۳ شهریور ۱۳۹۳، ۱۵:۱۰

در جمع خبرنگاران تشریح شد؛

دفاع تمام قد صالحی امیری از عملکرد یکساله دولت/ وضعیت سبد مصرف فرهنگی خانوار ایرانی اسف‌بار است

دفاع تمام قد صالحی امیری از عملکرد یکساله دولت/ وضعیت سبد مصرف فرهنگی خانوار ایرانی اسف‌بار است

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بخش مفصلی از کنفرانس مطبوعاتی امروز خود را به دفاع از عملکرد یکساله دولت یازدهم اختصاص داد. وی همچنین وضعیت سبد مصرف فرهنگی خانوار ایرانی را اسف‌بار خواند و گفت: متاسفانه کشور ما در مقایسه با کشورهای توسعه یافته، از سطح بسیار پائینی در مصرف محصولات فرهنگی اعم از کتاب و نقاشی و فیلم و تئاتر و رسانه و هنرهای مختلف برخوردار است و این جای نگرانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین نشست خبری سیدرضا صالحی‌امیری رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران از زمان تصدی این مسئولیت (اسفند 92)، صبح امروز دوشنبه 6 شهریور با حضور وی و دو تن از معاونانش، خسروی معاون پژوهش و عزیزی معاون اسناد، در محل اندیشگاه فرهنگی این سازمان در تهران برگزار شد.

صالحی امیری که از افراد بسیار نزدیک به حسن روحانی به شمار می‌رود و امروز هم در هفته دولت، خبرنگاران را به کنفرانس مطبوعاتی خود دعوت کرده بود، در ابتدای این نشست خبری ترجیح داد به اقدامات دولت بپردازد و در مقدمه‌ای نسبتاً مفصل به تشریح تغییرات به گفته وی بنیادینی که از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم در سطوح مختلف ایجاد شده است، پرداخت.

وی در این خصوص به 12 محور اشاره کرد و گفت: «محور اول بازگرداندن ثبات و آرامش به جامعه است که نتیجه آن ایجاد بستری برای تحقق برنامه‌های دولت بوده است. دولت مُصرّ به تداوم ثبات در سطح ملی است. اتفاق دوم حاکمیت اخلاق و پرهیز جدی از بداخلافی‌های گذشته است. اتفاق سوم محوریت قانون در جامعه بوده است؛ در این خصوص دولت خود را ملزم به رعایت قانون و پایبند به اجرای آن می‌داند. اتفاق چهارم استفاده از خرد جمعی در سطح جامعه است؛ دولت دست نیاز خود را به سوی تمامی خردمندان در تمامی عرصه‌ها دراز کرده است. مسئله پنجم توجه جدی به حرمت انسان‌ها و حقوق شهروندی است که نمونه اخیر آن حرکت رئیس جمهور در پی سانحه هوایی حوالی فرودگاه مهرآباد و دستور ایشان به متوقف شدن پرواز هواپیماهای مذکور بود.

وی ادامه داد: مسئله ششم الزام به برنامه‌ریزی در پیشبرد امور است؛ جامعه بدون برنامه به ناکجاآباد خواهد رفت. در همین راستا منطق تصمیم‌گیری در کشور به عنوان یک برنامه و یک ساختار لازم تعریف شده است. محور هفتم درک لازم از عناصر مختلف و بهینه در عرصه سیاست خارجی است. در این راستا، دولت به جای استفاده از ادبیات بی‌منطق و تحریک‌آمیز و هیجانی، تلاش کرده که از منافع ملی صیانت و آنها را تامین کند که این امر عمدتاً رد قالب یک دیپلماسی فعال صورت گرفته است.

صالحی امیری محور هشتم را  اصرار بر وجود بحث‌های متنوع و پذیرش همه سلایق سیاسی دانست و گفت: دولت در این راستا تلاش کرده از همه ظرفیت‌ها بهره گیرد و شما دیدید که علیرغم برخوردی که در هفته گذشته با دولت صورت گرفت، آقای رئیس جمهور در سخنرانی خودشان در اردبیل، رای عدم اعتماد به وزیر علوم خود را حق مجلس دانست و واکنشی بسیار منطقی به این مسئله داشت. محور نهم استفاده از ظرفیت‌های نظام کارشناسی برای توسعه ملی است. دولت نمی‌تواند به تنهایی لوکوموتیو کشور را به مقصد برساند و از همین رو تلاش کرد که از همه ظرفیت‌ها در همه نهادها استفاده کند.

وی افزود: مسئله دهم توجه اساسی به معیشت مردم است که کاهش تورم و افزایش نسبی سطح درآمد مردم از نتایج آن بوده است. مسئله یازدهم توجه اساسی به حوزه فرهنگ و هنر بوده است؛ جامعه بدون هنر، جامعه مرده‌ای است و مسلماً چنین جامعه‌ای اگر هم وجود داشته باشد، یک حیات نباتی خواهد داشت. دولت در این راستا کوشش کرده که اعتماد را به اهالی فرهنگ و هنر بازگرداند. دوازدهمین نکته هم توجه اساسی به سرمایه‌های اجتمای و جلب اعتماد و رضایت مردم و ارتقای سرمایه‌های اجتماعی بوده است.»

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران سپس خطاب به خبرنگاران گفت: ما و شما، همه باید تلاش کنیم که جامعه را به سمت زیست فرهنگی سوق دهیم؛ منظور من از زیست فرهنگی هم پایه‌گذاری اخلاق و حاکم کردن آن در جامعه است چرا که بدون حاکمیت اخلاق، اقتصاد و سیاست و اجتماع ما بسامان نخواهد شد.

وی همچنین با اسف‌بار خواندن وضعیت سبد مصرف فرهنگی خانوار ایرانی، افزود: متاسفانه کشور ما در مقایسه با کشورهای توسعه یافته، از سطح بسیار پائینی در مصرف محصولات فرهنگی اعم از کتاب و نقاشی و فیلم و تئاتر و رسانه و هنرهای مختلف برخوردار است و این جای نگرانی است.

صالحی امیری همچنین گفت: ارتقای سطح فضیلت و معرفت در جامعه ایران، یه امر ضروری است؛ جامعه بدون معرفت، جامعه خشک و بی‌روحی است و باید بدانیم که یکی از دلیل بن‌‌بست اخلاقی در غرب، فروریختن سامانه فضیلت‌های اخلاقی است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین با اشاره به تنوع و گونه گونی مذهبی، قومی و زبانی جامعه ایران، این مسئله را یک مزیت بزرگ برای کشور خواند و گفت: برای تبدیل شدن چنین جامعه‌ای به یک جامعه ملی باید یک همگرایی اساسیی در آن شکل بگیرد.

وی سپس به برخی اقدامات صورت گرفته در زمان 6 ماهه مسئولیتش در کتابخانه ملی اشاره کرد و یادآور شد: اولین اقدامی که بعد از حضور بنده در کتابخانه ملی صورت گرفت، تشکیل شورای اجرایی سازمان با استفاده از همه ظرفیت‌های صاحب‌نظران آن بود. از همان ابتدا تا همین صبح امروز، شورای اجرایی سازمان فعال بوده و کوشش کرده‌ایم امور با استفاده از خرد جمعی پیش برود.

صالحی امیری از تدوین برنامه‌ای مدون برای پیشبرد امور سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ابتدای حضورش در این سازمان خبر داد و گفت: اولین محور این برنامه، حرکت به سمت ایجاد کتابخانه ملی دیجیتال بوده است. یعنی ما بتوانیم بستری ایجاد کنیم که همه افراد از همه مقاطع بتوانند از منابع کتابخانه ملی استفاده کنند البته در حال حاضر حدود 5 درصد این منابع به حالت دیجیتال درآمده است اما حرکت به سمت دیجیتال‌سازی همه منابع آغاز شده است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محور دوم برنامه‌های این سازمان را در دوره جدید توسعه مناسبات بین‌المللی آن عنوان کرد و از عقد تفاهم‌نامه‌ای با سازمان میراث فرهنگی برای برای حضور توریست‌های خارجی در کتابخانه ملی خبر داد و گفت: مطابق این تفاهم‌نامه، توریست‌ها نیم روز از مدت حضورشان را در ایران در کتابخانه ملی خواهند گذراند.

به گفته وی، توجه به برنامه‌های کمیته‌های ملی و جهانی حافظه جهانی از دیگر برنامه‌های اولویت‌دار در این مدت بوده است. صالحی امیری با یادآوری ثبت 7 اثر از ایران در حافظه جهانی یونسکو، گفت: خوشبختانه ما جزو کشورهای پیشرو در زمینه ثبت آثار فرهنگی کشور در حافظه جهانی بوده‌ایم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران توسعه روابط با کتابخانه‌های ملی سایر کشورها را از دیگر برنامه‌هایی که در دستور کار شورای اجرایی این سازمان است، برشمرد و گفت: این برنامه یک مسئله تشریفاتی نیست و ما به دنبا اجرایی کردن مفاد تفاهم‌نامه‌ها در این خصوص هستیم.

صالحی امیری محور دیگر برنامه‌های 6 ماه اخیر سازمان متبوعش را توجه به نسخ خطی و گسترش برنامه‌های این حوزه عنوان کرد و با اشاره به سفر اخیر خود به فرانسه برای حضور در اجلاس ایفلا (اجلاس جهانی کتابداری) اضافه کرد: مطابق آنچه به من گفتند، 2600 نسخه خطی نفیس فارسی در کتابخانه ملی فرانسه نگهداری می‌شود که این نشان دهنده این است که این فرهنگ غنی (ایران) توانسه به اقصی نقاط جهانی نفوذ کند. البته ما به دنبال این هستیم که به هر طریق ممکن مثلاً فایل اسکن یا نسخه کپی این نسخ، امکان استفاده پژوهشگران خودمان را هم از آنها فراهم کنیم.

وی که در اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی سخن می‌گفت، هدف از راه‌اندازی این مکان را گسترش کرسی‌های آزاداندیشی مد نظر مقام معظم رهبری عنوان و آمادگی این اندیشگاه را برای میزبانی از نشست‌هایی به خصوص در حوزه‌های علوم انسانی اعلام کرد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین با اشاره به فعالیت دو مجموعه مکتب (مجمع کتابخانه‌های بزرگ کشور) و مهتاب (مجمع هماهنگی مراکز اسنادی کشور) به ترتیب در معاونت کتابخانه و معاونت اسناد این سازمان، از تلاش برای هم‌افزایی سازمان‌ها و کتابخانه‌های عضو این دو مرکز خبر داد.

همچنین به گفته صالحی امیری طرح تدوین تاریخ شفاهی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حال انجام است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در بخش پایانی سخنان ابتدایی خود و پیش از پاسخ دادن به پرسش‌های خبرنگاران، توجه به کرامت و معیشت کارکنان این سازمان را از دغدغه‌های جدی خود و مسئولان ارشد آن ذکر کرد و گفت: متاسفانه کارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به در فقر معیشتی به سر می‌برند و به برخی از آنها که در مخازن در شرایط بسیار سختی کار می‌کنند، هیچگونه سختی کاری تعلق نمی‌گیرد. ما در این خصوص به دنبال اخذ موافقت‌های مسئولان دولت و توجه جدی به حوزه معیشت کارکنان سازمان هستیم.

کد خبر 2357154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha