به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا جزینی ظهر چهارشنبه در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان اظهار داشت: 38 هزار نفر از زندانیان سراسر زندان های کشور با اجرای طرح غربالگری کار جداسازی آنها در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار داشت: 55 درصد طلاقها، 65 درصد همسر آزاری ها و 25 درصد آمار کودک ازاری در کشور و پرونده های ارجاعی به دادگاهها با مصرف مواد مخدر ارتباط مستقیم دارد.
وی با بیان اینکه پیشگیری به عنوان یکی از اولویتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تعریف و در دستور کار قرار گرفته است افزود: دراین راستا طرحهای متعددی به منظور کاهشهای آسیب های مواد مخدر تعریف و در حال اجرا است.
ایجاد دهکده سلامتی در زاهدان
جزینی با بیان اینکه به منظور آشنایی و آگاهی بخشی به خانوادهها و جوانان طرح ایجاد نمایشگاه دائمی با عنوان دهکده سلامتی در دستور کار قرار دارد افزود: در این راستا مد نظر است تا با همکاری سازمان های فرهنگی و همچنین مرتبط با امر مبارزه با مواد مخدر نسبت به ایجاد مکانی اموزشی و فرهنگی با عنوان دهکده سلامتی در سیستان و بلوچستان اقدام شود.
وی همچنین از ایجاد و راه اندازی مرکز مطالعات منطقه ای در زاهدان خبر داد و افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور استراتژی متوازنی را شامل درمان، پیشگیری، توانمند سازی و سیستم مقابله برای کاهش آسیب های ناشی از مواد مخدر تعریف و دنبال می کند.
وی با اشاره به اینکه نگاه این ستاد تنها به پدیده مقابله ای معطوف نشده است ادامه داد: نگاه وزیر کشور در این راستا پیشگیری با رویکرد اجتماعی است.
سیستان و بلوچستان در اولویت تخصیص اعتبارات
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور همچنین با اشاره به اینکه به سیستان و بلوچستان با نگاه ویژه ای نگریسته شده و وزیر کشور با حساسیت فراوانی موضوعات و مشکلات این استان را رصد و پیگیری می کنند افزود: راه اندازی کمیته بانوان برای شناسایی و کمک به حل مشکلات زنان معتاد و اسیب دیده از ضرورت هایی است که باید هر چه زودتر تشکیل شود.
وی بیان داشت:استان سیستان و بلوچستان در راه اندازی مراکز ماده 42 نیز در اولویت قرار داشته و برای توسعه و ایجاد مکان های ورزشی و تفریحی نیز اعتبارات ویژه ای از طرف ستاد مبارزه با مواد مخدر برای ان در نظر گرفته شده است.
پنج درصد اعتبارات کشور به اشتغال بهبود یافتگان اختصاص می یابد
جزینی همچنین با بیان اینکه 5 درصد اعتبارات اشتغال کشور مقرر شده تا برای اشتغال معتادان بهبود یافته تخصیص یابد ادامه داد: دولت همچنین مبلغ 30 میلیارد تومان برای بیمه معتادان در سال جاری در نظر گرفته است.
وی اذعان داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در طی دو سال گذشته 25 میلیارد تومان برای بهبود معتادان هزینه کرده است که با وجود برگشت عده ای از این افراد به چرخه اعتیاد اما نتایج بسیار مناسبی به ویژه در تامین امنیت روانی شهروندان و همچنین کاهش آمار سرقت ها و جرایم داشته است.
حمایت از طرح های تحقیقی و مطالعاتی
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود حمایت ستاد مبارزه از مواد مخدر را از طرح های پژوهشی و مطالعاتی اعلام کرد و افزود: 210 عنوان پژوهشی در رابطه با مواد مخدر برای بررسی به دانشگاه های سراسر کشور ارایه شده است.
وی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر حمایت از پایان نامه های دانشجویی با موضوع مواد مخدر را نیز در دستور کار قرار داده و لذا از تمامی طرح های دانشجویی و یا دستگاه های اجرایی برای کاهش آسیب های این حوزه استقبال می کند.
همدلی مناسبی در سیستان و بلوچستان وجود دارد
جزینی در شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان همچنین با اشاره به اینکه همدلی بسیار مناسبی در این استان برای مقابله با مواد مخدر وجود دارد و مردم این استان بسیار مشارکت پذیر هستند ادامه داد: ما با پشتیبانی سیستان و بلوچستان می توانیم نقش بسیار مهمی در سلامتی کشور ایفا کنیم.
جزینی با تاکید بر اینکه مسئولان این استان باید با تشکیل جلسات به صورت مستمر موانع و مشکلات مرتبط با مواد مخدر را رصد کرده و تحلیل مناسبی از وضعیت کیفی و کمی داشته باشند گفت: افزایش سطح کیفی اقدامات در تمامی سطوح پیشگیری، توانمند سازی، مقابله، مشارکت و درمان باید به طور مستمر مورد بازبینی و بررسی قرار گیرد.
نظر شما