به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، اين موزه براي افتتاح در 28 ارديبهشت ماه، همزمان با روز جهاني موزه و ميراث فرهنگي آماده بود، كه اين امر انجام نشده و شنيده ها حاكي است، اشياء چيده شده در موزه به دليل عدم امنيت و افتتاح نشدن موزه، جمع آوري شده است .
مسئولان موزه تا كنون تاريخي براي افتتاح و راه اندازي موزه تعيين نكرده اند، اما مذاكرات به منظور ايجاد شرايط مناسب و كسب نتيجه در جريان است.
علاوه بر فراز و نشيبهاي بسيار براي افتتاح و راه اندازي موزه، ساخت بناي آن نيز با فراز و فرودهاي بسياري همراه بوده است.
به گزارش "مهر"، ساخت بناي اين موزه از سال 1355 آغاز و مراحل مختلف آن به تناوب انجام شده است ، به طوري كه در حين كار وقفه هاي طولاني وجود داشته و در نهايت پس از پايان ، در سال 1380 پيشنهاد بهره گيري از بناي فوق به عنوان موزه قرآن مطرح شد .
ساختمان موزه در سه طبقه احداث شده است، زيربناي موزه 10 هزار متر مربع است كه در عمق 14 متري زمين قرار دارد .
بخش هنرهاي سنتي مربوط به قرآن، نمايشگاه ادواري و بخش نسخه هاي خطي قرآن و اشياء قرآني بخشهاي تشكيل دهنده موزه قرآن اعلام شده كه در سه طبقه تعبيه مي شوند .
براي راه اندازي موزه در روز جهاني موزه و ميراث فرهنگي بين 80 تا 90 جلد قرآن خطي و همچنين يكسري اشياء قرآني گردآوري شد، براي تكميل و تجهيز هر چه بهتر موزه، اشيايي نيز خريداري شده است و در صورت نياز و شناسايي آثار ارزشمند قرآني، خريدهاي لازم انجام خواهد شد .
موزه فوق ، نخستين موزه تخصصي قرآن كريم در كشور است .
وجود نورگير بر بام ساختمان، آمفي تئاتري با گنجايش 500 نفر، عدم نياز به آسانسور، بهره گيري از مصالح با دوام و ضد زلزله بودن بنا و همچنين كتابخانه از ويژگي هاي اين موزه است.
موزه ملي قرآن ، تقاطع خيابان وليعصر و امام خميني (ره) و در جوار كاخ مرمر و ساختمان نگارستان قرار دارد .
موزه تخصصي قرآن داراي يك سرسراي اصلي ، آمفي تئاتر ، كتابخانه و فضاهاي جانبي است . سطح اول فضا ورودي اصلي قرارد دارد ، سطح دوم فضاي آمفي تئاتر و سطح سوم محل برگزاري نمايشگاه است .
نورگيري كه بر روي بام احداث شده ، سطوح مختلف اين فضاي مهم را به شكل مطلوبي از نور و روشنايي طبيعي بهره مند ساخته است.
نظر شما