به گزارش خبرگزاری مهر، این آتش سوزی بر خلاف دفعات قبل که در حاشیه جاده آسیایی رخ داده بود، این بار در قلب پارک و در محدوده ای به نام دیوار کجی به وقوع پیوسته است. منطقه بروز آتش سوزی در نقاط مرکزی پارک بوده و دسترسی نیروها، خودروها و امکانات اطفای حریق به این بخش از پارک بسیار سخت و با صرف زمان بسیار زیادی همراه است.
محدوده آتش سوزی از ورودی پارک حدود ۱۵ کیلومتر فاصله دارد و جاده دسترسی به غیر از یک جاده خاکی که برای تردد محیط بانان استفاده می شود وجود ندارد و بر خلاف آتش سوزی های قبل منطقه درگیر آتش جنگلی بود و این پوشش گیاهی نیز جابجایی نیرو و عملیات اطفاء حریق را با مشکل مواجه نموده است.
مدیرکل حفاطت محیط زیست استان گلستان که خود در محل حادثه حضور دارد ، در این باره گفت: این آتش سوزی حدود ساعت 18 یکشنبه در ارتفاعات مرکزی این پارک رخ داده است و نیروهای محیط زیست، منابع طبیعی و پارک ملی گلستان و نیروهای امدادی و جمعی از مردم منطقه برای اطفای حریق به منطقه یاد شده اعزام شده اند.
اسماعیل مهاجر با بیان اینکه این ششمین آتش سوزی ظرف دو ماه گذشته درجنگل گلستان است گفت: این آتشسوزی در قسمت مرکزی پارک ملی گلستان به وقوع پیوسته و متاسفانه تاکنون نیز ادامه دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان در خصوص علت وقوع حادثه هم بیان کرد: این آتشسوزی به صورت عمدی اتفاق افتاده و به طور قطع توسط شکارچیان بوده است زیرا منطقه آتشسوزی شرایطی ندارد که مسافران و یا افراد عادی قابل به عبور از آنجا باشند.
وی افزود: بنا بر پیشبینیهای اولیه 40 هکتار از اراضی تا به این لحظه طعمه حریق شده و برای مهار آتش علاوه بر بهکارگیری تمام امکانات و نیروهای محیطبانی و اداره منابع طبیعی در منطقه از نیروهای مردمی و نیروهای استان خراسان شمالی نیز برای کمکرسانی استفاده شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان خاطرنشان کرد: با توجه به تاریکی هوا و سختی مسیر برای حضور نیروهای مردمی درخواست امداد هوایی و حضور بالگرد در منطقه را کردهایم که شب گذشته به دلیل تاریکی هوا امکان حضور بالگرد نبود و هم اکنون نیروهای مردمی و افراد حاضر در منطقه که همیشه در این امر فعال بودهاند در انتظار کمک بالگرد هستند تا بتوانند آتش را کنترل کرده و بتوان اقدامات موثرتری را انجام داد.
اسماعیل مهاجرˈ افزود: این حریق عمدی بوده و توسط شکارچیان غیرمجاز حادث شده است، زیرا محل آتش سوزی محل رفت و آمد مردم عادی و یا گردشگران نیست.
به گفته وی، هم اینک کار اطفای حریق توسط محیط بانان و نیروهای منابع طبیعی و همچنین نیروهای امدادی مردمی استان گلستان و خراسان شمالی در حال انجام است اما به دلیل سختی شرایط و کوهستانی بودن منطقه هنوز نتوانسته ایم آتش را مهار کنیم.
مهاجر افزود: در این شرایط هر چه زمان می گذرد آتش بیشتر زبانه می کشد و گسترده تر می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان ادامه داد: برای اطفای حریق، هماهنگی با وزارت کشور و مدیریت بحران جهت اعزام بالگردها در ساعات اولیه صبح امروز (دوشنبه) به محل آتش سوزی انجام شده است.
به گفته وی، به دلیل وقوع حریق در ارتفاعات و قلل، اطفای آن با استفاده از خودرو، تراکتور و یا توسط نیروهای امدادی از طریق امکانات دستی امکان پذیر نیست.
پارک گلستان یا جنگل گلستان منطقهٔ حفاظت شده ای در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی است. پارک گلستان، قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در کشور ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که 1350 گونهٔ گیاهی و 302 گونهٔ جانوری، از جمله نیمی از گونه های پستانداران ایران را در حدود 900 کیلومتر مربع مساحت خود جای داده است.
پارک ملی گلستان با افزون بر 90 هزار هکتار وسعت در شرق این استان و در حد فاصل استان های گلستان و خراسان شمالی قرار دارد.
این پارک شامل درهها و چشم اندازهای متنوع، منابع آبی متعدد نظیر رودخانهها، نهرها و چشمهها و آبشارهاست و از تنوع زیستی و ارزش های اکوتوریستی بالایی برخوردار است. تاکنون 69 گونه پستاندار، 150 گونه پرنده، سه گونه دوزیست و 24 گونه از خزندگان در این پارک شناسایی شده اند، وهمچنین یکهزار و 365 گونه گیاهی دراین پارک موجود است.
پوشش گیاهی این پارک شامل ˈبلوط، بلندمازو، ممرز، انجیلی، پلت، شیردار، کرکو، آزاد، اوری، توسکای قشلاقی، کلهو، انجیر، توت، ملچ، داغداغان، ازگیل، ولیک، زالزالک، سیاه تلو، گوجه وحشی، شیر خشت، گردو، تمشک، انار وحشی، گلابی وحشی، زرشک، تاغ، گز، پرند، کاروانکش، گون، چوبک، درمنه، خارشتر و ارس ˈ است. جاده ترانزیتی و بین المللی تهران به مشهد مقدس نیز از وسط این پارک ملی عبور می کند.
نظر شما