۲۶ مرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۱۹

شفیعی:

آفت كرم گلوگاه به باغات انار بشرویه خسارت وارد كرد/ هشدار جدي كارشناسان جهاد كشاورزي به باغداران

آفت كرم گلوگاه به باغات انار بشرویه خسارت وارد كرد/ هشدار جدي كارشناسان جهاد كشاورزي به باغداران

بشرویه - خبرگزاری مهر: مدیر جهاد کشاورزی بشرویه از وجود آفت کرم گلوگاه در سطح باغات این شهرستان خبر داد و گفت: باغداران با رعايت اصول سم زدايي و مبارزه صحيح خسارت وارد شده را كاهش دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی شفيعي رئيس جهاد كشاورزي شهرستان بشرويه ظهر یکشنبه در بازديد از طرح بيولوژيكي و مبارزه با آفت كرم گلوگاه كه در سطح 10 هكتار از باغات انار اين شهرستان آغاز شده است،اظهارکرد: بيش از 250 هكتار از باغات شهرستان بشرويه زيركشت محصول انار است كه در دو منطقه ارسك و دهستان كرند  وجود دارد و بيشترين محصول با كيفيت انار در سطح شهرستان را دارا  است.

وی عنوان کرد: از ابتداي مرداد ماه كار مبارزه با آفت كرم گلوگاه  انار توسط كارشناسان اين نهاد صورت گرفته است.

وی افزود: تاكنون بيش از 100 هزار بسته حاوي تخم زنبور پريكيدا بين باغداران و با نظارت مستقيم كارشناسان جهاد كشاورزي  توزيع شده است كه درصد خسارت به محصول را  كاهش مي دهد  و در سال هاي گذشته اين عمليات سبب شد تا از تلفات محصول انار جلوگيري و 15 درصد كاهش يابد.

شفيعي همچنين در خصوص خسارت وارده اين آفت به محصول انار نيز گفت: آفت كرم گلوگاه توسط پروانه ها و در فصل بهار در قسمت تاج مانند انار تخم ريزي مي شوند كه اين تخم ها پس از دوران بلوغ  تبديل به كرم شده و از داخل  انار تغذيه  مي كند كه در نهايت منجر به پوسيدگي و توليد قارچ در داخل انارمي شود.

رييس جهاد كشاورزي شهرستان بشرويه همچنين  به باغداران توصيه كرد تا با مشاهده علائم پوسيدگي در قسمت گلوگاه انار به سرعت ضايعات را جمع آوري و نسبت به منهدم كردن اقدام  كنند تا از شيوع و پيشرفت آن جلوگيري بعمل آيد و همچنين ميزان خسارت وارده نيز كاهش يابد.

وي همچنين گفت: دو روش ديگر نيز طي بررسي هاي كارشناسان جهاد كشاورزي عملياتي شده است كه علاوه برروش مكانيكي و منهدم كردن ضايعات  كار برش تاج انارها توسط دستگاه و كارشناسان در فصل بهار صورت مي گيرد تا پروانه حاوي تخم كرم گلوگاه مكاني را براي تخم گذاري نداشته و نتواند شروع به تخم گذاري در قسمت تاج مانند محصول انار كند و از تخم گذاري جلوگيري بعمل آيد.

شفيعي همچين افزود:در روش بيولوژيكي نيز كه با نظارت مستقيم كارشناسان انجام مي گيرد علاوه بر منهدم كردن و سوزاندن ضايعات با شناسايي درخت هاي آلوده نسبت به نصب كارت هاي حاوي تخم زنبور پريكيدا مي كنند تا پس از 24 ساعت زنبور ها براي مبارزه با تخم هاي حاوي كرم گلوگاه  كار نابود سازي را آغاز و از رشد كرم جلوگيري بعمل آيد.

کد خبر 2351705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha