به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار پیش از ظهر سه شنبه در جلسه شورای اداری ضمن گرامیداشت هفته دولت در استان کرمان گفت: یکی از رویکردهای مهم دولت تدبیر و امید انتخاب استانداران جامع الشرایط و با تجربه و دارای نگاه بسیار وسیع و بلند در رابطه با مناطق استانی و کشوری است.
وی ادامه داد: این اولین سفرم به کرمان در دولت یازدهم است اما در دولت های گذشته سفرهایی به این دیار داشته و تعاملات، برنامه ها و بازدیدهای زیادی داشته و از نزدیک با مسائل استان کم و بیش آشنا هستم.
ابتکار گفت: دولت تدبیر و امید با رویکرد متفاوتی در انتخابات 24 خرداد سال 92 انتخاب و یک تحول بزرگ ایجاد شد، ریاست جمهور در همان ابتدا روی این موضوع تاکید داشت که بر اساس قانون و نگاه کارشناسی و مصالح عمومی حرکت کنیم و ما تلاش می کنیم تمام خلاءها، ناکارآمدی ها و مشکلاتی که کشور را متاسفانه در شرایط بسیار خطیر اقتصادی قرار داده بود با نگاه اعتدالی و منطقی امید و نشاط و آرامش را جایگزین کنیم.
وی همچنین ابراز داشت: برای دولت بسیار مهم است که فضای آرامش و امید را به جامعه برگرداند و مردم با آمدن این دولت امیدوار شدند که می توانند در عرصه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور مشارکت داشته باشند. دولت یازدهم، دولتی نقد پذیر است و فضا برای طرح دیدگاه های متنوع سیاسی و اجتماعی و ... باز است چرا که مردم ما مردمی متنوع به جهت فرهنگ های قومی هستند و امیدوارم بتوانیم در تک تک استان ها شاهد تاثیرات این تحول فکری، اجتماعی و سیاسی باشیم.
ابتکار در ادامه افزود: مسائل محیط زیست به همه امور و فعالیت ها ارتباط دارد و محیط زیست در هر نوع فعالیتی که کوچکترین اثری را روی عناصر بسیار کوچک داشته باشد دخیل است.
وی گفت: دولت تدبیر و امید بخشی از نگاه خود را در این زمینه به اثبات رسانده است و ریاست جمهوری نیز روی معادلات محیط زیست بسیار تخصصی نظر و تاکید دارد که این امر بسیار امیدوارکننده است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: با توجه به شاخص های ملی اگر با الگوی موجود و روند گذشته پیش برویم حتما به جهت مناسبات اجتماعی، اقتصادی، سلامت و بهداشت دچار ضرر و زیانی بعضا برگشت ناپذیر خواهیم گشت، بنابراین پیوند بخش اقتصاد با محیط زیست غیر قابل انکار است و هیچ کدام را از هم گریزی نیست.
وی افزود: به اندازه کافی در گریزهایی که قبلا وجود داشته است کارنامه غیردفاعی داریم و هزینه ها را پرداخت کرده ایم و متاسفانه رتبه عملکرد محیط زیست ایران در جهان سقوط داشته است.
ابتکار به بحث آب و مدیریت و ذخیره منابع آب زیرزمینی، تالاب ها، رودخانه ها اشاره کرد و گفت: شاخص های عملکردی ما در این زمینه منفی بود و در استان کرمان نیز افت سفره های زیرزمینی بسیار تاسف بار است چرا که سفره هایی که مخزن نگهداری آب هستند در صورت نشست از بین خواهند رفت و دیگر زمین آن مخازن را نخواهد داشت و بحث دیگر، آلودگی این سفره ها می باشد که در اثر فعالیت های معدنی و صنعتی بوده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بحث پایداری در اذهان بعضی ها با کلمه توسعه عجین نشده است، گفت: توسعه بدون پایداری به معنی بی توجه بودن به نسل آینده، فرزندانمان و نبودن عدالت نسلی و فرانسلی است. باید بدانیم که آینده هم وجود دارد و تنها امروز نیست و نباید بگذاریم به جایی برسیم که آیندگان بگویند گذشتگان چه کردند که سفره ما اینچنین خالی است و این ها سئوالاتی است که خیلی هم زمان نمی برد و نوبت آن ها فرا می رسد بنابراین باید توسعه پایدار داشته باشیم و شاخص ها و معادلات را از ابتدای ایده در نظر بگیریم.
مصرف 12 برابری انرژی در ایران
وی تصریح به بحث انرژی اشاره کرد و افزود: متاسفانه در انرژی نیز پرت بسیار بالاست و در مقایسه با بعضی کشورها که مدیریت خوبی برای مصرف انرژی ندارند چهار یا پنج برابر مصرف داریم و در مقایسه با کشورهای با مدیریت بالا و خوب نیز 12 برابر مصرف ما بالاتر می باشد.
ابتکار در رابطه با تصمیمات دولت در زمینه آب و انرژی گفت: در سیاست های بخش های کشاورزی باید انقلابی در شیوه های مدیریت مصرف راه بیافتد و ادامه این روند امکان پذیر نیست، باید یک چرخش کامل داشته باشیم و گرنه جواب نخواهد داد و نیاز به یک انقلاب در آبیاری، الگوی کشت، روش ها و شیوه ها داریم تا بتوانیم در این بخش بهره وری در زمینه اشتغال، تولید و امنیت غذایی داشته باشیم.
وی گفت: در گذشته بعد از ایده پردازی و اجرای طرح، محیط زیست زمانی وارد عمل می شد که با شکایت از طرح روبه رو می شد که این امر منجر به متوقف کردن طرح می شد اما هم اکنون از همان ابتدا که ایده داده می شود تمامی مسائل و معادلات توسعه پایدار مورد بررسی قرار گیرد و حتما باید محل قرار گرفتن طرح مورد تایید محیط زیست باشد.
معاون رئیس جمهور گفت: توجه نکردن به ملاحظات زیست محیطی و هزینه ها و مدیریت نکردن طرح هایی چون صنعت خودروسازی و حتی سفره های زیرزمینی مردم را متحمل پرداخت هزینه هایی خواهد کرد که از ابتدای طرح باید با مدیریت صحیح مورد توجه قرار می گرفت.
ابتکار از محور اقتصاد به عنوان یکی از اولین برنامه های مهم ریاست جمهوری نام برد و گفت: اقتصاد سبز می گوید هزینه ها را باید از همان ابتدا پرداخت کنید و آن ها را در طراحی ها و ایده ها لحاظ کرده و سپس فعالیت را درست انجام دهید چرا که یک فضای سالم برای زندگی، کار، تلاش، فعالیت و حتی بازی بچه ها می خواهیم.
معصومه ابتکار در ادامه خاطرنشان ساخت: در گذشته کارنامه خوبی نداشتیم و نتوانستیم تعادل بخشی و اعتدال را در حفظ محیط زیست برقرار کنیم و فرصت ها و هزینه های سنگینی را از دست دادیم بنابراین باید برای آن وقت گذاشته و برنامه ریزی کنیم و بدانیم عدالت بین نسلی، مثل تهیه مسکن و جهیزیه و پس انداز برای فرزندانمان بسیار مهم است .
حمایت دولت از اجرای طرح پلیس آب در کرمان
ابتکار برنامه ریزی استان را برای به اجرا گذاشتن طرح پلیس آب، فکری درست و اساسی دانست گفت: باید با سیاست هایی که اندیشیده شده است بتوانیم این سفره های آب را احیا کنیم و حتما دولت حمایت خواهد کرد اما باید توجه داشته باشیم که در وهله اول روی مصرف آب مدیریت داشته باشیم.
وی ادامه داد: بحث انتقال آب علاوه بر هزینه بر بودن، آثار زیست محیطی زیادی را هم در بر دارد. باید داشته هایمان را درست مصرف کنیم و تمام دستگاه ها در این مسئله همدل بوده و کار فرهنگی انجام شود.
ابتکار گفت: باید با مردم تعامل داشته باشیم و با فرهنگ سازی جامعه را متوجه این امر کنیم که این طرح به ضرر آن ها نیست بلکه به سود فرزندان و نسل های بعدی نیز می باشد.
وی با بیان اینکه قطعا دولت از این طرح حمایت خواهد کرد، گفت: توسعه پایدار باید در همه سیاست ها و در همه بخش ها مد نظر قرار داده شود و این طرح کاری نرم به شمار می رود و سختی خود را دارد اما کاری پایدار است و اگر می خواهید استان کرمان از همه لحاظ برای آیندگان بماند باید این کار را انجام دهید و دولت نیز حتما حمایت می کند
معاون رئیس جمهور در پایان گفت: در بخش معدن تنها بحث آلودگی نیست که باید مد نظر قرار گرفته شود بلکه به بحث منظر نیز باید توجه شود چرا که منظر عمومی نیز بسیار گران است و اگر منظر یک شهر به واسطه کار معدن تخریب شود از قیمت آن کم خواهد شد.
ابتکار تصریح کرد: درست است معادن منفعت زیادی به همراه دارند اما نباید زشتی را تا ابد به شهر هدیه دهند. بخش معدن هم یک تکالیف و وظایفی را دارد که باید آن ها را رعایت کنند، بنابراین نباید خرابه ای از معادن یا جایی تخریب شده با منظره ای زشت برای شهر به وجود آوریم.
نظر شما