عابد حقدادی، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هفده شوال (23 مرداد) روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای نامگذاری شده است، افزود: 17 شوال حضرت علی(ع) با عمروبن عبدود پهلوان معروف عرب مبارزه و او را شکست داد و پرچم اسلام را سر بلند و پرچم کفر را واژگون کرد.
وی ادامه داد: از برنامه های آتی این هیئت برگزاری مراسمی همزمان با 17 شوال به مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای در زورخانه متقین اراک با همکاری میراث فرهنگی استان مرکزی است.
سرپرست هیئت باستانی استان مرکزی با بیان اینکه این مراسم آیینی هر سال در روز 17 شوال برگزار می شود، اضافه کرد: نقالی خوانی، تعزیه خوانی، مرشدی، تجلیل از پیشکسوتان این عرصه با کمک میراث فرهنگی از جمله برنامه های این مراسم است.
2حمام در کرهرود و سنجان بازسازی و به زورخانه تبدیل شد
حقدادی اظهار کرد: در استان مرکزی 22 زورخانه فعال وجود دارد که از این تعداد 10 زورخانه در اراک، شش زورخانه در ساوه و در هر یک از شهرستان های خمین، محلات، تفرش، آشتیان، شازند و دلیجان یک زورخانه وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه طی سال گذشته دو حمام در کرهرود و سنجان بازسازی و به زورخانه تبدیل شد، گفت: طی جلساتی با میراث فرهنگی استان مرکزی و بازدید از حمام ها و منازل قدیمی غیرقابل استفاده، در آینده ای نزدیک زورخانه ها در سراسر استان افزایش یافته و پذیرای علاقمندان به این ورزش است.
وی با بیان اینکه در استان مرکزی یکهزار ورزشکار سازمان یافته در این رشته ورزشی فعالیت می کنند، تصریح کرد: تلاش هیئت در راستای ترویج فرهنگ پهلوانی و اخلاقمداری بین نوجوانان و جوانان است.
زورخانه در ایران تاریخی بسیار کهن دارد
سرپرست هیئت باستانی استان مرکزی با اشاره به اینکه زورخانه حدود هفتصد سال پیش (قرن ۷ خورشیدی) توسط محمود معروف به پوریای ولی به صورت امروزی بازسازمان دهی شده است، افزود: بر پایه رفتار و منش تاریخی و اسطورههای ایران زورخانه میتواند دست کم در ایران تاریخی بسیار کهن داشته باشد.
حقدادی ادامه داد: مردم ایران زمان های دور به پهلوانی و کشتیگیری و آمادگی جسمانی نیاز مبرم داشته و همواره ضعف و زبونی را نکوهش و در شاهنامه بخش ویژهای به پهلوانی اختصاص داده شده است.
وی با تاکید بر اهمیت جایگاه زورخانه پس از اسلام در مقابله با بیگانگان و رواج فرهنگ و آیین افتادگی و برادری از عهد باستان در ایران، اظهار کرد: ورزش زورخانهای آداب و سنتی خاص داشته و آداب و سننی که با پیروی از پهلوانان و دلاوران افسانه ای زمان باستان و تاسی از پیشوای نخستین شیعیان و جوانمردان حضرت علی(ع)، خُلق و خوی مردانگی و مروت و جوانمردی را در ورزشکاران بر میانگیزد.
سرپرست هیئت باستانی استان مرکزی با بیان اینکه ورزش باستانی در بین ورزشکاران به احترام و ادب معروف بوده و با اصول زیادی همراه است، تصریح کرد: به طور مثال تمامی حرکات با اجازه از سادات و پیش کسوتان زورخانه که به رخصت گرفتن معروف است انجام می شود.
حقدادی در پایان از انتخابات رییس هیئت باستانی استان مرکزی خبر داد و گفت: برگزاری مجمع انتخابی این هیئت با نامزدی شش داوطلب طی دو ماه آینده برگزار می شود.
نظر شما