۲۰ مرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۵۹

عبدی نژاد در گفتگو با مهر:

منابع انسانی برای حفظ اراضی ملی تهران پاسخگو نیست/ حضور یک نیروی حفاظتی برای هر 24 هزار هکتار

منابع انسانی برای حفظ اراضی ملی تهران پاسخگو نیست/ حضور یک نیروی حفاظتی برای هر 24 هزار هکتار

تهران - خبرگزاری مهر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران نبود ردیف اعتباری برای هزینه های هنگفت کارشناسی و کمبود نیروی حفاظتی را از مهمترین مشکلات منابع طبیعی در سطح استان برشمرد و گفت: بر اساس استانداردهای جهانی به ازای هر 5 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی یک نیروی حفاظتی نیاز است که ما در استان تهران به ازای هر 24 هزار هکتار یک نیروی انسانی در اختیار داریم.

غلامعباس عبدی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیش از 80 درصد مساحت کل استان تهران را عرصه های منابع طبیعی شامل مراتع، جنگلهای طبیعی، دشت کاشت و.... تشکیل می دهد که البته در کنار آن 105 هزار هکتار عرصه بیابانی نیز وجود دارد که موجب خسارت به بخش کشاورزی می شود.

این مسئول با اشاره به احیای سطح گسترده ای از اراضی بیابانی جنوب استان تهران و پروژه ترسیب کربن در ملارد عنوان کرد: احیای اراضی بیابانی به عنوان یکی از اولویتهای منابع طبیعی استان طی سنوات گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفت، در این راستا بیش از 16 هزار هکتار از عرصه های بیابانی شهرستانهای ورامین و پیشوا با اجرای عملیات بیولوژی تثبیت شده و هم اکنون مردم در اراضی ای که روزی بیابان نامیده می شد و تحت تاثیر شن های روان بود، با اطمینان خاطر به کشاورزی و باغداری می پردازند، در ملارد نیز 70 هزار هکتار از اراضی با مشارکت مردم تحت پروژه های ترسیب کربن قرار گرفته است.

وی ادامه داد: تاکنون 21 هزار هکتار از عرصه های بیابانی استان تهران بطور کامل تثبیت شده و با کاشت گونه های مقاوم به شوری، فرسایش خاک و... جنگلهای دست کاشت متعددی در سطح استان ایجاد شده است.

پیشگیری از 332 فقره تجاوز به اراضی ملی تهران در سال 92

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات این دستگاه در مقابله با زمین خواری و جلوگیری از تصرف اراضی ملی متذکر شد: در عرصه حفاظت از منابع طبیعی، پیشگیری از وقوع تصرفات و تجاوز به اراضی مهمترین اولویت ما است که بر اساس سیاستهای اجرایی آمار تصرف عرصه های طبیعی طی سالهای اخیر با کاهشی چشمگیر مواجه شد.

عبدی نژاد گفت: در این راستا طی سال 89، 71 فقره، سال 90، 167 فقره در 41 هکتار، سال 91، 217 فقره و سال گذشته نیز 332 مورد تجاوز به اراضی ملی پیشگیری شد که علاه بر حفظ حقوق بیت المال، موجب کاهش پرونده های حقوقی در مراجع قضایی و در نتیجه کاهش هزینه های سرسام آور کارشناسی شده است.

ردیف اعتباری برای هزینه های هنگفت کارشناسی نداریم

این مسئول نبود ردیف اعتباری برای هزینه های هنگفت کارشناسی و کمبود نیروی حفاظتی را از مهمترین مشکلات منابع طبیعی در اسطح استان برشمرد و بیان کرد: سالانه بطور متوسط بالغ بر 10 میلیارد ریال هزینه کارشناسی برای بازپسگیری اراضی تصرف شده در استان تهران پرداخت می شود که متاسفانه هیچ ردیف اعتباری برای آن در نظر گرفته نشده و ما ناچار به تامین این مبلغ مورد نیاز از اعتبار سایر بخشهای عمرانی و... هستیم.

وی افزود: بر اساس استانداردهای جهانی به ازای هر پنج هزار هکتار عرصه منابع طبیعی یک نیروی حفاظتی نیاز است که ما در استان تهران به ازای هر 24 هزار هکتار یک نیروی انسانی در اختیار داریم.

احیای 20 هزار هکتار اراضی بیابانی ملارد تا پنج سال آینده

عبدی نژاد خاطرنشان کرد: امروزه یکی از مشکلات کلانشهر تهران بحث ریزگردهایی است که از مناطق غربی استان به شهر تهران وارد می شود و باید مهار شود، در این زمینه نیز پروژه ترسیب کربن در 70 هزار هکتار از اراضی بیابانی شهرستان ملارد (به عنوان مرکزیت بیابان استان تهران) در حال اجرا است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران نوید داد: در این راستا تلاش داریم تا ظرف پنج سال آینده، عملیات بیولوژی و احیای بیابان را در 20 هزار هکتار از کانونهای بحرانی این 70 هزار هکتار عملیاتی کنیم.

کد خبر 2347502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha