به گزارش خبرنگار مهر، مازندران در هفته پایانی مردادماه، شاهد برگزاری رویداد بین المللی اجلاس گردشگری سلامت با حضور کشورهای عضو اکوست، رویدای که می تواند تراز استان را در بعد بین المللی در حوزه گردشگری و سلامت ارتقا بخشید.
اين گردشگري نوعي مسافرت است که علاوه بر تفريح،هدفي درماني نيز به همراه دارد و زمينه هاي فعاليت در اين حوزه شامل ابهای گرم و معدنی، اعمال جراحي، توان بخشي ،گیاهان دارویی ،طبیعت درمانی و ... مي شود.
هر چند قطار ما تا رسیدن به ایستگاه مطلوب گردشگری سلامت راه بسیاری دارد اما چیزی برای بهترین شدن در این عرصه کم نداریم جز برنامه ریزی ، سرمایه گذاری و توجه به داشته هایمان.
٢٧ تا ٢٩ مرداد نخستين كنفرانس گردشگرى سلامت با هدف شناساندن قابليت هاى جالب توجه کشور ومازندران در با حضور كارشناسان نخبه اى از آذربایجان، ازبکستان، افغانستان، تاجیکستان، ترکیه ، پاكستان ، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان و مهمانان داخلی در شهر ساحلی رامسر برگزار خواهد شد.
توسعه گردشگری سبب ارتقای سلامت می شود
احمد مظفري مدير كل روابط عمومي استانداري مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر، توسعه گردشگري سلامت را موجب ارتقای سلامت و توسعه پايدار و پويايی اقتصاد كشور و استان خواند و گفت : حقيقت آنست كه امروزه گردشگری سلامت، يک استراتژی ملی و مهم در راستای افزايش درآمد کشور و توسعه است.
مظفري تاكيد كرد : استان مازندران دارای نقاط قوت زيادی ازجمله پزشکان حاذق، تکنولوژی بروز و پيشرفته در حوزه درمان ، مناطق درمانی طبيعی و چشمه هاي معدني و گياهان داروئي برای جذب گردشگران سلامت است.
دبير شوراي اطلاع رساني استان تصريح کرد: استان مازندران میتواند با سرمايه گذاری هرچه بيشتر روی نقاط قوت خود و معرفی مناطق گردشگري و امكانات پزشكي در ارايه خدمات براي توسعه گردشگري سلامت گامهاي موثري بردارد.
مدير كل روابط عمومي استانداري مازندران توریسم سلامت را از مهمترین شاخه های صنعت توریسم ذكر كرد و گفت : توريسم سلامت دارای منافع اقتصادی و اجتماعی بالایی است ولي متاسفانه نتوانستيم از فرصت ها و قوت های گردشگری سلامت براي توسعه استان استفاده نمائيم
وي افزود : استان مازندران به عنوان یکی از مقاصد گردشگرپذیر توانایی این را دارد که با جذب گردشگران سلامت از کشورهای آسیای میانه و قفقاز، کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای اسلامی به قطب گردشگری سلامت تبدیل شود.
سخنگوي شوراي روابط عمومي استان به برگزاري اجلاس گردشگري سلامت كشورهاي عضو اكو در مازندران اشاره كرد و گفت : رسانه هاي استان بويژه مديران خبرگزاري ها و رسانه هاي مجازي و سرپرستان روزنامه هاي كثير الانتشار انتظار مي روند با يك جريان سازي منطقي و كارشناسي شده و تبليغات و اطلاع رسانى حرفه اى ، فرصت برگزاري اجلاس گردشگري سلامت را در مازندران غنيمت بشمارند و در جهت تبيين اهميت گردشگري سلامت با ارائه مقالات راهبردی و رهگشا ، زمينه گسترش گردشگری سلامت را در كشور و استان فراهم نمايند .
وي اظهار داشت : توانمندي هاي بالقوه و وسيع مازندران در انواع مختلف گردشگري سلامت و جاذبه های تاریخی و طبیعی آن موجب شده است تا ميزباني اجلاس گردشگري سلامت كشور هاي عضو اكو را بر عهده گيرد و ما وظيفه داريم اين توانمنديها و ظرفيت ها را به خوبي معرفي نمائيم.
گردشگری سلامت چهارمین صنعت درآمدزای جهان است
مظفري با اشاره به اينكه امروزه از گردشگري سلامت به عنوان چهارمين صنعت درآمدزاي جهان ياد مي شود گفت : طبق سند چشم انداز بيست ساله، ايران بايد در زمينه گردشگري سلامت در منطقه اول باشد و براي ايفاي اين نقش مهم مازندران و ظرفيت هاي آن بايد به طور جدي مورد توجه قرار گيرد .
وي درادامه اهميت گردشگري سلامت را در ارز آوري بسيار مهم خواند و گفت : بر اساس آمار جهاني گردشگري سلامت در سال 2012، 100 ميليارد دلار درآمدزايي داشته است و در همين سال سهم کشورهاي اسلامي از درآمدهاي جهاني گردشگري سلامت تنها 3 ميليارد دلار و ايران 350 ميليون دلار بوده است كه اين درآمد با وجود جاذبه ها و قابليتهاي ايران عزيز بسيار ناچيز است ضمن آنكه بر اساس بررسي ها هر توریسم سلامت در ایران 3 برابر توریسمهای عادی ارزآوری دارد.
مظفري در پايان تاكيد كرد : فرصت برگزاري اين اجلاس زماني مناسبي براي معرفي ظرفیت هاى بزرگ درمانى از جمله چشمه هاي آب گرم و سرد معدنى ، پیشرفت هاى تکنولوژیکى و علمى پزشکى ، گیاهان دارویى و طب سنتى ، اقلیم هاى ویژه جغرافیایى و زیست بوم هاى گوناگون ، و جاذبه هاي ديدني و تاريخي مازندران است و رسانه مي توانند با جريان سازي مناسب سهمي مهم در ايجاد تحولي بزرگ در راه توسعه گردشگري ، جذب سرمايه هاي داخلي و خارجي ، ايجاد اشتغال پايدار ، و ارتقاء سطح سلامت در استان داشته باشند.
آمارهاى جهانى صنعت توریسم را دومین صنعت پردرآمد میخوانند و از حوزه سلامت به عنوان سومین بازار پردرآمد در جهان یاد میشود که در کشورهای پیشرفته بیش از ۱۰درصد از تولید ناخالص ملی را تشکیل میدهد.
متاسفانه در سالهاى گذشته ، امكان جذب توريست و سرمايه گذار در مازندران به زيبايى هايى طبيعى محدود مانده است و پتانسيل هاى بزرگ اين استان در سايه عدم تبليغات و اطلاع رسانى حرفه اى به محاق رفته است. مازندران به لحاظ نزديكى به پایتخت ، 350 کیلومتر نوار ساحلی ، سه فرودگاه، جذابيت هاى جنگلى ، منابع درمانى طبيعى و ... زمينه تبديل شدن به قطب گردشگری در ميان كشورهاى حاشيه درياى خزر و نيز عضو اكو را داراست.
استاندار مازندران نیز با اشاره به برگزاری اجلاس گردشگری سلامت می گوید: در طول این سالها شاهد افزایش گردشگران داخلی استان مازندران بودهایم، گردشگرانی که با وجود احترام و عزتی که برای این استان به همراه میآورند، خسارتهایی هم به بدنه محیطزیست استان وارد میکنند و بعضا این خسارتها به حدی است که کل درآمد و توان اقتصادی تولید شده به واسطه سفر آنها به جای جای این استان باید صرف بازسازی آسیبهایی شود که به ساختار جنگلها، مراتع و سواحل استان وارد میشود.
لزوم تغییر جدی در روند گردشگری
ربیع فلاح جلودار افزود: تولید میلیونها تن زباله، آتشسوزی غیرعمدی برخی نقاط در جنگلهای شمال، مرگ گونههای نادر حیاتوحش و... در کنار خسارتهای دیگر این سوال را در ذهن هر فردی ایجاد میکند که تا چه زمانی قرار است افق گردشگری استان تنها بر دوش گردشگری طبیعت باشد و آیا استانی که یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین خطههای طبیعت این کشور است نباید از تواناییهای خدادادی خود در مسیری پایدارتر از امروز استفاده کند که هم رشد اقتصادی برای استان در پی داشته باشد و هم منابع طبیعی این استان محفوظ بماند؟.
به گفته فلاح جلودار، تاکیدات ریاست جمهوری، سازمان میراث فرهنگی و سازمان حفاظت از محیطزیست بر تغییر جدی در روند گردشگری کشور است و در این میان بیشترین نگاه حول محور گردشگری سلامت تعیین شده که علاوه بر بهرهبرداری اقتصادی برای استان، حفاظت از میراث آیندگان را نیز در خود مستتر دارد.
وی افزود: بنابراین استان مازندران میتواند در این زمینه پیشقدم بوده و به خاطر امکانات درمانی و توانبخشی که در دل طبیعت دارد گردشگری خود را به این سمت تغییر زاویه دهد.
وی اظهار داشت: نگاهی به حضور برخی از بیماران کشورهای حوزه خلیجفارس و دیگر کشورهای همسایه دریای خزر در بیمارستانهای تخصصی و فوق تخصصی استان حکایت از آن دارد که توریسم درمانی دلایل زیادی برای گردشگری در استان مازندران دارد که از مهمترین آنها میشود به ارزان بودن هزینه درمان و کوتاه بودن زمان انتظار در صف بیماران این بیمارستانها اشاره کرد.
ربیع فلاح گفت: طبیعت مازندران هم با چشمههای آب گرم معدنی و طبیعت سرشار از هوای پاکش زمینه مساعد دیگری برای این حضور است که تا به حال به صورت یک امکان بالقوه بوده و ما قصد داریم در کنفرانس بینالمللی سلامت گردشگری به آن بپردازیم.
استاندار مازندران گفت: مهمانانی از 9 کشور سازمان اکو در این برنامه حضور دارند تا از نزدیک با تواناییهای استان در حوزه گردشگری سلامت آشنا شوند و پیام ما را به مردم کشور خود برسانند.
وی بیان داشت: این راه شاید عملیترین راه برای کاهش توریسم طبیعت و جایگزینی آن با توریسم سلامت باشد و از این طریق شاید بتوان امیدوار بود که همزمان با بهرهوری اقتصادی این صنعت، امیدهای تازهای برای حفظ منابع طبیعی کشور ایجاد شود.
مازندران از استان هاي مستعد درزمينه گردشگري سلامت است که بايد براي جذب مخاطب و رونق گردشگري سلامت در آن اقدام هاي اساسي انجام شود.
جذب گردشگر نیازمند برنامه ریزی است
دلاور بزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی مازندران نیز معتقد است: كشور در زمینه گردشگری سلامت دارای توانمندی هایی چون هزینه پایین درمان، توسعه علم پزشكی، نیاز كشورهای منطقه به توریسم درمانی و ... است، اما متأسفانه نام كشورمان به عنوان قطب گردشگری سلامت در دنیا مطرح نیست.
وی با بیان این که جذب گردشگر سلامت در كشور نیازمند برنامهریزی و سیاستگذاریهای منسجم است افزود: نا هماهنگی سازمانهای مرتبط با گردشگری، نبود نظام جامع جمعآوری اطلاعات مربوط به ورود گردشگران سلامت به كشور، ضعف در اطلاعرسانی قابلیتها و كمبود زیرساختهای لازم از جمله مشکلات و موانع توسعه مطلوب گردشگری سلامت محسوب می شود.
وی ورود بخش خصوصی برای رونق گردشگری سلامت را ضروری خواند و افزود: هماكنون درآمد ناشی از هر گردشگر سلامت سه برابر گردشگر عادی است كه میتواند در اشتغالزایی پایدار نقش اساسی ایفا کند.
بزرگ نیا افزود: دیگر نمیتوان گردشگری را به عنوان یک فعالیت فانتزی و تفننی دانست، چرا که فعالیتهای گردشگری بسیار تخصصی و با شاخههای مختلف هدفگذاری شده و موضوعاتی چون گردشگری سلامت، گردشگری طبیعت، گردشگری ادبی، دریایی،بوم گردی و زمینه فعالیت متنوع گردشگری را فراهم میسازد.
وی به وجود آبگرم شهرهای بخش لاريجان شهرستان آمل، رامسر ، منطقه ييلاقي لاويج شهرستان نور و نيز آب هاى معدنى تنكابن، بابل، سوادكوه، نكا و ساري اشاره کردو افزود: دراین مناطق اماکن اقامتی، استخرها و حوضچههای مخصوص بیماران گردشگری سلامت ساخته شده است. همچنین ماسه درمانی، لجن درمانی و ییلاقات خوش آب و هوا از مناطق نمونه گردشگری سلامت مازندران است که به صورت سنتی مورد استقبال و استفاده گردشگران قرار میگیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری مازندران افزود:در حال حاضر پزشکان متخصص و مجرب بسیاری به ارائه فعالیتهای تخصصی در مازندران مشغول میباشند که در صورت برنامهریزی میتوان در زمینه گردشگری سلامت فرصتسازی کرد.
وی یادآور شد: در كنفرانس گردشگرى سلامت ، در كنار شش پنل علمى تخصصى و عمومى زير نظر هيات علمى ؛ نمايشگاه جامعى از تجهيزات پزشكى ، گردشگرى سلامت وتوانمندی درمانی و طبیعت گردی مازندران در ٧٢ غرفه در رامسر ارائه مى شود ؛ در روز پايانى هم با حضور ميهمانان ، آيين افتتاحيه بيمارستان تخصصی و فوق تخصصی شمال آمل برگزار و بازيد از بيمارستانى ديگر در چالوس انجام مى پذيرد تا گوشه اى از روزآمدى و كارآمدى فرايند درمانى استان معرفى شود.
حال که اراده جمعی شکل گرفته گرفته است تا از ظرفیتهای موجود در بخش سلامت و درمان، به نفع توسعه گردشگری استفاده شود اما این مهم زمانی محقق میشود که حلقههای خدمات در گردشگری سلامت، اعم از مراکز درمانی تخصصی، خدمات بیمهای، حمل و نقل و ترانسفر، خدمات تور، اماکن اقامتی، پذیرایی و سایر خدمات مورد انتظار مهیا شود.
نظر شما