به گزارش خبرنگار مهر، رد شدن تفریغ بودجه سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم توسط کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایهگذاری شورا که صبح یکشنبه در جلسه هشتاد و سوم شورای اسلامی شهر مطرح شد، واکنشهای تند انتقادی از سوی اعضای شورای شهر را در پی داشت.
به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و سرمایهگذاری شورای شهر قم میزان وصولی این سازمان 4 درصد پیشبینی بودجه بوده که عمده این عدم تحقق درآمد به خودداری شهرداری از کمک به این سازمان مربوط است.
وی ادامه داد: در بخش هزینه، عملکرد این سازمان 51 درصد اصلاحیه بودجه بوده که در مقیاس با وصولی باز هم عملکرد خوبی محسوب نمیشود.
حسن بختیاری با اشاره به نظر کمیسیون درباره عملکرد بد این سازمان که به بیمهری شهرداری به آن مربوط میشود، ادامه داد: تفریغ بودجه این سازمان رد شد.
عصبانیت رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی
طوبی حجازی، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا اولین کسی بود که به این موضوع واکنش نشان داد. وی در حمایت از این سازمان خاطرنشان کرد: در این زمینه باید شهرداری مورد سؤال قرار گیرد نه اینکه تفریغ بودجه رد شود.
وی با اشاره به حذف معاونت فرهنگی اجتماعی در ساختار جدید شهرداری گفت: وقتی گفتیم معاونت را حذف نکنید، گفتند سازمان داریم. گفتیم سازمان نوپا است و باید کمک شود اما هیچ کمکی صورت نگرفت.
حجازی با اشاره به شعارهای شهرداری در زمینه فرهنگ افزود: خیلی بد است که آدم شعار فرهنگی بودن بدهد و دقیقاً خلاف این عمل کند. الآن ادعای این شهرداری این است که یک سازمان فرهنگی اجتماعی دارد و ادای کلان شهرها را درآورده اما در عمل این سازمان با این وضعیت کاری نمیتواند انجام دهد.
وی که برای نخستین بار بود با چنین لحن تندی در جلسه علنی شورا صحبت میکرد ادامه داد: سازمان را منحل کنید تا خیالتان راحت شود و من هم دیگر رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی نخواهم بود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه این روند در سال جاری هم ادامه دارد اضافه کرد: همین برج هم باید یک میلیارد تومان به سازمان میدادهاند اما تنها 200 میلیون تومان دادهاند.
وی با اشاره به اینکه سازمان فرهنگی برای کار فرهنگی است اما کارهای فرهنگی خارج از محدوده سازمان در شهرداری انجام میشود اضافه کرد: حتی مدیرعامل روحش هم از برخی از این کارها اطلاع ندارد. حتی در انتخاب نیروی انسانی هم این سازمان اختیاری ندارد.
حجازی ادامه داد: بروید ببینید در شهرهای دیگر بحث فرهنگ را اینطور به تاراج میگذارند؟
به شهرداری تذکر جدی بدهید
رئیس کمیسیون خدمات شهری هم در واکنش به این مسئله با اشاره به فلسفه شکلگیری سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم گفت: با توجه به ضرورت حضور شهرداری در مدیریت فرهنگی این سازمان شکل گرفت و به نوعی بازوی شهرداری در بخش فرهنگ شهروندی است و اصلاً نباید به صورت درآمد هزینهای به آن نگاه کرد.
وی با اشاره به اینکه مدیریت شهری مکلف به اقدامات فرهنگی است ادامه داد: پیشنهاد این است که به شهرداری تذکر جدی داده شود که چرا ماده 16 این سازمان محقق نشده است.
به عقیده عباس ذاکریان شهرداری همان تکلیفی که به سازمان آتشنشانی دارد، نسبت به فرهنگ هم دارد و نباید با محاسبه هزینه و درآمد با این سازمان برخورد کند.
وی اضافه کرد: پول خرج کردن در بحث فرهنگ شهروندی هزینه کردن نیست سرمایهگذاری است و ما در شهر قم به این مسئله نیاز داریم.
عملکرد سازمان مشکلی نداشته است
در ادامه بختیاری در پاسخ به انتقاد اعضای شورای شهر از رد شدن تفریغ بودجه سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم گفت: رد تفریغ بودجه از این بابت بوده که به این رویه اعتراض کنیم. ما اصلاً تذکر به سازمان نداریم چراکه این سازمان یک سازمان متعلق به شهرداری است و شهرداری درباره تفریغ بودجه پاسخگو است.
وی با اشاره به اینکه مشکل از عملکرد سازمان نبوده ادامه داد: به صورت کلی این تفریغ را رد کردیم تا شهرداری هر مشکلی هست، پاسخگو باشد. اگر قرار است این سازمان حیات خود را ادامه دهد باید شهرداری مشکلات آن را حل کند و با این شرایط وجود این سازمان کالعدم است.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر هم با اشاره به اینکه شهرداری استقلال این سازمان را در نظر نگرفته و بسیاری امور را به آن تحمیل میکند گفت: امسال در زمینه حمایت از این سازمان آنقدر بد عمل شده که بودجه در واقع هیچ است.
وی با اشاره به اینکه با این عملکرد تصویر بدی از شهرداری به جا میگذاریم اضافه کرد: گروههای خوبی که با آقای وفایی در مسائل فرهنگی کار میکردند که امسال به خاطر مشکلات مالی نیامدند و ما شاهد افت شدید اقدامات فرهنگی در شهرداری هستیم.
وی با اشاره به اینکه مسائل فرهنگی در شهرداری به این سیاست ذبح میشود، گفت: بسیاری اوقات شهرداری توجهی به مصوبات شورا نمیکند و راهکارهایی که شورا میدهد را هیچ احترامی نمیگذارد.
سازمان مظلوم در شهرداری
سید مهدی مقیمی دیگر عضو شورای شهر هم سازمان فرهنگی ورزشی را سازمان مظلومی دانست که حداقل امکانات را دارد و حداکثر انتظار را ازش داریم.
وی ادامه داد: نگرش اجتماعی فرهنگی میتواند به شهرداری جایگاه ویژهای دهد و دوستان شهرداری باید در نگاه به امور فرهنگی تغییر روش بدهد.
حسن صبوری، معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم عدد و رقمهای اعلام شده توسط سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم را نپذیرفت. وی از اعضای شورای شهر خواست تا فرصتی یک هفتهای به او بدهند تا گزارش دقیقتری در این زمینه به شورا ارائه دهد.
وی با اشاره به مشکلات مالی شهرداری افزود: همه را یادآوری میکنم به جلسات تهیه و تنظیم بودجه. آنجا گفتیم برای این سازمان باید ردیف درآمد داشته باشد. اینکه سازمان بخواهد کاری کند و شهرداری بودجه را تأمین کند مسئلهای نشدنی است چراکه ما محدودیت منابع نقدی داریم.
برای حقوق پرسنل مشکل داریم
صبوری ادامه داد: در حال حاضر برای پرداخت حق و حقوق پیمانکار عمرانی، خدمات شهری و حقوق و مزایای پرسنل با مشکل مواجه هستیم و مسائل سازمان تبدیل شده به مسئله دست چندم برای ما.
معاون برنامهریزی شهرداری قم هم با اشاره به اینکه تفریغ بودجه این سازمان باید دوباره بازنگری شود اضافه کرد: در بحثهای فرهنگی شهرداری کمکهایی به بخشهای مختلف دارد که نشان میدهد امور فرهنگی فراموش نشده است.
رضا پوریافر با اشاره به انتقاد اعضای شورای شهر از حذف معاونت فرهنگی در ساختار شهرداری گفت: جایگاه سازمان فرهنگی در ساختار جدید از حد معاونت پایینتر نخواهد آمد و به هیچ وجه تضعیف نشده است.
فاتحه کار فرهنگی خوانده شد
رئیس شورای شهر قم در پاسخ به پوریافر اظهار داشت: ما درباره تفریغ بودجه سازمان فرهنگی حرف میزنیم و این هیچ ارتباطی با کارهایی که روابط عمومی یا آقای شهردار انجام میدهد ندارد چراکه اقدامات این سازمان برای همه مردم است.
حجتالاسلام سید محمد آتشزر با اشاره به اینکه عوامل محقق نشدن بودجه این سازمان باید بیایند توضیح دهند افزود: من تعجب میکنم از عوامل شهرداری. وقتی ساختار جدید آمد خیلیها گفتند معاونت فرهنگی برود، فاتحه کار فرهنگی خوانده میشود. آقای شهردار باید به سازمان کمک بیشتر میکرد تا این فکر اصلاح شود اما با این تفریغ مشخص میشود که واقعاً فاتحه کار فرهنگی خوانده شده است.
وی با اشاره به اینکه ما مشکلات شهرداری را میدانیم، گفت: شهرداری باید برای سازمان منبع درآمدی پیشبینی کند تا این مشکلات به وجود نیاید.
نظر شما