قلم می زند در گفتگو با مهر، مسکن خبرنگاران را از اولویت های خبرنگاران استان دانست و افزود: تهیه مسکن خبرنگاران از جمله مشکلات خبرنگاران است که خانه مطبوعات از هشت سال پیش قول آن را داده است.

وی ادامه داد: اما در مدت این هشت سال با وجود انتصاب سه استاندار در استانداری خراسان جنوبی خبرنگاران استان به خواسته اصلی خود نرسیدند.

چاوشان در ادامه با اشاره به اینکه اداره کل اوقاف خراسان جنوبی هم نیز قول مساعد در خصوص  واگذاری زمین به خبرنگاران را داده است،افزود: در خصوص واگذاری زمین به خبرنگاران نیز خانه مطبوعات استان اسامی خبرنگاران واقعی را ارسال نکرده است و در حق خبرنگاران حرفه ای استان اجحاف کرده است.

وی اظهار کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خاسان جنوبی در اطراف آرامستان بیرجند قول برای واگذاری زمین به خبرنگاران داده است که به دلیل اینکه خانه مطوبوعات اذعان داشته که این زمین ها در شان خبرنگاران استان نیست از دریافت آن خوداری کرده است که این زمین ها نیز از دست خبرنگاران خارج شده است.

وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته به تعداد اندکی از خبرنگاران در یکی از روستاهای حاشیه شهر بیرجند زمین واگذار شده است،گفت: با توجه به اینکه حق الزحمه خبرنگاران در استان بسیار پایین است و این قشر زحمتکش توان ساخت مسکن را نداشته اند که پیگیری های خبرنگاران از طرف استانداری برای دریافت وام به جایی نرسید.

تا کنون هیچ پیگیری در خصوص مشکلات خبرنگاران از مسئولان ذی ربط انجام نشده است

فعال رسانه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر تامین اجتماعی استان هیچ گونه نظارتی در خصوص بیمه خبرنگاران ندارد، گفت: این اداره کل در خصوص بیمه کارگران از کارگاه های مختلف بازدید دارد و کار فرمایان را مجبور به بیمه کارگران می کند ولی در خصوص بیمه خبرنگاران حتی بازدید از دفاتر رسانه ها نداشته است.

وی اظهارکرد: تا کنون هیچ گونه پیگیری از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان ذیربط این حوزه  برای رفع مشکلات خبرنگاران صورت نگرفته است.

چاوشان بیان کرد: مسئولین استان به شدت برای ابقای پست خود از مسئولین بلند پایه استان می ترسند و خبرنگاران به محض انتخاب تیتر انتقادی از طرف روابط عمومی ها و مدیران دستگاه های اجرایی مورد توبیخ قرار می گیرند و برای مسئولین رسانه ها نامه می زنند که از ورود این خبرنگار خود به سازمان خود جلوگیری کنید.

وی افزود: عدم نیروی متخصص و کار آمد در روابط عمومی ها باعث این مشکل شده است که تا کنون جایگاه خبرنگار بدرستی برای آنها تبیین نشده است.

از سال 91 هیچ اعتباری از طرف فرهنگ و ارشاد به خانه مطبوعات پرداخت نشده است

حسین اصغری مدیر عامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی در گفتگو با مهر با بیان اینکه از سال 91 هیچ اعتباری از طرف فرهنگ و ارشاد به خانه مطبوعات پرداخت نشده است، عنوان کرد: در این مدت به دلیل عدم اعتبار هیچ گونه اقدامی برای خبرنگاران استان صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر خانه مطبوعات استان فقط جوابگوی مراجعات است، گفت: تا کنون در سال های گذشته نام نویسی زیادی در خصوص مسکن خبرنگاران انجام شده است و مکاتبات زیادی با استاندار سابق صورت گرفته که در این رابطه به نتیجه ای نرسیده ایم.

وی اظهارکرد: به دلیل اینکه فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی طی دوسال گذشته اعتباری به خانه مطبوعات اختصاص نداده است خانه مطبوعات نیز در خصوص حمایت از خبرنگاران و رفع مشکلات آنها اقدامی جدی انجام نداده است.

وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص برگزاری روز خبرنگار هیچ گونه هماهنگی با خانه مطوباعات استان نداشته است،گفت: طی دو سال گذشته مراسم گرامیداشت روز خبرنگار توسط فرهنگ و ارشاد اسلامی و بدون هماهنگی با خانه مطبوعات استان انجام شده است.

مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد در برگزاری بسیاری از مراسمات خود سرانه عمل کرده است و زمانی که درخواست اسامی خبرنگاران را از ماداشته است ولی در عمل هیچ توجهی به لیست اسامی ارسالی  خانه مطبوعات نداشته است.

وی افزود: در حال حاضر خبرنگاران استان نیازمند برگزاری دوره های حرفه ای خبرنگاری هستند که به دلیل کمبود اعتبارات ما نمی توانیم دوره های خبرنگاری را برگزار کنیم.

اصغری در خصوص پیگیری مسکن خبرنگاران نیز گفت: تاکنون مکاتبات زیادی با استاندار سابق استان در خصوص مسکن خبرنگاران داشته ایم اما موفق نشده ایم حتی یک مترزمین دریافت کنیم و هیچ حمایتی ازطریق استانداری وقت نشده ایم.

خانه مطبوعات استان در چند سال گذشته ضعیف عمل کرده است

مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شغل خبرنگاری از حساسیت ویژه ای برخوردار است که یک عشق وافی را می طلبد.

محمد مطهری فر با بیان اینکه در حال حاضر حق الزحمه خبرنگاران نسبت به سختی کارشان بسیار پایین است، افزود: باید تلاش کنیم که مشکلات معیشتی خبرنگاران را به حداقل ممکن برسانیم.

مطهری فر با اشاره به اینکه خراسان جنوبی یک استان نوپایی است، گفت: هم اکنون خبرنگاران استان به بلوغ کامل خبرنگار حرفه ای نرسیده اند، چراکه خبرنگاری حرفه ای نیازمند تجربه است

وی با بیان اینکه وظیفه آموزش خبرنگاران بر عهده فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: در سال گذشته در این رابطه دوره های آموزش خبرنگاری در سطح استان برگزار شده است.

وی ادامه داد: خبرنگاران به عنوان نماینده افکار عمومی وظیفه خطیری بر عهده دارند که امیدواریم بتوانیم اقدامات خوبی برای نگاه تخصصی به وضعیت مطبوعات و رسانه ها در استان داشته باشیم.

تعطیلی 11 نشریه خراسان جنوبی / مشکلات بیمه ای خبرنگاران باید از طریق وزارت خانه پیگیری شود

وی با بیان اینکه در حال حاضر 52 نشریه، روزنامه و خبرگزاری در سطح استان فعالیت می کنند، اضافه کرد: در سال گذشته 11 نشریه در استان تعطیل شده است که نگاه همه جانبه نداشتن و مشکلات بودجه ای سبب تعطیلی آن ها شده است.

مطهری فر اظهار کرد: هم اکنون 13 نشریه تخصصی، 41 نشریه عمومی، 12 نشریه منطقه ای و یک نشریه بین المللی در خراسان جنوبی فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 340 خبرنگار در خانه مطبوعات استان عضو هستند، عنوان کرد: از این تعداد 250 خبرنگار فعال هستند. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر بین فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه مطبوعات استان اختلافاتی وجود دارد، اظهار کرد: تاکنون طی دو سال گذشته جلسات خانه مطبوعات توسط هیئت مدیره برگزار نشده است.

وی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت جمع آوری اطلاعات خبرنگاران و انعکاس آن به وزارت خانه را بر عهده دارد که نزدیک به دوسال است که خبرنگاران استان از پوشش بیمه ای برخوردار نیستند.

وی در خصوص بیمه و مشکلات سامانه سمان اظهارداشت: خبرنگارانی که سال ها سابقه فعالیت در رسانه های استان را دارند هنوز در سایت سمان تایید نشده اند و ما منتظر ابلاغ سیاست ها از مرکز هستیم.

نداشتن امنیت شغلی و مسکن مهمترین مشکلات خبرنگاران خراسان جنوبی

 دبیر خبر خبرگزاری شبستان خراسان جنوبی نیز در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه عدم تکریم و حمایت خبرنگاران از سوی مسئولان و به خصوص مسئولان ارشد استانی یکی از مشکلاتی است که خبرنگاران استان با آن دست و پنجه نرم می کنند، افزود: در سالهای اخیر عدم حمایت قاطعانه از خبرنگاران استان در قالب صنف و یا انجمن سازمان یافته منجر شده است که بسیاری از مشکلات خبرنگاران از جمله عدم برخورداری از کمترین امکانات رفاهی و تفریحی و عدم وجود امنیت های شغلی مکفی و لازم بر روی زمین باقی بماند.

زینب رمضانی ادامه داد: خبرنگاران استان خراسان جنوبی در طول 8 سال گذشته به طور مکرر مشکلات و آسیب های پیش روی مسکن مهر را از زبان مردم به گوش مسئولان رساندند اما در این میان، بسیاری از آنها از داشتن مسکن محروم ماندند و در روستاهای اطراف بیرجند زمین دریافت کردند.

وی گفت: مشکلات بیمه ای خبرنگاران رسانه های مختلف که بعضا خبرنگاران اقدام به بیمه خود می کنند؛ آینده امنی جلوی چشمان خبرنگاران نگذاشته است.

دبیر خبر خبرگزاری شبستان خراسان جنوبی دلیل اصلی برطرف نشدن مشکلات خبرنگاران به صورت اساسی و ریشه‌ای را ساماندهی نشدن آنها ذکر کرد و با تاکید بر اینکه کار خبرنگار نقد است نه انعکاس تمام و کمال گفته های مدیران، خاطرنشان کرد: خبرنگاران همواره تاکید دارند که در راستای نگاه مردم خبر رسانی می کنند نه مسئولان و مسئولان نیز باید این موضوع را بپذیرند.

 

کد خبر 2344490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha