به گزارش خبرنگار مهر، رباب شهریان در نشست امروز دوشنبه خود در سالن مجموعه ورزشی انقلاب ضمن اشاره به پیشرفت ورزش بانوان در سال های اخیر، اظهار کرد: در طی یک سال اخیر دستاوردهای خوبی در ورزش بانوان از لحاظ کسب مدال و جایگاه پیدا کردهایم. همچنین توجه زیادی به ارتقای جایگاه مشارکت بانوان در تصمیم گیری و تصمیمسازی داریم. افزایش مسئولیت بانوان در پستهای مختلف، مشارکت هرچه بیشتر در فدراسیونهای ورزشی و اهمیت به حضور هر چه بیشتر بانوان در ورزش از اولویت کارهای ما است.
وی در خصوص بازی های آسیایی افزود: با شاخص های کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان که به حمایت از ورزش بانوان اشاره داشت تلاش کردیم تا در رشته هایی با بالای کسب مدال اعزام داشته باشیم. در حال حاضر هم از لحاظ کمی و هم کیفی از سطح خوبی برخورداریم.
معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به حاشیههای به وجود آمده در امور بانوان فدراسیون فوتبال ادامه داد: انتخاب سرمربی تیمهای ملی به معاونت دورزش بانوان ارتباطی پیدا نمیکند. انتخاب نواب رئیس فدراسیونها هم با هماهنگی معاونت انجام میشود و کفاشیان باید تصمیم بگیرد که چه کسی انتخاب شود. با توجه به عملکرد شجاعی در فدراسیون برخی نارضاییها وجود داشته و البته هنوز هیچ گزینهای در ارتباط با تغییر نایب رئیس بانوان نداریم.
وی با اشاره به اهمیت به افزایش مشارکت بانوان در ورزش تصریح کرد: بحث فضای ورزشی بانوان بسیار مهم است. ضرورت نیاز به سالن ویژه بانوان احساس میشود و در ارتباط با پروژههای نیمه تمام راهکارهای زیادی داشته ایم.متاسفانه مجتمع بعثت در تهران از بانوان گرفته شده و در اختیار کشتی قرار گرفت.مکاتباتی با استان ها داشتیم تا فضای ورزشی بانوان را افزایش دهند.سعی کرده ایم پروژه های ویژه بانوان در اولویت قرار بگیرد.
از هاشمی برای کمک به جذب مربیان خارجی قول گرفته ایم
معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه یکی از مهمترین چالش ها در ورزش زنان ضرورت وجود مربیان کارآزموده است ادامه داد: ورزش قهرمانی بانوان در حال رشد است و ضرورت حضور مربیان کارآزموده خارجی در ورزش بانوان احساس می شود. با کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک هم مذاکراتی در این خصوص داشته ایم و حالا باید بحث مالی را دنبال کنیم و توجهمان به شناسایی مربیان خارجی باشد که بتوانند در جهت ارتقای ورزش بانوان به ما کمک کنند.
وی افزود: البته مربیان داخلی ما نیز سطح بالایی دارند اگرچه در گذشته در برخی رشته ها با جذب مربی خارجی نتیجه نگرفته ایم یا در انتخاب مربی خارجی اشتباه کرده ایم و یا زمان نادرستی را برای این کار اختصاص داده ایم.
قانون ،منعی برای عدم حضور بانوان در ورزشگاهها نگذاشته است
شهریان در خصوص حضور بانوان در ورزشگاهها تصریح کرد: بحث ورود بانوان به ورزشگاه ها از چند دیدگاه مورد توجه قرار گرفته است. بعد از جریان والیبال گفتیم یک بار برای همیشه این موضوع بررسی تا نقاط ضعف و قوت شناسایی شود. حضور بانوان در ورزشگاهها علاوه بر ورزش ابعاد اجتماعی و فرهنگی نیز دارد. البته در برخی رشتهها حضور بانوان در ورزشگاه ها جایز نیست. معتقدم ابتدا باید شرایط حضور بانوان در ورزشگاه ها مهیا شود.
وی افزود:در فوتبال نیز ما ازمنظر خانواده به این قضیه نگاه می کنیم و در حال حاضر شرایط مهیا نیست اما برای تصمیم گیری در رابطه با این موضوع فقط وزارت ورزش و جوانان تصمیم نمی گیرد و نهاد های دیگری نیز نقش دارند. در هر حال منع قانونی برای حضور بانوان در ورزشگاه ها وجود ندارد.
شهریان در پاسخ به این سوال که آیا سایه روسای فدراسیون ها بر نواب رئیس است، اظهار کرد: در همه جای دنیا رئیس فدراسیون متولی توسعه رشته در سطح ملی و فراملی است. در بعضی فدراسیون ها بی توجهی شده است اما طبیعی است که نائبرئیسان باید فعالیت و برنامه هایشان را را با رئیس فدراسیون هماهنگ کنند.
وی ادامه داد: شجاعی در فدراسیون فوتبال نیز باید خودش مدیریت در فوتبال داشته باشد تا بتواند حاشیهها و مشکلات را جمع کند. عدم هماهنگی و تعامل کفاشیان و شجاعی چالشها را طولانی میکند.
معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان عملکرد بانوان در این دوره از بازیهای آسیایی را بهتر از گذشته پیش بینی کرد و گفت: صد در صد بهتر از گوانگجو نتیجه میگیریم اما در مورد مدالها و رشتهها فعلا چیزی نمیگویم. مدال طلای علیزاده خیلی ارزشمند بود و پیش از اعزام اصرار زیادی داشتم تا وی پرچمدار بازی های المپیک نانجینگ باشد که در نهایت وی نیز موفق شد به مدال طلا برسد.
لباس رژه بانوان در اینچئون خیلی زیباست
شهریان در خصوص پوشش بانوان دربازی های آسیایی اینچئون گفت: من روی لباس رژه بسیار حساس بودم و خودم چند طراح را دعوت کردم تا ضمن رعایت حجاب پوشش زیبایی برای بانوانمان داشته باشیم و از طرح ایرانی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه راه اندازی مجدد فدراسیون اسلامی ورزشهای زنان در دست بررسی است افزود: این فدراسیون یکی از بخش هایی است در کمیته ملی المپیک بود و برای فعالسازی آن اقداماتی انجام شده و جلساتی نیز برای ر اه اندازی مجدد آن برگزار شده است.
نایب رییس کمیته ملی المپیک در خصوص عدم اعزام بانوان شمشیربازی و سوارکاری به اینچئون بیان کرد: از ابتدا سوارکاری جزو رشته های اعزامی به اینچئون نبود.در شمشیربازی نیز تا لحظه آخر قرار بود یک بانو به بازی ها اعزام شود که در جریان لغو این اعزام نیستم. گاهی اعزام یک تیم کامل بهتر از اعزام چند ورزشکار و تیم ناقص است.
وی در پایان با بیان اینکه در ورزش باید نگاهی بر پایه عشق وجود داشته باشد خاطرنشان کرد: اگر نگاه من به بانوان وظیفهای باشد خیلی نمی توانم کمک کنم و برای کارم مفید باشم. نگاه من نگاه عشق و رسالت است. ورزش بانوان شغل من نیست و دغدغه فکریام است.امیدواریم در ورزش بانوان شاهد رشد و پیشرفت بهر چه بیشتر باشیم.
نظر شما