حسین وکیلی معاون امور مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره علت اخذ مالیات از خبرنگاران علیرغم صراحت قانونی در مورد معافیت مالیاتی آنها، موضوع بند «ل» ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم: (فعاليتهای انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشوند، از پرداخت ماليات معاف است)، گفت: «فعالیت مطبوعاتی» که در این ماده واحده به آن اشاره شده، مربوط به مشاغلی است که زیرمجموعه این فعالیت هستند.
وی افزود: خبرنگارانی که به عنوان حقوقبگیر برای یک رسانه کار میکنند، مشمول فصل حقوق میشوند نه این ماده واحده. معافیتهای حقوقبگیرها هم در ماده 91 قانون مالیاتهای مستقیم تعیین شده و ربطی به ماده 139 ندارد.
وکیلی با بیان اینه هر نوع فعالیت مطبوعاتی که مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشد، از پرداخت مالیات معاف است، تصریح کرد: به این ترتیب خود رسانهها که از وزارت ارشاد مجوز میگیرند و ما آنها را کارفرما مینامیم و حقوقبگیر نیستند و مشمول فصل «حقوق» نمیشوند، از پرداخت مالیات معاف هستند اما کسانی که برای این رسانه کار میکنند و بابت این کارشان حقوق میگیرند، باید مالیات بپردازند.
معاون امور مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی در عین حال تصریح کرد: اما به عنوان مثال خبرنگاری که مجوز از وزارت ارشاد دارد اما برای رسانه خاصی کار نمیکند و اصطلاحاً به او خبرنگار آزاد یا مستقل میگویند و با فروش خبر، امرار معاش میکند، در صورتی که میزان خبرهایی را که به بنگاههای رسانهای میفروشد، محاسبه کند و در اظهارنامه مالیاتی سالیانه آنها را درج کند، او از پرداخت مالیات معاف خواهد شد.
نظر شما