به گزارش خبرنگار مهر، سعید سهراب پور امروز در مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره ملی نوآوری وشکوفایی زاگرس در سنندج با بیان اینکه وظیفه بنیاد نخبگان حمایت از نخبگان است، گفت: در حال حضار 14 هزار استعداد برتر زیر پوشش بنیاد ملی نخبگان هستند.
وی عنوان کرد: استعدادهای برتری که سال ها تحقیق و پزوهش کردند و به مرحله اثرگذاری رسیده اند تعدادشان در کشور کم است.
وی اظهارداشت: افرادی که موفق به دریافت جایزه علامه طباطبایی می شوند معنی نخبه در مورد آنها صدق می کند و اغلب این افراد شخصیت های بین المللی و شناخته شده ای هستند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور افزود: تاکنون یکصد نفر در کل کشور جایزه علامه طباطبایی را دریافت کرده اند و اکنون آیین نامه ای تدوین شده که براساس آن از این به بعد به دانشمندان زیر چهل سال سن نیز جایزه علامه طباطبایی اهدا شود.
سهراب پور با اشاره به اینکه جشنواره نوآوری و شکوفایی برای تشویق وترغیب محققان و نوآوران برگزار می شود، بیان کرد: بنیاد نخبگان در سال های 90 و 91 جمعا 16 جشنواره منطقه ای نوآوری و شکوفایی و در سال 92 نیز 6 جشنواره منطقه ای را برگزار کرد.
وی اظهارداشت: نوآوران و مخترعان اختراعات خود را در نمایشگاه هایی در حاشیه این جشنواره ها به نمایش می گذارند و داوران هم درصدی از این اختراعات را تایید می کنند.
وی عنوان کرد: در جشنواره های نوآوری و شکوفایی 15 درصد از آثار به نمایش گذاشته شده مورد تایید قرار می گیرند و این افراد می توانند اقدام به راه اندازی شرکت های دانش بنیان کنند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور اظهارداشت: کاربردی بودن و قابلیت تجاری سازی داشتن جزو معیارهای اصلی داوران برای انتخاب و تایید اختراعات و ابتکارات به نمایش گذاشته شده در این جشنواره است.
سهراب پور با بیان اینکه اختراعات تایید شده در این جشنواره در سطح سه قرار می گیرند وبنیاد از آنها با اعطای اعتباراتی حمایت می کند، ادامه داد: در آیین نامه جدید بنیاد نخبگان اختراعات سطح یک و دو زیر پوشش معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری قرار می گیرند.
وی از تصویب سندملی نخبگان خبرداد و بیان کرد: در این سند وظایف تمامی دستگاه های کشور مشخص شده است.
وی عنوان کرد: در هر زمینه ای که موفقیتی حاصل شده در نتیجه مدیریت علمی و وجود و فعالیت نخبگان بوده است لذا توجه به این اصل مهم برای ایجاد تحول هرچه بیشتر در کشور ضروری است.
نظر شما