به گزارش خبرنگار مهر، رضا احمدی رئیس انجمن سنگ اصفهان نیز چند روز اخیر از مشکل یاد شده در این صنعت در گفتگو با خبرنگار مهر، خبرداد و خواهان رفع مشکلات بازار و نیز کمک دولت به نوسازی این صنعت شد و همچنین احمدیه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز از تدوین برنامه نوسازی کارخانجات سنگ اصفهان سخن گفت.
تحریم ها هنوز در عمل برداشته نشده است
در این خصوص رئیس کانون سنگ ایران به خبرنگار مهر گفت: وضعیت سنگ استان اصفهان و کشور نه تنها رو به بهبود نرفته بلکه بدتر هم شده به طوریکه با ورود به کارخانجات سنگبری کوهی از سنگ های فراوری شده را می توان دید که بازاری هم برای فروش ندارد.
حسین امیر یوسفی افزود: به دنبال این امر معادن نیز وضعیت خوبی ندارد و کار این گروه نیز دچار رکود شده است.
وی علت این مشکلات را دو عامل اصلی تحریم خارجی و افت فعالیت ساختمان سازی کشور عنوان کرد و گفت: تحریم ها در شعار برداشته شده است اما در عمل هنوز چیزی ندیده ایم.
این کارشناس صنعت سنگ با بیان اینکه مبادلات صادراتی به سختی صورت می گیرد،تصریح کرد: در شرایط فعلی اگر صنعتگری بخواهد یک دینام برق بزرگ آلمانی را از آن کشور برای کارخانه برق خریداری کند باید 17 تا 18 میلیون تومان پول پرداخت کند.
امیر یوسفی گفت: دینام ذکر شده در 30 سال قبل فقط 800 هزار تومان بوده است و تازه در صورت خرید هزار مشکل هم برای وارد کردن آن با کشتی و ... وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: ساختمان سازی در سراسر کشور می توانست تا حدی زیادی معضل صادرات از سوی دیگر جبران کند اما متاسفانه این بخش نیز دچار رکود شده است.
وی تاکید کرد: سابقا به ازای هر یک متر سنگ فراوری حدود چهار متر سود می کردیم اما فعلا سنگبری های اصفهان و کشور همین که زیان نکنند و پا برجا باشند خوشحال اند.
افزایش نرخ ارز واردات ماشین آلات را سخت کرده است
وی درباره وعده رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مبنی بر حمایت از نوسازی سنگبری ها ادامه داد: علاوه بر مشکل تحریم، گرانی نرخ دلار نیز مشکل ساز شده است به این معنا که وارد کردن ماشین آلات مدرن با افزایش نرخ ارز با قیمت سه هزار تومان فعلی به مراتب از نرخ هزار تومانی برای هر دلار سابق بیشتر شده است.
رئیس کانون سنگ ایران افزود: کانون سنگ به همراه مراکز تحقیقاتی سند و نقشه راه توسعه این صنعت را تدوین کرده است اما اجرای آن بدون حمایت وزارت صنعت و معدن، اقتصاد دارایی ، وزارت علوم و ... محال است.
امیر یوسفی یادآور شد: یک متر سنگ از حین کنده شدن از کوه تا فراوری پنج روز کار آفرینی دارد.
وی درباره تاثیرات خشکی زاینده رود بر این صنعت در اصفهان گفت: با نابودی این رودخانه اقلیم منطقه تحت تاثیر قرار گرفت به این نحو که آب چاه های کارخانجات سنگبری کاهش یافت.
این صنعتگر تاکید کرد: وضعیت به گونه ای است که در چند سال قبل به ازای هر تانکر آب 15 هزار لیتری 12 هزار تومان پرداخت می کردیم اما این رقم در سال جاری به 150 هزار تومان رسیده است.
امیر یوسفی در گفتگو با مهر انتقاد کرد:
سنگ های فرآوری در کارخانجات سنگ انبار شده است
اصفهان - خبرگزاری مهر:رئیس کانون سنگ ایران معتقد است که رکود ساختمان سازی و تحریم ها باعث شده انبار کارخانجات سنگبری از سنگ فرآوری انباشته شود چرا که فروش در هر دو جهت داخل و خارج دچارمعضل شده است.
کد خبر 2356455
نظر شما