سعید محصص کارگردان «زنده رود، یک روز به خصوص» از نمایش این فیلم مستند در خانه هنرمندان خبر داد و به خبرنگار مهر گفت: سال 1379 زمانی که برای نخستین بار زاینده رود دچار خشکسالی شد جرقه های ساخت این فیلم سینمایی در ذهنم زده شد. خشک شدن آب زاینده رود برای من آنقدر ناراحت کننده و عذاب آور بود که در همان زمان مقاله نسبتا بلندی در ماهنامه فیلم با عنوان «مرثیه ای سینمایی برای زاینده رود» نوشتم.
وی ادامه داد: مساله خشکسالی زاینده رود ماه ها و شاید سالها درگیری ذهنی من بود و به همین منظور برای شریک کردن مخاطبان با این دغدغه، فیلم مستند «زنده رود، یک روز به خصوص» را ساختم. اواخر سال 1390 با آماده شدن طرح اولیه آن را به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ارائه کردم و پس از تصویب، مقدمات کار را آماده و کار را شروع کردم. البته تا زمان عقد قرارداد نهایی، خودم نماهایی را که حدس می زدم ممکن است از دست برود تصویربرداری کردم و از بهار سال 1390 و پس از عقد قرارداد، ساخت مستند طبق برنامه آغاز شد.
این مستندساز ادامه داد: نکته جالب اینکه نماهایی که حدس می زدم از دست برود به معنای واقعی از دست رفت که در مدت یک سال تصویربرداری، یک دوره کامل از جریان آب در رودخانه، خشک شدن آن و در نهایت جریان یافتن مجدد آب را تصویربرداری کردم که لاجرم همه اتفاق ها که پیشتر روی داده بود به شکل دیگری تکرار شد. این مستند در سال 1392 در جشنواره اصفهان نمایش داده شد و آذرماه سال جاری یک نمایش هم در تالار سوره اصفهان خواهیم داشت.
محصص درباره نمایش این فیلم مستند در خانه هنرمندان گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده این فیلم مستند فردا ساعت 28 مردادماه ساعت 18 در تالار ناصری خانه هنرمندان برگزار می شود.
وی در پایان توضیح داد: امیدوارم شرایط بحرانی آب و بحث خشکسالی که این روزها کشور را به طور جدی تهدید می کند از سوی مسئولان جدی گرفته شود. تبدیل شدن رودخانه دائمی زاینده رود به یک رودخانه فصلی فاجعه ای زیست محیطی است و در این فیلم مستند دلایل خشک شدن دائمی این رودخانه از دید شهروندان اصفهان پی گرفته می شود. افراد مورد مصاحبه در مستند «زنده رود، یک روز به خصوص» به جز یک شهروند، همگی از افراد عادی به شمار می آمدند. در واقع از طریق زندگی و خاطرات این افراد متوجه چگونگی تبدیل شدن زاینده رود به یک رودخانه فصلی می شویم.
نظر شما