به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد اسحاقی، معاون برنامهریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در فرهنگ اسلامی هم نحوه حضور و فعالیت افراد در جامعه، مشمول احکام و ضوابطی است؛ که هدف اصلی از این احکام و ضوابط کرامت انسانها و تسهیل در نیل افراد به سوی کمال انسانی و الهی در جامعه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: از جانب دیگر با توجه به تغییراتی که فرآیند مدرنیته و نوسازی در جوامع انسانی ایجاد کرده است، اشتغال از حالت سنتی خارج شده و الگوها و مدلهای جدیدی از اشتغال در جوامع تولید شده است.
معاون برنامهریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این تغییر مدلها و الگوها موجب شده تا افراد مدت زیادی از اوقات روزانه را در محیط کار خود سپری میکنند و به همین منظور باید برای فراهم شدن زمینه اشتغال مناسب برنامه ریزی صورت گیرد. ایجاد محیط مناسب اشتغال که با عقاید، روحیات و سلائق افراد هم هماهنگ باشد، جزء حقوق اجتماعی افراد بوده و همه نظامهای سیاسی و اجتماعی باید در این زمینه تلاش کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی، فراهم نمودن زمینه مساعد برای اشتغال افراد و ایجاد شرایط مناسب برای رشد فضائل مادی و معنوی جزء وظائف دولت بوده و قانون اساسی جمهوری اسلامی و سایر اسناد بالادستی نظام بر این موضوع تاکید دارند.
دکتر اسحاقی گفت: در مقاولهنامهها و پروتکلهای بین المللی هم بر این موضوع تأکید شده که باید محیط کار متناسب با عقاید و مقتضیات روحی و اخلاقی کارکنان باشد. در علم مدیریت هم این موضوع مورد تأیید و تأکید است که اگر فرد شاغل در محیطی به کار اشتغال داشته باشد که از نظر مادی و معنوی با شخصیت او متناسب باشد، بهره وری او افزایش مییابد.
معاون برنامهریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی با توجه به دیدگاههای راهگشای بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله العالی) در مورد اشتغال بانوان، باید محیط مناسب برای اشتغال بانوان فراهم شود و یکی از مصادیق بارز فراهم نمودن محیط مناسب اشتغال برای بانوان، جلوگیری از اختلاط بی مورد و غیر ضرور در محیط کاری بانوان و آقایان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: موضوع اجتناب از اختلاط بی مورد و غیر ضروری از مواردی است که به طور اکید جزء مطالبات بانوان شاغل در ادارات و دستگاههای دولتی بوده و این مطالبه بارها به مدیران ارشد این دستگاهها منعکس شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی در مصوبه "سیاستها و راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب" هم بر این موضوع تاکید کرده و کلیه دستگاهها و ادارات دولتی و خصوصی را موظف نموده است تا محیط کار و اشتغال را به گونهای سامان دهند که از هرگونه تحریک جنسیتی خالی و عاری باشد.
دکتر اسحاقی ادامه داد: در سند راهبردی و بالادستی"نقشه مهندسی فرهنگی کشور" هم به طور مبسوط موضوع برنامهریزی و مدیریت جامعه برای نیل به جامعهای که حوزه عمومی آن جامعه، عاری از هرگونه تحریک جنسی باشد، بارها مورد تاکید قرار گرفته است.
معاون برنامهریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در نظام جمهوری اسلامی محیط کار ضمن اینکه باید متناسب با ویژگیهای شخصیتی و توان جسمی بانوان باشد، باید به گونه ای سامان گیرد که بانوان در این محیط با توجه به احکام اسلامی بتوانند راحت تر و با فراغ بال بیشتری به کار اشتغال داشته باشند و جلوگیری از اختلاط بی مورد و غیر ضروری بین بانوان و آقایان از مصادیق این موضوع است.
وی افزود: بنده باز هم به این موضوع تأکید میکنم که در مبحث مدیریت کار و اشتغال، این اصل پذیرفته شده که اگر به ارزشهای اعتقادی فرد شاغل احترام گذاشته شود، بهرهوری و کارآمدی آن فرد به نحو محسوسی ارتقا پیدا می کند. انتظار می رود در نظام جمهوری اسلامی، که باید تعالیم و احکام حیات بخش دین مبین اسلام منبع و منشا همه برنامهریزیها باشد، اگر دستگاهی برای جلوگیری از اختلاط بی مورد و غیرضرور اقدام مفیدی را انجام داد، این اقدام مورد تائید و حمایت قرار گیرد.
معاون برنامهریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: منابع انسانی، سرمایه اصلی سازمانها در جهان امروز هستند و به همین دلیل همه سازمانها، حفاظت از این سرمایه را در صدر برنامههای خود قرار دادهاند.
کد خبر 2346785
نظر شما