به گزارش خبرگزاری مهر، عباس آخوندي امروز در جمع سفرا و روساي نمايندگيهاي ايران در خارج کشور، اظهار داشت: در حال حاضر امكان حمل و نقلي مناسبي نسبت به كشورهاي همسايه در ايران وجود دارد به طوري كه ظرفيت تخليه وبارگيري در بنادر كشور 190 ميليون تن است و شبكه راه ها از شمال به جنوب و از شرق به غرب برقرار است.
وی با اشاره به اينكه استفاده 100 درصدي از ظرفيت ريلي نداريم، گفت: در بسياري از مرزها از ظرفيتها خوب استفاده نمي شود و افزايش بهره وري از موضوعات مورد توجه است كه بخشي از آن مربوط حوزه روابط بين الملل است و نقش سفرا و رؤساي نمايندگي هاي ايران در خارج ، در اين زمينه موثراست.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در ترانزيت همه از زيرساختها صحبت مي كنيم در حالي كه بنگاهها ترانزيت ميكنند و بنگاه داري حمل ونقل داراي اهميت فوق العاده اي است و در شقوق مختلف حمل نقل بايد بحث بنگاه داري را فعال كنيم.
آخوندی افزود: تقريبا تمام حوزه ناوگان حمل و نقل در همه بخش ها در اختيار بخش خصوصي قرار دارد و شركت هواپيمايي هما نيز مراحل واگذاري به بخش خصوصي را طي مي كند.
وي تاكيد كرد: بخش عمده افزايش حمل و نقل در مرزها مربوط به تنظيم روابط با كشورها است و ما بايد در كنار پيشنهاد مدل هاي تامين مالي به دنبال برقراري روابط تجاري باشيم.
آخوندی با تاكيد بر لزوم توسعه محور شرق يادآور شد: در حال حاضر شركت راه آهن در نظر دارد تا گلوگاه هاي خط آهن بندرعباس- سرخس را برطرف كند تا اينكه افزايش جدي داشته باشيم.
وي افزود: ظرفيتهاي سرمايه گذاري عظيمي در كشور وجود دارد به طوري كه بر اساس برنامه نهايي بايد ظرفيت بندر چابهار به 86 ميليون تن برسد كه در فاز يك توسعه اين بندر ظرفيت آن به شش ميليون تن مي رسد.
آخوندي اضافه كرد: براي توسعه خطوط ريلي ساخت 7000 كيلومتر خط ريلي را در دستور كار داريم و در زمينه ناوگان ريلي تا سال 1400 به 27 ميليارد دلار سرمايه گذاري نياز داريم. همچنين برقي كردن راه آهن تهران- مشهد سرمايه گذاري 2 ميليارد دلاري را نیاز دارد.
وزير راه و شهرسازي با تاكيد بر نحوه مشاركت سرمايه گذاران و مدلهاي تامين مالي، بيان داشت: فرودگاه امام خميني (ره) در حال حاضر ظرفيت پنج ميليوني دارد و بايد به ظرفيت 50 ميليون نفري برسد كه با بودجه سالي 40 ميليارد توماني به جايي نمي رسد.
وي تاكيد كرد: با توجه به ظرفيت هاي قابل توجه سرمايه گذاري در حوزه راه و شهرسازي، هر پيشنهاد جدي را پيگيري ميكنيم. در اين نشست سفرا و رؤساي نمايندگي هاي ايران در خارج به بيان ديدگاه ها و پيشنهاد هاي خود در حوزه راه وشهرسازي پرداختند. توجه به كريدورهاي ريلي، توسعه محور شرق، افزايش پروازها و امكان حضور شركتهاي ايراني در پروژه هاي عمراني از جمله اين موارد بود.
نظر شما