به گزاش خبرنگار مهر، اکبر میرشکار بعداز ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: یکی از خدمات مهم، اساسی و تاثیرگذار که کمیته امداد امام خمینی(ره) به عنوان پیش فرض برای سایر خدمات به منظور توانمندسازی خانواده های تحت حمایت انجام می دهد خدمات فرهنگی و آموزشی است.
وی با اشاره به اینکه خدمات فرهنگی و آموزشی در قالب سه برنامه مجزا انجام میشود، گفت: یکی از این برنامه ها توانمندسازی نوجوانان و جوانان از طریق تحصیل است و در حال حاضر 400 هزار دانشآموز و 100 هزار دانشجو در خانواده ها شناسایی و برای انها پرونده تشکیل شده و خدمات فرهنگی را دریافت می کنند.
میرشکار خدمات ارائه شده به دانش آموزان و دانشجویان را برطرف کننده نیازهای تحصیلی از جمله هزینه تحصیلی، لوازم التحریر، پوشاک، هزینه کلاسهای تقویتی و کنکوری ، هدایت های تحصیلی و شغلی و... عنوان کرد.
وی یکی از کارهای مهم کمیته امداد امام خمینی (ره) در زمینه خدمات تحصیلی به دانش اموزان را مراقبتهای تحصیلی و تربیتی اعلام و عنوان کرد: 60 هزار نفر از افراد آموزش و پرورش به عنوان رابط فرهنگی مدارس با کمیته امداد همکاری دارند و دانشآموزان تحت حمایت را از نگاه ویژه خود بهره مند می سازند و اگر مشکلی در زمینه تحصیلی و تربیتی وجود داشته باشد دنبال و برطرف میکنند.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی با بیان اینکه دانش آموزان زیر پوشش این کمیته هر ساله در کنکورهای سراسری رتبههای تک رقمی، دو رقمی و سه رقمی کسب میکنند، عنوان کرد: پارسال 100 نفر از دانش آموزان زیر پوشش این کمیته رتبههای تک، دو و سه رقمی کسب کردند و آمار امسال هنوز جمع آوری نشده است.
740 نفر از دانش آموزان به عنوان نخبه شناسایی شدهاند
میرشکار همچنین با اشاره به اینکه 740 نفر از دانش آموزان به عنوان نخبه شناسایی شدهاند، گفت: کمیته امداد در طول سال خدمات ویژهای را برای این نخبگان در نظر گرفته و سرانه ای را به مبلغ 2 میلیون تومان در سال علاوه بر خدماتی که ارائه می دهند به این دانش آموزان اختصاص میدهد.
میرشکار با تأکید بر اینکه 100 نفر از دانش آموزان زیر پوشش کمیته امداد، در مدارس تیزهوشان مشغول به تحصیل هستند، ادامه داد: 98 خوابگاه دانش آموزی در 98 نقطه محروم کشور برای دانش آموزانی که در روستاهای خود امکان تحصیل ندارند ساخته شده است تا از ترک تحصیل آنان جلوگیری شود چنانچه در حال حاضر 8 هزار دانش آموز در این خوابگاه ها مستقر و در طول سال خدمات تحصیلی، فرهنگی ، فنی و حرفه ای و... را دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه از 100هزار نفردانشجو زیر پوشش کمیته امداد هم اکنون 45 هزار نفر در دانشگاه پیام نور، 23 هزار نفر در دانشگاه آزاد و 28 هزار نفر در دانشگاههای سراسری در رشتههای مختلف تحصیل میکنند، عنوان کرد: 350 دانشجو در دوره دکترا و 3 هزار دانشجو از این تعداد در دوره کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور اظهار داشت: 340 هزار نفر از فارغالتحصیلان تحت حمایت کمیته امداد در بدنه نظام قرار گرفتهاند .
میرشکار با اشاره به اینکه حدود 920 نفر از دانشجویان تحت حمایت کمیته امداد نخبه هستند، عنوان کرد: 250 نفر عضو بنیاد ملی نخبگان و 69 نفر را هم مخترعان تشکیل می دهند.
وی با تأکید بر اینکه 52 میلیارد تومان در شروع سال تحصیلی به حساب دانشجویان دانشگاه آزاد پرداخت خواهد شد، ادامه داد: در سال 90 دولت وعده داد که دانشگاه پیام نور دانشجویان زیرپوشش کمیته را به طور رایگان ثبتنام کند تا وزارت علوم هزینه آنان را واریز کند که البته این اتفاق رخ نداد و دانشگاه پیام نور پس از دو سال اعلام کرد که دولت این مبالغ را نپرداخته و از دانشجویان خواست تا بدهی خود را پرداخت کنند.
میرشکار با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور از انتخاب واحد و دادن نمرات دانشجویان خودداری کرد، افزود: پس از رایزنی دولت قول مساعد داده تا این مشکل را برطرف کند
هر سال 70 میلیارد تومان در بخش دانش آموزی و دانشجویی هزینه میشود
وی با اشاره بر اینکه در هر سال 70 میلیارد تومان در بخش دانش آموزی و دانشجویی هزینه میشود، اظهار داشت: 60 میلیارد تومان از این میزان از اعتبارات دولتی و 10 میلیارد تومان از اعتبارات مردمی تأمین میشود.
میرشکار تأکید کرد: در سال اقتصاد و فرهنگ برای هدفمند شدن آموزشهای ارائه شده، 770 روحانی، 400 نفر مشاور و 100 نفر مربی در کل کشور مسئولیت اجرای برنامههای آموزشی و فرهنگی را دارند.
وی با بیان اینکه در سال 89 تعداد 217 هزار مددجو بی سواد زیر 49 سال در کشور شناسایی شد، افزود : از این تعداد تا کنون 100 هزار نفر باسواد شدهاند و پیش بینی ما براین است که تا پایان امسال نیز 40 هزار نفر دیگر باسواد شوند.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره ) کشور با اشاره به اینکه سواد یکی از مهمترین عوامل در توانمندسازی خانواده های تحت حمایت است خاطرنشان کرد: میزان هزینه باسواد شدن به ازای هر نفر 450 هزار تومان است که تمامی هزینه آن را نهضت سواد آموزی پرداخت کرده است.
میرشکار با بیان اینکه 671 هزار مددجو از خدمات مشاورهای امدادی بهرهمند شده اند، گفت : تعداد 5 هزار و 342 نفر از 150 نفر از زنان مطلقه زیر پوشش کمیته امداد در کشور سال گذشته با بهرهگیری از خدمات مشاورهای مجدد ازدواج کردند.
وی با بیان اینکه 10 درصد از ازدواجهای کشور در کمیته امداد انجام میشود، تصریح کرد: هر زوج زیر پوشش کمیته امداد 36 ساعت آموزش لازم را پیش از ازدواج از سر میگذارند و این اقدام میزان طلاق در این زوجها را بسیار کاهش داده و به 1.7 درصد رسانده است.
میرشکار از راهاندازی شبکه تسهیلگران ازدواج در کمیته امداد خبرداد و افزود: فرهنگ ازدواج به موقوع و به هنگام از جمله اهداف راهاندازی این شبکه است که در این راستا بستههای حمایتی ازدواج نیز برای افراد زیر پوشش دارای شرایط تعریف شده است.
وی به مبارزه با آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد اشاره و خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر 500 میلیون تومان اعتبار به این حوزه اختصاص داده و کمیته امداد نیز 2 میلیارد تومان در نظر گرفته است.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره ) در پایان از برگزاری نخستین کنگره ملی مشاوره ای کمیته امداد در اردیبهشت سال 94 با همکاری سازمان روانشناسی کشور خبرداد .
نظر شما