۲۶ مرداد ۱۳۹۳، ۹:۲۶

آثار تحریمها بر تامین تجهیزات آزمایشگاهی در کشور

آثار تحریمها بر تامین تجهیزات آزمایشگاهی در کشور

رئیس انجمن میکروب‌شناسی ایران با تاکید براینکه باید فضا را برای حضور میکروب شناس‌ها در آزمایشگاه‌ها بازکنند، گفت: میکروب شناسی رشته ای است که می تواند برای تشخیص بیماریها بسیار کارساز باشد. بنابراین باید نگاهی به این موضوع به لحاظ تکنیکی و تشخیصی ایجاد شود تا از بار بیماری‌ها و مشکلات مربوط کاسته شود و فارغ التحصیلان جذب شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدمهدی فیض آبادی در پاسخ به اینکه آیا با توجه به اعمال تحریمها و نوسانات ارزی که در سال گذشته با آن روبرو بودیم، در حال حاضر مشکلی برای تامین تجهیزات آزمایشگاهی وجود دارد، گفت: کماکان نیاز به تجهیزات در برخی مراکز دانشگاهی وجود دارد.

وی افزود: برخی اوقات حمایتهای خوبی از برخی دانشگاهها انجام شده و توانسته اند وسایل مورد نیاز خود را فراهم کنند، اما تعدادی از دانشگاهها به دلایلی از حمایتها و پشتیبانی‌های لازم برخوردار نیستند، ولی ناچارند با همان ملزوماتی که در گذشته داشتند کار کنند.

رئیس انجمن میکروب‌شناسی ایران با بیان اینکه این تجهیزات اغلب به روز رسانی و نوسازی نمی‌شوند، اظهارداشت: نیازمند مرمت و بازسازی و نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی در این مراکز دانشگاهی هستیم.

فیض‌آبادی تصریح کرد: باید برای حمایت از پژوهشگران وسایل و امکانات لازم در اختیار باشد. البته همه این موارد باید در چارچوب اولویت‌های پژوهشی کشور مدنظر قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه باید این اولویت‌ها با توجه به شرایط کشور مرتبا تدوین و بازنگری شده و در اختیار دانشگاهها و محققان قرار بگیرد گفت: هدایت محققان به سمت و سوی انجام پژوهشهای مورد نیاز کشور مسئولیتی است که همه مدیران ذیربط برعهده دارند.

دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین‌المللی میکروب شناسی ایران در پاسخ به اینکه چه تعداد از فارغ‌التحصیلان رشته میکروب شناسی جذب بازار کار متناسب با رشته خود می شوند گفت: تعداد فارغ التحصیلان این رشته و همچنین گرایش به میکروب شناسی برای حضور در مراکز آزمایشگاهی و پزشکی بسیار بالاست.

فیض آبادی عنوان کرد: باید چاره ای دراین خصوص اندیشید، چون این حجم از فارغ التحصیلان علاقه مندند بازار کار خوبی برایشان فراهم شود. از سوی دیگر مراکز آموزش عالی باید متناسب با ظرفیت‌هایی که در کشور هست پذیرش کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید فضا را برای حضور میکروب شناس‌ها در آزمایشگاه‌ها بازکنند گفت: میکروب شناسی رشته ای است که می تواند برای تشخیص بیماریها بسیار کارساز باشد. بنابراین باید نگاهی به این موضوع به لحاظ تکنیکی و تشخیصی ایجاد شود تا یک مقداری از بار بیماریها و مشکلات مربوط کاسته شود و فارغ التحصیلان جذب شوند.

رئیس انجمن میکروب‌شناسی ایران با بیان اینکه متاسفانه اکنون با توجه به ظرفیت دانشگاهها امکان جذب همه فارغ التحصیلان میسر نیست گفت: این افراد اغلب سرگرم فعالیتهای دیگری در حوزه زیست شناسی می شوند و یا به طور کلی از چرخه کار در رشته اصلی شان دور می‌شوند.

پانزدهمین کنگره بین‌المللی میکروب‌شناسی ایران از چهارم تا ششم شهریور ماه سال جاری در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.

کد خبر 2351290

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha