۲۲ مرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۳۸

مرادی تاکید کرد:

ارگانها از مرخصی زایمان تخطی نکنند

ارگانها از مرخصی زایمان تخطی نکنند

شیراز – خبرگزاری مهر: معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بر اساس قانون ترویج تغذیه با شیرمادر که مرخصی مادران به 9ماه افزایش پیدا کرده، به هیچ عنوان در هیچ اداره ای نباید تخطی صورت بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، فریبا مرادی پیش از ظهر چهارشنبه در همایش استانی سیاست های جمعیتی، افزود: شرایط به گونه ای نباشد که خانم های شاغل برای گرفتن مرخصی دچار دغدغه و نگرانی باشند.

وی بیان کرد: مرخصی به دلیل شیر دهی و حمایت های تشویقی برای فرزندآوری در بین خانم های شاغل در ادارات انجام شود.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان این که بر اساس هرم سنی کشور بیشترین گروه جمعیت در کشور به افراد 20 تا 30 سال اختصاص دارد، گفت: گروه های سنی زیر 15 و زیر پنج سال به دلیل سیاست های کاهش جمعیت رو به کم شدن است که اگر اوضاع به همین منوال در 30 سال آینده با بحران جمعیت سالمند رو به رو خواهیم شد و جمعیت گروه مولد یعنی کسانی که در سنین جوانی و میانسالی هستند کاهش پیدا خواهد کرد.

مرادی با اشاره به اینکه بعد خانوار کشور به طور متوسط به 3.5 کاهش یافته و متوسط تعداد فرزندانی که در هر خانواده وجود دارد به کم تر از دو یعنی به 1.7فرزند رسیده، گفت: در آینده با بحران جمعیت سالمندی سربار رو به رو خواهیم بود به معنای اینکه این افراد نیروی مولد و کار نخواهند بود.

وی تاکید کرد: فرصتی که الان در اختیار داریم جمعیت جوان، مولد و در سنین باروری است که از این فرصت به زعم کارشناسان برای پیشگیری از مشکلات پیشبینی شده باید استفاده کرد.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با عنوان اینکه نرخ باروری متوسط تعداد فرزندانی است که در یک خانواده به دنیا می آید، گفت: نرخ باروری کشور به 1.8کاهش یافته است.

مرادی با بیان اینکه یکی از چالش های مانع با سیاست رشد جمعیت تاخیر در ازدواج است، گفت: میانگین سن ازدواج آقایان در کشور 27 سال و در خانم ها به 23.4رسیده که این نشان دهنده این است که فرصت برای باروری به خصوص در خانم ها در حال از دست رفتن است.

وی همچنین بیان کرد: در کشور 23 میلیون نفر یعنی تقریبا 11 میلیون زوج منتظر ازدواج وجود دارد.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: سالانه بیش از 155 هزار طلاق در کشور ثبت می شود یعنی به ازای هر شش ازدواج یک طلاق اتفاق می افتد.

مرادی با بیان اینکه علاوه بر طلاق موانع دیگری نیز بر سر راه سیاست افزایش جمعیت وجود دارد، گفت: یکی از مشکلاتی که وجود دارد فاصله طولانی بین ازدواج و تولد اولین فرزند و فاصله طولانی تولد اولین فرزند با تولد دومین فرزند است.

وی تاکید کرد: هر چه سن خانم ها افزایش یابد بارداری های پرخطر خواهیم داشت و از نظر مراجعه پزشکی بهترین سن برای تولد فرزند بین 18 تا 35 سال است.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ابراز داشت: متاسفانه خیلی از خانواده های تحصیل کرده و خانواده هایی که خانم ها تحصیلات بالایی دارند فقط یک فرزند دارند به طوری که تقریبا 28 درصد خانواده های جامعه کشور ما خانواده های تک فرزندی هستند که این مسئله در بین زنان شاغل بیش تر است و عواملی مانند شهر نشینی، اشتغال و تغییر سبک زندگی نیز بر آن موثر است.

مرادی افزود: در صورتی که یک خانوار تک فرزند باشد علاوه بر اینکه به نرخ جایگزینی نمی رسد، توازن نسل ها به هم می خورد و همچنین بحث فرزند سالاری، بحث بلوغ زودرس، کم شدن روابط و عدم جامعه پذیری و کاهش انسجام خانواده و احتمال طلاق در این خانواده ها بیش تر است.

وی با عنوان اینکه در کشور ما سه میلیون زوج نابارور وجود دارد، گفت: اگر به اینها کمک شود که حداقل دو فرزند به دنیا آورند شش میلیون به جمعیت ما اضافه خواهد شد و خیلی از دغدغه های کنونی را در خصوص جمعیت نخواهیم داشت.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: با پیشگیری از ناباروری، پیشگیری از عفونت ها در خانم ها و آقایان، بحث تحکیم روابط زناشویی و روابط خانوادگی، پیشگیری از تاخیر در تولد اولین و دومین فرزند می تواند در کاهش نرخ ناباروری کمک کرد.

مرادی با بیان این که باید تشویق در راستای فرزندآوری آگاهانه و مسئولانه صورت بگیرد، گفت: طوری نباشد که به خاطر باروری ناخواسته کار به بحث سقط های غیرقانونی و غیر شرعی کشیده شدو چنانچه در سال 91 حدود 220 هزار سقط در کشور رخ داده که درصد زیادی از آنها غیرقانونی بوده اند.

 

کد خبر 2349420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha