به گزارش خبرنگار مهر، دلاور حیدرپور عصر یکشنبه در نشست مشترک اعضای کمیسیون کشاورزی استان اظهار داشت: مازندران از معدود استانی است که توانسته در تمام پتانسیل های بخش کشاورزی اعم از دام، طیور، زراعت، شیلات و مرتع رتبه اول و دوم کشوری را به خود اختصاص دهد.
وی ادامه داد: مازندران با توجه به دارا بودن پتانسیل بالایی که دارد متاسفانه در تابستان های کم بارش با مشکل خشکسالی مواجه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: از 23 هزار و 756 کیلومتر مربع مساحت استان، حدود 460 هزار هکتار زمین های کشاورزی و باغی، 930 هزار هکتار جنگل و 960 هزار هکتار مرتع در محدوده جغرافیایی مازندران قرار دارد که توانسته در بسیاری از تولیدات کشاورزی و باغی مقام اول تا چهارم کشوری را به خود اختصاص دهد.
وی به تمهیدات اندیشیده شده برای مقابله با خشکسالی که در خرداد ماه امسال صورت گرفته اشاره کرد و گفت: مازندران فاصله زیادی با زیر ساخت تولید دارد و زمان زیادی لازم است تا کاستی های گذشته را جبران و مشکل کمبود نقدینگی را در بخش کشاورزی جبران کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار داشت: با توجه به اینکه ظرفیت های تولیدی بالایی در مازندران وجود دارد باید منابعی در اختیار تولید به خصوص بخش کشاورزی قرار گیرد تا بتوان تولید و رونق اقتصادی را در استان نجات داد.
حیدر پور با بیان اینکه 97 درصد تولید بخش کشاورزی به وسیله بخش خصوصی تامین می شود گفت: بخش خصوصی باید در مجامع تصمیم سازی و تصمیم گیری حضور پررنگ تری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلاتی که گریبانگیر بخش دولتی است با حضور بخش خصوصی قابل حل است افزود: بخش خصوصی باید به عنوان پرچم دار حضور فعال داشته و ما با سیاست گذاری بتوانیم تولید را در بخش کشاورزی با روند بهتری ادامه دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به وجود بیش از 300 تشکل بخش خصوصی در حوزه کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: بسیاری از تولیدات مازندران بیش از نیاز استان و کشور است و تشکل ها در این عرصه با جدیت بیشتری فعالیت داشته باشند.
وی ادامه داد: برای حمایت از محصول سالم و ارگانیک و بهره وری بیشتر از منابع آب و خاک باید جهت ارتقاء دانش به کشاورزان تلاش کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از برداشت مکانیزه برنج در بیش از 72 هزار هکتار از شالیزارهای استان خبر داد و افزود: تاکنون برداشت مکانیزه برنج در بیش از 72 هزار و 911 هکتار و به روش سنتی در سطح پنج هزار و 921 هکتار از شالیزارهای استان مازندران صورت گرفته که 77 هزار و 727 هکتار به ارقام محلی و مابقی به ارقام پر محصول اختصاص داشته است.
وی با اشاره به اینکه 98 درصد مزارع ارقام محلی و 77 درصد از ارقام پر محصول به مرحله ظهور خوشه رسیدند، از کشت مجدد برنج در بیش از هفت هزار و 292 هکتار و پرورش رتون در بیش از 32 هزار و 633 هکتار خبر داد و افزود: پرداخت مرحله اول حق الزحمه ناظرین برنج در سطح استان در دست اقدام است.
نظر شما