به گزارش خبرنگار مهر، احمد فرامرز قرا ملکی ظهر پنجشنبه در جمع اعضاء ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی بهزیستی استان سمنان به دو نگاه متفاوت در زمینه عفاف و حجاب اشاره کرد و افزود: گروهی با حجاب گریزی سعی در ترویج بی بند و باری دارند و عده ای دیگر برای ترویج این فرهنگ سه رویکرد را در پیش می گیرند.
وی روش های نصیحتی، برخورد قانونی، و طب انگارانه را از جمله رویکردهای مقابله با بی حجابی عنوان و بیان کرد: از آنجا که انسان موجودی مختار و دارای قوه تعقل است، ثابت شده نصیحت و پند دادن آمرانه تأثیر مثبتی بر تغییر نگرش افراد ندارد.
بنیانگذار پژوهشگاه اخلاق حرفه ای دانشگاه تهران رویکرد دولتی را که نیروی انتظامی با برخورد قانونی و تصویب مصوبات گوناگون و با کمک قوه قضائیه سعی در حل مشکلات عفاف و حجاب دارند را نیز مثمر ثمر ندانست.
قرا ملکی تنها راه مؤثر در ترویج حجاب و عفاف را، برخورد بیمارگونه با مخالفان این مسأله برشمرد و افزود: همانگونه که کار در بهزیستی پیشگیری، تشخیص و بهبود و رفع مشکلات جامعه هدف است، برای رفع بدحجابی و نهادینه ساختن عفاف در میان انسانها نیز باید با نگاهی جامعه شناسانه، مشکلات را به مسأله تبدیل کرده و در بررسی علل آن تلاش کنیم.
وی همچنین گفت: از آنجا که در کشور ما حجاب تکلیف محسوب میشود، رسانه های غربی با وسایل ارتباط جمعی از جمله برنامه های ماهواره ای مقدسات ما را به سخره گرفته و در سست کردن عقاید افراد از هیچ تلاشی دست نمی کشد.
بنیانگذار پژوهشگاه اخلاق حرفه ای دانشگاه تهران، بی حجابی و بی عفتی را به خاری در دل تشبیه کرد که روح آدمی را آزرده و باید با طبابت های اصولی به انسانها کمک کرد تا این خار دل را دیده و در درمان آن بکوشند.
قرا ملکی در پایان، پیدا کردن ریشه مشکلات را در انگاره های افراد دانست و موفقیت در فعالیتهای حرفه ای بهزیستی به عنوان نهادی خدمات رسان را دقت در تعیین انگاره های صحیح و پافشاری بر آنها دانست و از تلاشهای بی دریغ دست اندرکاران بهزیستی استان سمنان در راستای توانمندسازی مادی و معنوی جامعه هدف تحت پوشش قدردانی کرد.
نظر شما