به گزارش خبرنگار مهر، حمید ملانوری شنبه شب در نشست مطبوعاتی در محل فرمانداری رفسنجان با تبریک روز خبرنگار به تشریح عملکرد سه ماهه خود پرداخت.
وی گفت: در ابتدای کار ایجاد انسجام و همدلی بین گروههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و فعالان شهرستان در اولویت کار قرار گرفت چرا که رشد و توسعه شهرستان بر پایه همدلی و همراهی گروههای مختلف است. در جلساتی که داشتیم سعی کردیم مدیریت شهرستان را با سایر ارکانهایی که در شهرستان موثر هستند هماهنگ کنیم.
وی با بیان این مطلب که در سه ماه گذشته هیچگونه تنشی در شهرستان وجود نداشته است، یادآور شد: اگر قرار است مشکلات و موانع برداشته شود و شهر به توسعه برسد، باید از اختلافات پرهیز شود که در حال حاضر اتحاد بین مسئولان شهرستان این امر را نشان میدهد.
ملانوری با تقسیم بندی برنامههای شهرستان رفسنجان در موضوعات مختلف به برنامههای فرهنگی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: جمعخوانی قرآن کریم در مسجد جامع، نمایشگاه بزرگ عفاف و حجاب و همچنین تجلیل از 80 حافظ کل قرآن کریم به همت شهرداری، شورای شهر و نهادهای فرهنگی و با همکاری فرمانداری صورت گرفت و برگ زرینی از فعالیتهای فرهنگی شهرستان را رقم زد.
وی برنامهریزی برای حضور در اجلاس بینالمللی میراث معنوی در اصفهان، برگزاری هشتمین جشنواره بازیهای بومی و محلی کشور در شهر بهرمان، همایش بزرگ شیمی، آنالیز عددی و همایش شهدای شیمی کشور به میزبانی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان را در زمینه اقدامات فرهنگی دسته بندی کرد.
اشغال 15 هزار فرصت شغلی در رفسنجان توسط اتباع بیگانه
فرماندار رفسنجان در ادامه از اشغال 15 هزار فرصت شغلی در این شهرستان توسط اتباع بیگانه خبر داد و گفت: این در حالی است که آمار بیکاران شهرستان حدود 12 هزار نفر است البته متاسفانه فرهنگ کار در شهرستان بسیار ضعیف است و جوانان ما علاقه ای به انجام برخی کارها ندارند.
وی اضافه کرد: فعلا در فصل برداشت پسته با اتباع بیگانهای که کارت دارند، برخورد با ملایمت انجام میشود، اما افرادی که فاقد کارت هستند، توسط نیروی انتظامی جمعآوری و از کشور طرد خواهند شد.
ملانوری گفت: بخشی از آسیبهای اجتماعی به ما بر میگردد که در این راستا برنامهریزی کردهایم تا با جلب اعتماد در سرمایهگذاران با ایجاد فرصتهای شغلی بتوانیم به کمک جوانان بیاییم و در این راستا خود مردم نیز مشوق جوانان باشند تا به کار کشاورزی روی بیاورند و در فصل برداشت پسته درآمدی کسب کنند.
این مسئول از مردم و کارفرمایان خواست در فصل برداشت پسته از نیروهای بومی و حتی افراد تحصیلکرده حتی با حقوق بالاتر استفاده کنند.
ملانوری تصریح کرد: در فصل برداشت پسته از ورود متکدیان خارجی به شهرستان جلوگیری میشود و با آنها به شدت برخورد خواهد شد تا امنیت، بهداشت و آرامش شهر در این فصل حفظ باشد که تعداد قابل توجهی نیز طی هفته های گذشته طرد شده اند.
وی عنوان کرد: امنیت فصل برداشت پسته را نیز در دستور کار داریم که با شورای تامین شهرستان پیشبینیهای لازم را در این خصوص انجام داده ایم.
ملانوری همکاری مردم را در ایجاد امنیت در فصل برداشت محصول ضروری خواند و مواردی را مانند تجهیز انبارها و ضبطهای پسته به تجهیزات ایمنی و عدم حمل پسته در ساعات پایانی شب در مکانهای خلوت را توصیه کرد.
80 هزار تن پسته در رفسنجان برداشت میشود
فرماندار رفسنجان بیان کرد: بیش از 80 هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در شهرستان رفسنجان وجود دارد که امسال پیشبینی میشود 80 هزار تن پسته برداشت شود که به طور متوسط در هر هکتار یک تن پسته برداشت خواهد شد.
وی در عین حال گفت: سال گذشته با توجه به خشکسالی و سرمازدگی و سایر عوامل طبیعی برداشت از میانگین سه تن به 600 کیلو در هکتار رسید.
به گفته وی برای فصل برداشت پسته که از اواسط شهریور ماه آغاز خواهد شد 12 هزار کارگر برای 40 روز نیاز است.
ملانوری توجه کشاورزان به استفاده بهینه از آبیاری نوین و آب و خاک موجود را مورد توجه قرار داد و افزود: در حال حاضر تنها 10 درصد باغها به سیستم نوین آبیاری مجهز هستند و 90 درصد از روش سنتی آبیاری میشوند که با ارائه تسهیلات به کشاورزان آنها را به سمت شیوه نوین هدایت میکنیم. ضمن آنکه تلاش ما حفظ سطح زیر کشت موجود و جلوگیری از اضافه کردن بر سطح زیر کشت است.
فرماندار رفسنجان با اشاره به میزان سموم استفاده شده در باغات شهرستان تصریح کرد: سال گذشته 800 تن سم وارد عرصه کشاورزی شد که حدود 50 تا 60 میلیارد تومان گردش مالی این سموم است که علاوه بر این عدد زیان فراوانی هم به سلامت مردم وارد کرد.
وی ادامه داد: از تعداد 200 واحد سم فروشی بیش از 140 مورد غیرمجاز بودند که در سه هفته گذشته 50 واحد سم فروشی غیرمجاز پلمب شد.
امضاء 14 تفاهمنامه در ستاد مثلث توسعه اقتصادی شهرستان
فرماندار رفسنجان در ادامه این نشست مطبوعاتی به ستاد توسعه مثلث اقتصادی شهرستان پرداخت و گفت: با استقبال خوب سرمایهگذاران طی دو ماه گذشته 14 تفاهمنامه به ارزش دو هزار و 170 میلیارد ریال به امضا رسید که تنها دو پروژه آن با 215 میلیون یورو و 70 میلیون یورو به امضا رسیده است و 11 نفر در لیست سرمایهگذاری هستند که آماده طرح برای سرمایه گذاری هستند و سه طرح در جلسه بعدی ستاد توسعه مورد بحث قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در گذشته به دلیل بازدهی خوب محصول پسته به سرمایهگذاری در صنعت توجه نشده بود، افزود: از 130 واحد صنعتی در شهرک صنعتی 35 واحد نیمه فعال و بقیه تعطیل هستند خوشبختانه اکنون انگیزه در مردم ایجاد شده و به سرمایهگذاری در بخش صنعتی روی آوردهاند.
ملانوری با اشاره به شورای مشورتی 25 نفری در کنار ستاد مثلث توسعه و جلسات هر دو هفته یکبار این ستاد، بیان داشت: زیر مجموعه این دستگاه کارگروه تخصصی کار مشاوره در بخش کشاورزی و صنعتی را انجام میدهد تا طرحهایی که در مسیر توسعه قرار میگیرند هدفمند شده و در مسیر درست قرار گیرند.
فرماندار رفسنجان خاطرنشان کرد: دبیرخانه ستاد نیز بخشی از کارهای اداری و گرفتن مجوزها و پیگیری امور سرمایهگذاران را پیگیری می کند تا کار با سرعت بیشتری انجام شود.
چاههای کشاورزی غیرمجاز در رفسنجان پلمپ می شوند
ملانوری یکی دیگر از امور در دستور کار را پلمب چاههای کشاورزی غیرمجاز دانست و اظهار داشت: شناسایی و پلمپ چاههای کشاورزی غیرمجاز در شهرستان در دستور کار است و همین هفته گذشته شش چاه غیرمجاز پلمب شد.
فرماندار ویژه رفسنجان به توسعه راههای شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: جاده نوق - رفسنجان دومین جاده پرحادثه شهرستان است که عملیات دوبانده شدن آن در حال اجرا است که هشت کیلومتر آن در حال اجرا بوده و برای شش کیلومتر دیگر 2 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است.
وی دو بانده کردن جاده رفسنجان - هرمزآباد و رفسنجان - لاهیجان را از دیگر مواردی برشمرد که تا پایان سال کار دو بانده کردن آنها به اتمام میرسد.
ملانوری تصریح کرد: دولت کمک به جادههای روستایی را در دستور کار قرار داده است به این صورت که دولت 75 درصد سهمیه قیر در جاده های روستایی را تقبل کرده و 25 درصد را مردم میپردازند تا این جاده ها آسفالت شوند.
فرماندار رفسنجان با اشاره به بازدید خود از واحدهای صنعتی این شهرستان یادآور شد: آب شهرک صنعتی شماره 2 که ویژه محصولات پسته است، هفته گذشته وصل شد.
ثبت نام 940 جامانده از یارانهها، معرفی146 خانوار بدسرپرست به پلیس 10+، پیگیری ایستگاه آتشنشانی در شهرک صنعتی و تجلیل از رتبه های برتر کنکور شهرستان در آینده نزدیک از دیگر مواردی بود که ملانوری به آنها اشاره کرد.
وی همچنین از منسجم شدن کمکهای مجموعه مجتمع مس سرچشمه به شهرستان خبر داد و اظهار داشت: با تشکیل هیئت امنایی متشکل از نماینده مردم در مجلس، امام جمعه و فرماندار این کمکها دریافت و در موارد مختلف در شهرستان هزینه می شود.
این مسئول با اشاره به اینکه مجتمع مس سرچشمه 1000 قلم مصرفی نیاز دارد، بیان کرد: تامین بخشی از این نیاز در رفسنجان قابل انجام است و بخشی نیز می تواند در شهرستان تولید شود که جلسات خوبی با مجموعه مدیریت مس داشته ایم و این موارد قابل انجام است.
فرماندار رفسنجان در پاسخ به سوالی درباره میزان سهم آلایندگی شهرستان از مجتمع مس سرچشمه گفت: سهم شهرستان در آخرین توزیع 67 درصد بوده است و در این زمینه مقرر شده است گروهی از پژوهشگران دانشگاهی میزان آلایندگی را در زمینه آب، زمین و خاک مشخص کنند تا بر اساس آن سهم آلایندگی شهرستان مشخص شود.
وجود بیش از 50 هزار افاغنه در رفسنجان
فرماندار رفسنجان با بیان این مطلب که آماری که از اقامت اتباع افاغنه در رفسنجان وجود دارد بسیار بیشتر از آمار رسمی است، تصریح کرد: پیش بینی می کنیم بیش از 50 هزار افغانی در شهرستان رفسنجان وجود دارد و رفسنجان و بردسیر دو شهر استان هستند که دارای اردوگاه افاغنه هستند که این تعداد افاغنه معضلات اجتماعی زیادی هم به لحاظ گرفتن فرصت های شغلی و هم موارد دیگر در شهرستان به وجود آورده است.
وی از معدومسازی 1000 سگ ولگرد طی دو ماه اخیر خبر داد و یادآور شد: این آمار در کل شهرستان است و معدومسازی با جدیت دنبال می شود.
فرماندار رفسنجان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره میزان بالای آرسنیک در آب رفسنجان، گفت: آرسنیک در آب شرب شهر وجود دارد و از حد متعارف نیز بالاتر است وزیر نیرو نیز بسیار جدی این موضوع را پیگیری کردند و گروهی را قبل از ماه رمضان به رفسنجان اعزام کردند و با آزمایشها نیز این قضیه تایید شد.
ملانوری با بیان اینکه حل این موضوع در گروه احداث تصفیه خانه در شهرستان است که ما آن را پیگیری کرده ایم، تصریح کرد: البته تصفیه خانه در بردسیر وجود دارد اما به هر حال احداث تصفیه خانه در رفسنجان را با جدیت دنبال کرده ایم.
نظر شما