به گزارش خبرنگار مهر، قاسم محمدینژاد صبح یکشنبه در نخستین همایش ملی پسته ایران که در تالار وحدت دانشگاه باهنر کرمان برگزار شد، گفت: 400 هزار هکتار در کشور زیر کشت پسته قرار دارد که استان کرمان با اختصاص 16 درصد از این اراضی به خود، قطب تولید پسته در کشور به شمار میرود.
وی متوسط عملکرد تولید پسته در هر هکتار را 500 تا 700 کیلوگرم در هکتار دانست و ابراز داشت: در اثر خشکسالی تولید پسته در استان کرمان کاهش پیدا کرده و پیش بینی می شود طی سال جاری 130 هزار تن پسته از باغات استان کرمان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
رئیس همایش ملی پسته ایران یادآور شد: این در حالی است که در سال 86 میزان تولید پسته در استان کرمان 200 هزار تن بوده است.
وی از برنامهریزیهای صورت گرفته برای افزایش 50 درصدی تولید پسته در وزرات جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: تا سال 2015 آمریکا با تولید 400 هزار تن پسته به اصلیترین رقیب ایران در بازار جهانی تبدیل می شود که باید برای جلوگیری از این امر تمهیدات لازم اندیشیده و به کار گرفته شود.
محمدینژاد از ارسال 200 مقاله به دبیرخانه همایش ملی پسته ایران خبر داد و گفت: 120 مقاله از میان مقالات ارسالی پذیرفته شده که 30 مقاله در این همایش ارائه میشود.
این مسئول همچنین از چاپ مقالات برتر در مجله تحقیقات پسته خبر داد و افزود: مشکلات تولید پسته مانند کمبود آب در این همایش مورد بررسی قرار میگیرد و دبیرخانه دائمی پسته نیز در کرمان تشکیل می شود.
وی گفت: در اثر 1.1 میلیارد متر مکعب برداشت منفی آب در استان کرمان شاهد کاهش منابع آبی، خشک شدن چاههای آب و همچنین شور شدن آبهای استان هستیم که این امر بر تولید پسته نیز تاثیر گذاشته است.
محمدینژاد در ادامه به مصرف 100 تن سم در رفسنجان طی سال 91 اشاره و تصریح کرد: این در حالی است که مصرف سم در این شهرستان باید 12 تن باشد.
وی با اشاره به اثرات استفاده از سموم بر کاهش تولید پسته، گفت: براساس طرحی که از سوی پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان تهیه شده است پایه های پسته ای مناسب و مقاوم در برابر کم آبی و شوری تکثیر شده و بین کشاورزان توزیع میشود.
نظر شما