به گزارش خبرنگار مهر، دومين شوراي مبارزه با مواد مخدر در سالجاري شامگاه شنبه اين بار ميزبان نماينده دولت در استان بود تا به بررسي اقدامات انجام شده در کمیتههای فرهنگي خود بپردازد و دبير شورا نيز گزارشي از بودجه اين شورا ارائه دهد.
استاندار همدان در اين شورا با اشاره به اينكه بايد هفته دولت در استان در شان و جايگاه دولت و تدبير و اميد برگزار شود، عنوان كرد: مشكل مواد مخدر بايد به عنوان يك بحران ملي و اجتماعي ديده شود كه اين امر عزم ملي و مشاركت همگاني مردم را میطلبد
محمد ناصر نيكبخت ادامه داد: كشور ايران از برخي حمایتهای سود جويان از توليد مواد مخدر آسيب ديده و بايد به دنبال راهكار خروج از آن بود.
وي با تاكيد براينكه مصرف مواد مخدر بزرگترین آسيب اجتماعي را در كشور به ارمغان آورده است، اذعان داشت: يكي از مواردي كه میتواند در بخش آموزشهای فرهنگي مورد توجه قرار گيرد مبارزه با آسیبهای اجتماعي مواد مخدر است.
استاندار همدان اظهار داشت: برخي سود جويان به دنبال اين هستند كه جوانان ايراني را به مصرف مواد مخدر دعوت كنند.
40درصد افزايش كشف مواد مخدر در همدان
وي با اشاره به اينكه در سال اقتصاد و فرهنگ بايد به مقابله فرهنگي بپردازيم و بايد اين امر جدي گرفته شود كه نيازمند يك عزم ملي است، گفت: امسال در استان همدان تاكنون 40 درصد بيشتر از سال گذشته كشف مواد مخدر داشتهایم.
نيكبخت اذعان داشت: به نسبت جمعيت و وسعت كمتر استاني در كشور يافت میشود كه اينگونه كشفيات مواد مخدر داشته باشد و اين امر چيزي جز تلاش شبانه روزي تلاش گران نيروي انتظامي و دستگاهي امنيتي نيست.
وي با اشاره به اينكه بايد اين روند با مشاركت مردم ادامه يابد، افزود:دستگاها و نهادهاي مختلف باید برنامههای پژوهشي با راهكار عملي ارائه دهند کمااینکه نيروي انتظامي استان اكنون با كار تحقيقاتي مناسب راهكارهاي مناسبي را در بخش عفاف و حجاب در استان در دستور كار دارد.
استاندار همدان كه خواستار حضور مديران در شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر بود، گفت: اعتبار مبارزه با مواد مخدر در استان كم است ولي همين اعتبارات نيز بايد نياز سنجي شده و با بررسي برنامهها به شهرستانها داده شود و براي هزينه كردن اعتبارات بايد برنامه داشت.
نيكبخت با تاکید بر اینکه براي كارهاي پژوهشي هزينه كنيد، عنوان كرد: مبلغ 100 ميليون تومان براي اين كار از طرف استانداري به شورا داده خواهد شد.
وي با تاكيد برلزوم استفاده از تشکلهای مردمي در اين برنامه ها، افزود: هيچ كار فرهنگي مهم تر از مبارزه با مواد مخدر در استان همدان نداريم.
استاندار همدان با اشاره به اينكه برنامه ریزیهایی براي فعال تر شدن واحدهاي توليدي در كشور در حال شكل گيري است، گفت: تجارت مواد مخدر آسیبهای فراواني براي كشور به بار اورده است.
دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر استان همدان نيز در اين خصوص که استاندار همدان خواستار ارتقا جايگاه اين شورا در سطح كشور شده است، گفت: با تلاش همه دستگاهها به دنبال تقويت جايگاه شورا و قرار گرفتن در رده چند استان برتر كشور هستيم.
همدان ناامن براي قاچاقچيان مواد مخدر
عبدالحسین مرادی اذعان داشت: همدان يكي از چند استان معدود كشور بود كه در هفته مبارزه با مواد مخدر اجازه امحا اين مواد را يافت و اين استان براي قاچاقچيان مواد مخدر ناامن است.
وي با اشاره به اينكه توليد مواد مخدر در سال 2002 در افغانستان هشتاد هزار تن و در سال 2013 به 209 هزار تن رسيده است، اذعان داشت: مصرف مواد مخدر در جهان روزانه 350 تن است اين در حالي است افغانستان با توليد 700 تن مواد مخدر باعث ارزاني آن شده است.
دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر استان همدان عنوان كرد: هر ساله در ايران 77 ميليون دلار براي مبارزه با مواد مخدر هزينه میشود، 55 درصد طلاقها، 25 درصد قتلها و 67 درصد از سارقان را معتادان شامل میشوند.
مرادي با اشاره به اينكه 58 درصد معتادان زير 34 سال سن دارند، اذعان داشت: مصرف مواد مخدر مشكلي جهاني است و سود تجارت مواد مخدر ساليانه 500 ميليارد تومان است.
وي گفت: براي مبارزه با مواد مخدر تاكنون ايران چهار هزار شهيد و 15 هزار جانباز تقديم انقلاب اسلامي كرده است.
دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر استان همدان با اشاره به اينكه 12 ميليون تومان در حوزه فرهنگي به بهزيستي همدان از سوي شوراي مبارزه با مواد مخدر كشور كمك شده است، بيان داشت: 184 ميليون تومان نيز به دانشگاه علوم پزشكي براي درمان معتاددان كمك شده است.
مرادي اظهار داشت: يكصد نفر از معتادين متضاهر با دستور قضايي در اردوگاه ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر در همدان نگهداري میشوند و اولويت اين شورا استفاده از ظرفیتهای مردمي براي مبارزه با مواد مخدر است.
وي اذعان داشت: برنامههای ويژه اي براي آگاهي بخشي به دانشجويان در خصوص مواد مخدر در دانشگاه هاي همدان انجام شده است.
نظر شما