پروفسور استوارت سیم استاد دانشگاه نورث آمبریا در نیوکاسل انگلستان در خصوص نقش علوم انسانی در تولید ارزشهای جوامع بشری به خبرنگار مهر گفت: علوم انسانی بر فهم فرهنگ معاصر تأکید دارد. در واقع علوم انسانی منبع تولید ارزشهاست و سعی دارد با مصرف گرایی و و پرستش ثروت مقابله کند.
وی تاکید کرد: متأسفانه در غرب، مصرف گرایی از سوی احزاب سیاسی مختلف مورد تشویق قرار می گیرد. همچنین این ایده از سوی احزاب سیاسی مورد توجه قرار می گیرد که کسب ثروت مهمترین هدف انسان است.
این استاد فلسفه تشریح کرد: آنچه علوم انسانی پیشنهاد می کند این است که اهداف زندگی فراتر از اینهاست. انسان موجودی است که می تواند توانمندیهای خود را در خصوص روابط انسانی گسترش دهد.
مؤلف "فرهنگ لغت لیوتار" تأکید کرد: مصرف گرایی به این معنا است که ما روابط خود با انسانها را صرفاً بر مبنای ثروت قرار می دهیم. سیستم آموزشی در غرب به گونه ای است که از توجه به علوم انسانی به سوی حوزه کاربردی و مورد نیاز بازار در حرکت است و این خیلی خطرناک است چرا که علوم انسانی می تواند زمینه های زیادی برای ارزشهای فرهنگی ما داشته باشد.
پرفسور سیم افزود: زندگی بدون هنر برای نمونه زندگی بی کیفیت تری خواهد بود. مطالعه و خواندن علوم انسانی تنها تفنن نیست بلکه باعث می شود ما به آنچه در جهان اتفاق می افتد فکر کنیم.
وی در پایان تصریح کرد: تأکید و وسواس داشتن در خصوص رشد اقتصادی و ثروت، ارزشهای ما را از بین می برد. تنها از طریق علوم انسانی است که می توان جلوی چنین روندی را گرفت.
استوارت سیم منتقد ادبی و استاد ادبیات انگلیسی دانشگاه نورثامبریا است. او پژوهشگری شناختهشده در حوزه جهانی شدن، پستمدرنیسم، پسا ساختارگرایی، پسا مارکسیسم، فلسفه قارهای، نظریه فرهنگی و نظریه انتقادی به شمار میآید. او همچنین در دانشگاه آزاد انگلستان و دانشگاه ساندرلند تدریس کرده است. سیم مؤلف و ویراستار بیش از سی کتاب است و مقالات متعددی نیز نگاشتهاست. او دوره کارشناسی و دکتری را در دانشگاه منچستر گذرانده است.
نظر شما