به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل صدرائیه مدیرعامل اسبق شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان که از اردیبهشت ماه سال جاری به عنوان فرماندار کاشان مشغول به کار شده است هنوز به عنوان سرپرست سکان هدایت شرکت آبفای استان را هم در دست دارد اما متاسفانه نبود وی در استان موجب نارضایتی بسیاری از پیمانکاران و حتی کارکنان این شرکت به دلیل معوق ماندن بسیاری از فعالیت های روزانه در این شرکت شده است.
مدیر عامل اسبق شرکت آبفای استان که همزمان با در دست داشتن سکان هدایت فرمانداری کاشان سرپرستی آبفای سیستان و بلوچستان را نیز برعهده دارد به دلیل مشغله فراوان از ابتدای ماه جاری تا کنون موفق به حضور در سیستان و بلوچستان نشده و در تیرماه گذشته نیز به جز یک روز حضور در این شرکت توفیق خدمت در استان را نداشته است.
به گفته بسیاری از پیمانکاران و کارفرمایان اسناد مالی پروژههای عمرانی به دلیل عدم حضور مدیر در این شرکت با تاخیر بسیار زیاد به امضا میرسد و روند تصمیم گیری در تامین منابع طرح ها به دلیل ارتباط مستقیم با دستور مدیر عامل با مشکلات فراوان همراه شده است.
در حال حاضر بسیاری از اسناد مالی از طریق پست برای رویت سرپرست این شرکت از سیستان و بلوچستان به نمایندگی این شرکت مستقر در تهران ارسال میشود تا توسط سرپرست شرکت آبفا به امضا برسد و این نقیصه موجب اعتراض بسیاری از کارمندان و پیمانکاران شده است.
بسیاری از مجریان طرحهای آب و فاضلاب در استان بر این عقیده هستند که امضای قرار داد یا طرح پروژه جدید با دستور سرپرست فعلی به صلاح آنها نیست زیرا با انتصاب مدیر عامل جدید ممکن است با تغییر سیاستها آنها دچار ضرر و یا مجبور به تغییر رویه شوند و لذا همین موضوع موجب شده تا بسیاری از مجریان طرحها تا انتصاب مدیر عامل جدید دست بر روی دست بگذارند.
با وجود اینکه مدیریت پروازی این شرکت موجب نارضایتی بسیاری از پیمانکاران و بلاتکلیفی بسیاری از کارکنان این شرکت شدهاست و کمبود آب این استان در معرض شیوع بیماری وبا هدف قرار داده است اما انتصاب و تعیین مدیریت جدید در این شرکت به دلایل نامشخص با تعلل صورت میگیرد.
کشمشهای داخلی و استانی در بین نمایندگان و برخی از کرسیهای صاحب قدرت به منظور چانه زنی و انتصاب مدیرعامل جدید و منتصب به اقوام و یا جریانهای سیاسی موافق موجب شده تا روند انتخاب و انتصاب مدیر عامل جدید این شرکت در هاله ای از ابهام فرو رود و بر مشکلات روزانه آبفا و مردم بیفزاید.
اجرای خط دوم انتقال آب از زابل به زاهدان و حل بی آبی مردم شهرعلی اکبر در شمال استان، تشنگی مردم بندر چابهار، خشکیدگی بسیاری از چاه های آب در شهر های جنوبی که در طی سال های گذشته موج اعتراضات آنها در صدر رسانههای دیداری و شنیداری قرار داشته به دلیل تعلل پیمانکار و عدم وجود مدیریت در این شرکت به دست فراموشی سپرده شده است.
احراز دو پست روند خدمت رسانی را کاهش می دهد
از آنجا که مدیرعامل اسبق آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در تاریخ 28 اردیبهشت ماه سال جاری به عنوان فرماندار کاشان به طور رسمی کار خود را آغاز کرد لذا بنا بر قوانین مدیریت خدمات کشوری سرپرستی وی پس از گذشت 4 ماه از این زمان تخلف آشکار محسوب می شود.
معاون سازمان بازرسی سیستان و بلوچستان در این رابطه در گفتگو با مهر با بیان اینکه قبول همزمان دو مسئولیت مشکلاتی در امر خدمات دهی بهینه برای مردم به وجود می آورد اظهار داشت: قانونگذار بر حسب ضرورت احراز دو پست همزمان را تنها تا مدت چهارماه قانونی دانسته است و لذا پس از اتمام این زمان در صورت احزار دو پست توسط یک مسئول علاوه بر تخلف آشکار در هیئت رسیدگی بر تخلفات قابل طرح است.
غلامرضا شهرکی بیان داشت: در ماده 94 قانون مدیریت خدمات کشوری تصریح شده در موارد ضروری با تشخیص مقام مسئول یا مافوق، تصدی موقت پست سازمانی مدیریتی حساس به صورت سرپرستی بدون دریافت حقوق و مزایا برای حداکثر چهار ماه مجاز می باشد.
وی تصریح کرد: اگرچه ممکن است به خاطر پاره ای از مشکلات اداری، فردی همزمان به صورت موقت سرپرستی دو سمت را عهده دار شود اما نباید مدت آن بیشتر از چهارماه باشد.
شهرکی افزود: تبصره این قانون می افزاید عدم رعایت ماده فوق الذکر توسط هریک از کارمندان دولت اعم از قبول کننده پست دوم یا مقام صادر کننده حکم تخلف محسوب شده و در هیئت رسیدگی اتخاذ تصمیم خواهد شد.
بنا بر گزارش مهر با محاسبه مدت زمان احراز دو پست همزمان توسط مدیر عامل اسبق شرکت آب و فاضلاب به عنوان فرماندار کاشان و سرپرست شرکت آبفای استان در تاریخ 28 اردیبهشت ماه سال جاری لذا تنها یک ماه دیگر مهلت قانونی برای معرفی مدیر عامل جدید این شرکت در سیستان و بلوچستان باقی است.
حرکت لاک پشتی پروژه انتقال آب از زابل به زاهدان
خط دوم انتقال آب از چاه نیمههای سیستان به شهر زاهدان به عنوان تنها راهکار رفع عطش شهروندان زاهدانی از جمله طرحهایی بود که عملیات اجرایی آن در سال 1389 با اعتبار 242 ميليارد تومان با سرمايه گذاري قرارگاه خاتم الانبیاء در دستور کار قرار گرفت.
این طرح که بهعنوان هديه دولت احمدي نژاد به مردم زاهدان لقب گرفت مقرر بود ظرف مدت سه سال احداث و به بهرهبرداری برسد اما با وجود اتمام مهلت قرارداد تاکنون پیشرفت چندانی حاصل نشده و این پروژه تا کنون تنها 30 درصد پیشرفت داشته است.
پروژه احداث خط دوم انتقال آب از چاه نیمههای سیستان به شهر زاهدان که بنا بر تعهدات قرارگاه خاتم الانبیاء به عنوان پیمانکار مقرر بود در 15 خرداد 1393 به تشنگی شهروندان زاهدانی پایان دهد متاسفانه کمتر از 30 درصد پیشرفت دارد و بنا بر گفته کارشناسان آبفا با سرعت لاک پشتی در حال انجام است.
با وجود اینکه این پروژه می بایست خرداد ماه سال جاری به پایان میرسید اما تا کنون از 200 کیلومتر خط انتقال تنها 60 کیلومتر لوله گذاری شده است و هیچ تجهیزاتی از جمله ایستگاه های پمپاژ و تاسیسات جانبی در طول خط انتقال احداث نشده است.
150 هزار نفر در زاهدان تشنه هستند
در حالی که دمای هوا در آستانه فصل تابستان در شهر کویری زاهدان به بالای 42 درجه سانتی گراد رسیده اما کمبود آب و قطعیهای مداوم و همچنین افت فشار در بسیاری از مناطق بالادستی و پائین دستی در این شهر عرصه را برای زندگی ساکنانش تنگ کرده است.
در حال حاضر خیابان های آزادی، دانشگاه، مناطق بی شماری از زیباشهر و خیابان بهشتی در طول روز با قطعی آب و افت فشار شدید روبرو هستند و بسیاری از شهروندان به ناچار همچون گذشته به حفر حوض انبار و یا ذخیره آب در تانکر روی آورده اند.
150 هزار نفر در مناطق حاشیه ای شهر زاهدان از جمله ساکنان بلوار رسالت، کشاورز و همچنین شهرک های جهاد، برق و شهرک گاوداران از آب شرب بهداشتی محروم هستند و به ناچار باید آب مصرفی خود را به وسیله تانکر و یا گالن های 20 لیتری از کنار خیابان تامین کنند.
متاسفانه با وجود این جمعیت چشمگیر و تشنه تنها 10 ایستگاه آب شیرین کن در شهر زاهدان برای برداشت آب فعال است و لذا صف های طولانی، ازدحام، درگیری های لفظی و خدشه دار شدن کرامت انسانی به جزء لاینفک زندگی مردم این شهر تبدیل شده است.
از تعداد 127 هزار مشترک شرکت آب و فاضلاب زاهدان تعداد 27 هزار مشترک دارای آب شور و غیر قابل آشامیدن هستند که این جمعیت نیز به اضافه 150 هزار نفر شهروند فاقد اشتراک آب و شهروندانی که در طی روز با قطعی آب مواجه هستند باید نیاز خود از همین 10 ایستگاه آب شیرین برداشت کنند و برای تامین نیاز اولیه حیات خود مورد آزار قرار بگیرند.
به گزارش خبرنگار مهر، بسیاری از شهروندان سیستانی و بلوچ خواستارپاسخ به این سوال از طرف استاندارهستند که آیا واقعا هیچ مدیری برای در دست گرفتن سکان مدیریت این شرکت در استان وجود ندارد و آیا هنوز مردم باید چوب کشمکشهای سیاسی دولتمردان را بخورند؟
..........................
گزارش: بابک رحیمیان
نظر شما