به گزارش خبرنگار مهر، حمید چیت چیان با اشاره به سرمایه گذاری 2100 میلیارد تومانی بخش خصوصی در طرحهای فاضلاب کشور، گفت: از زمان آغاز فعالیت در دولت یازدهم برنامهریزی شد تا بخش خصوصی بتواند در فعالیتهای احداث شبکههای فاضلاب و بهرهبرداری از آنها مشارکت کند.
وزیر نیرو اظهارداشت: اگر تنها منتظر اعتبار دولتی باشیم، باید دست روی دست گذاشته شود و هیچ کاری از پیش نمیرود. آب و برق تاثیر مستمر و مستقیم بر زندگی و آسایش دارد اما احداث شبکههای دفع بهداشتی فاضلاب نیز از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است که در صورت عدم اجرا، کشور را با مشکلات بسیار زیادی در مراکز جمعیتی مواجه خواهد کرد.
وی ادامه داد: سلامت مردم، حفظ محیط زیست و توسعه کشور وابسته به اجرای این شبکههاست تا بتوان فاضلاب را به عنوان یکی از پدیدههای نوظهور از تهدید به فرصت تبدیل کرد چرا که اگر فاضلاب به طور غیربهداشتی دفع شود، به ازای هر یک لیتر فاضلاب 8 لیتر آب از انتفاع خارج و موجب آلودگی آبهای زیرزمینی و سطحی میشود.
وزیر نیرو افزود: هم اکنون در بسیاری از نقاط کشور آبهای زیرزمینی بسیاری وجود دارد که عمدتا به دلیل نیترات بالا یا ورود فاضلابهای صنعتی و فلزهای سنگین نظیر جیوه، آلوده شده و قابل استفاده نیستند؛ بنابراین یکی از مسائل حیاتی برای حفظ منابع آبی کشور، دفع مناسب و تصفیه فاضلابها است تا پسابها به صورت استاندارد وارد محیط زیست شود.
چیت چیان از پوشش 40 درصدی جمعیت شهرهای کشور از طریق شبکههای فاضلاب خبر داد و گفت: این میزان در روستاها کمتر از یک درصد است؛ بنابراین مشاهده میشود که بخش بزرگی از کارها باقی مانده و با وجود اینکه در بیشتر شهرهای کشور فعالیتهای شبکه فاضلاب گسترده است، اما باز هم درخواستهای مردمی بسیاری برای افزایش این طرحها وجود دارد.
وی تصریح کرد: تاکنون افزون بر 2100 میلیارد تومان قرارداد با بخش خصوصی بهصورت BOT و بیع متقابل منعقد شده و طی چند روز آینده یکهزار میلیارد تومان قرارداد دیگر نیز به این میزان افزوده خواهد شد.
وزیر نیرو بیان داشت: با پیشنهاد معاون اول رئیس جمهور مقرر شده از سالهای آینده ردیف بودجه بیشتری برای بحث خرید تضمینی پساب در نظر گرفته شود.
نظر شما