به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی سعیدی عصر جمعه در مراسم یادواره شهدای روحانی شهرستان شاهرود با اشاره به حادثه هایی که بعد از رحلت پیامبر(ص) تا زمان امام صادق(ع) بر اسلام وارد شد افزود: سلطه نیم قرن حاکمیت بنی امیه بر جامعه اسلامی و رخ دادن فجایع و خیانت های بسیار، جلوگیری از تفسیر قرآن و نقل حدیث که 90 سال به طول انجامید، قداست زدایی از مقدسات دینی و اهل بیت(ع) و کنار گذاشتن اهل بیت(ع) از جمله این موارد است.
وی مهمترین پدیده های عصر امام صادق(ع) را سست شدن پایه های حکومت بنی امیه و شروع بیداری نسبی مردم، تغییر و تبدیل تهدید سخت به تهدید نرم و آزاد شدن فعالیت های فرهنگی و نقل حدیث و تفسیر قرآن دانست و خاطرنشان کرد: در این دوران دیگر جنگ صفین و حادثه عاشورا نسبت به مردم جواب نمی داد و فلسفه حرکت امام صادق(ع) به سمت فعالیت فرهنگی همین اتفاقات بود که تهدید را به فرصت تبدیل کرد.
360 هزار حدیث از یک میلیون حدیث از امام صادق (ع) است
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با یادآور این مطلب که 360 هزار حدیث از یک میلیون حدیث از امام صادق (ع) است تصریح کرد: در چنین شرایطی در برابر امام صادق هم پدیده های مثبت و هم پدیده های منفی وجود داشت.
سعیدی ضمن بیان این مطلب که وقتی فضای خفقان برداشته شد هم جریان های منفی شروع به رشد می کنند هم اندیشه های ناب و مثبت و در تحلیل شرایط امام صادق این دو نکته بسیار موثر است عنوان کرد: ایجاد زمینه تبلیغ و نشر مسائل دینی و معرفی اهل بیت(ع)، تربیت نیروی انسانی، تغییر و افشای جنایات و فساد حاکمان برای بالا رفتن فهم و بصیرت مردم از جمله زوایای مثبت عصر امام بود.
وی با اشاره به پیدایش نحله ها و جریان های انحرافی در این دوره گفت: عناصر فاسد و پشت صحنه این جریانات را هدایت می کردند تا جنگ فرهنگی با مبانی دینی ایجاد کنند، ایجاد گفتمان ها فرهنگی برای مقابله با اسلام، تفسیر به رای قرآن بر اساس تمایلات انسان های فرصت طلب که ائمه معصومین به شدت با آن مقابله کردند، جعل احادیث با انگیزه های متفاوت از جمله پدیده های منفی عصر امام صادق(ع) به شمار می رود.
تبلیغات باید عقل را تکان دهد نه احساس را
امام جمعه موقت شاهرود به رسالت امام صادق(ع) نیز اشاره کرد و ابراز داشت: احیای ولایت الهی و توحیدی و تثبیت جایگاه آن با وجود ضربه بدی که در این نیم قرن خورده بود، تنها نگذاشتن قرآن که اگر قرآن تنها بماند یا سینه دیوار می گذارند و تیر باران می شود یا با طلا چاپ می کنند و از این مسجد به آن کاخ روی دست ها می رود، تاسیس مراکز حوزوی برای تربیت اساتید در رشته های مختلف رسالت های آن امام همام بود.
سعیدی هنر رهبری حکومت اسلامی را شناسایی آسیب ها و آسیب زدایی از مکتب دانست و یادآور شد: امام صادق(ع) به همین دلیل خدایی گرایی مطلق و فردگرایی مطلق هیچکدام را صحیح نمی دانست نه جبر نه تفویض و با غلات، تصوف و مرجئه به مقابله برخواست.
وی با تاکید بر این که تبلیغات باید عقل را تکان دهد نه احساس را بیان داشت: تبلیغات امام صادق درباره دین اسلام اینگونه بود و به همین دلیل بنی عباس تحمل این شرایط را نداشتند و به حیات پر ارزش امام صادق(ع) خاتمه دادند.
کارنامه روحانیت قبل و بعد از انقلاب در دفاع از دین درخشان است
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به این که هر سال روز شهادت امام صادق (ع) یادواره شهدای روحانی در شهرستان شاهرود برگزار می شود اظهار داشت: دو مقطع مهم در ایران داریم یکی قبل از انقلاب تا انقلاب اسلامی و یکی از شروع انقلاب تاکنون که کارنامه روحانیت هم در هر دو قسمت درخشان است.
سعیدی با بیان این مطلب که از شیخ طوسی تا آیت الله بروجردی سلسله طلایی علمای بزرگ خدمات شایانی به اسلام داشتند گفت: نقش ملا کنی در قرار داد رویتر مرحوم میرزای بزرگ در جنبش تنباکو شهید نوری در نهضت مشروطیت بعضی علمای شاهرود در کتب به عنوان مجاهدین عرصه مشروطیت ضبط شده آیت الله کاشانی در نهضت ملی و ... هیچ کدام جای تردید برای ما باقی نمی گذارد که روحانیت با قلم، جان، مال و خونشان از این میراث معنوی پاسداری کردند.
وی تاکید کرد: این انقلاب الهی است و بخواهید یا نخواهید این انقلاب به نام دین و روحانیت برپا شده است روحانیت نمی تواند نسبت به انقلاب بی تفاوت باشد اگر در طول هزار سال محور مشخصی به عنوان ولی الله نبود ولی در این 35 سال ولی الله داشتیم، کسی که جانشین امام زمان است و اوست که جامعه را اداره می کند.
چهره هایی شاخص از فعالیت روحانیت در انقلاب از شاهرود هستند
امام جمعه موقت شاهرود با اشاره به این که ولی فقیه جانشین امام زمان است خاطرنشان کرد: با علم به این مسئله مگر می شود یک روحانی بگوید من کاری با انقلاب ندارم اگر این را گفت از گردونه ولایت مداران خارج شده است.
سعیدی تصریح کرد: در طول این 35 سال اکثر قریب به اتفاق روحانیت این نقش را داشتند ولی با کمال تاسف دسته بندی هایی می بینیم.
وی با اشاره به این که شهرستان شاهرود شهر عالم خیز است عنوان کرد: از نمونه های روحانیت و مبارزه با بدعت ها و تفکرات التقاطی می توان به مرحوم آخوند ملا محمد خراسانی در مقابله با فرقه بابیت و بهاییت اشاره کرد، در مبارزات صد سال اخیر می توان از مرحوم شیخ مرتضی واعظ که ساکن شاهرود بودند و با روزنامه حبل المتین همکاری می کرد و شیخ عباسعلی شاهرودی نام برد و در پیروزی انقلاب و بعد از آن و در تثبیت انقلاب هم روحانیت نقش تعیین کننده ای داشتند.
اولین شهید روحانی انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب از شاهرود است
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر این که اولین شهید روحانی انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب از شاهرود است اذعان داشت: شیخ حسین باقری از دهملا 23 بهمن در میدان آزادی شهید شد و در دهملا دفن است اولین شهید روحانی که از این شهرستان بوده است.
سعیدی با بیان این مطلب که روحانیت در دفاع مقدس نقش بسیار درخشنده ای داشتند ابراز داشت: کل شهدای روحانی کشور 5400 نفر هستند به تدریج آمار اضافه می شود چون خیلی ها در سمت روحانی نبودند بعدها معلوم شد روحانی بودند، روحانیت شهید استان سمنان 101 شهید و شهدای شاهرود 57 نفر هستند.
نظر شما