۹ شهریور ۱۳۹۳، ۸:۴۷

همایش بین المللی "تقنین اخلاق" ابتدای سال آینده در قم برگزار می شود

همایش بین المللی "تقنین اخلاق" ابتدای سال آینده در قم برگزار می شود

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: همایش بین المللی "تقنین اخلاق" با موضوع الزام اخلاق به عنوان قانون و با حضور حقوقدانان داخلی و خارجی ابتدای سال آینده در قم برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی ضمن بیان این خبر به بیان تجربیات گذشته این مرکز پرداخت و گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تجربه برگزاری کنفرانسی پیرامون فقه و قانون در گذشته را دارد که موضوع بکر و جدیدی داشت و پیرامون تعاملات این دو حوزه بود تا قانونگذاران در مراجعه به فقه و حقوق بدانند باید چه معیار و شاخصه هایی را رعایت کنند.

وی تصریح کرد: این همایش که با حضور برخی محققان، حقوقدانان و مبلغان داخلی و خارجی برگزار شده بود، تجربه شیرینی را تشکیل داد تا جایی که افراد حاضر در همایش مدام تماس می گیرند و پیگیر برگزاری همایش دوم هستند که در همین راستا قرار است همایشی تحت عنوان "تقنین اخلاق" برگزار کنیم.

مبلغی در ادامه با بیان اینکه از شخصیتهای حقوقی داخلی و خارجی برای حضور در این همایش دعوت شده است، گفت: موضوع این همایش معطوف به این است که اخلاق جنبه غیر الزامی نداشته از این رو آیا می توان در مواردی که جامعه به بخشی از اخلاق نیاز دارد مصادیق آن را قانونی کرد و آن را به محتوای قانون وارد کرد یا خیر.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه با بیان اینکه ما در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به دنبال انسجام مطالعاتی حقوقی جهان اسلام هستیم، یادآور شد: اهمیت این موضوع در این است که اصولا دو نوع قانون تحت عنوان قانون بومی و قانون فراموبی وجود دارد که مورد دوم همان قانون اسلامی است. آن بخشهایی از قانون اسلامی که می تواند یک حرکت قانون گرایی، قانون سازی و قانونگذاری اسلامی باشد به عنوان یک حرکت باید در جهان اسلام جا بیفتد.

مبلغی در ادامه سخنانش گفت: این اتفاق، باب مفاهمه و گفتگو را باز کرده و امکان استفاده متقابل را ایجاد می کند. همچنین در تدوین نظام حقوقی اساسی اسلامی که بتواند همه مذاهب را در دل خود بگنجاند، می تواند مؤثر واقع شود.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در پایان سخنانش تصریح کرد: مجلس ما هم یک همکاری بین المللی با اتحادیه بین المجالس اسلامی دارد که بخش حقوقی و فقهی آن را می توانیم با همکاری مرکز پژوهش های اسلامی پیگیری کنیم

کد خبر 2360604

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha