به گزارش خبرنگار مهر، مهدی خلج يكشنبه شب در مراسم توديع و معارفه مديركل دامپزشكي خراسان رضوي گفت: فعالیتهای بخش دامپزشکی از مولفههای اقتصاد مقاومتی هستند.
وي همگرایی با بخش خصوصی در حوزههای مختلف تولیدی، آموزشی، پرورش دهنده و دیگر حوزهها را از جمله برنامهها و سیاستهای جدید سازمان برشمرد و افزود: با تبیین وظایف و انعکاس اهمیت آن با افتخار می توانیم بگوییم شغل ما در رشد اقتصادی کشور وسلامت جامعه نقش بی بدیلی دارد.
بی ثباتی اقتصادی و امنیتی همسایگان ، تهدیدی برای دامپروری ایران
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اهمیت بهداشت دام و نظارتهای سازمان جهانی بهداشت، گفت: بعد از روسیه، ایران بیشترین تعداد همسایه را در دنیا دارد و این در حالی است که اکثر همسایگان ما ثبات اقتصادی و امنیت ندارند و برنامهای هم برای بهداشت دامهاي خود ندارند و این سلامت دامهای ما را به ويژه در مرزهای شرقی و خراسان رضوی به مخاطره انداخته و این موضوع به چالشی مهم برای خانواده دامپزشکی کشور تبدیل شده است.
خلج پیشگیری درحوزه سلامت دام را مقدم بر درمان دانست و افزود: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری امنیت غذایی اهمیت فوقالعادهای دارد زیرا حدود 60 درصد بیماری عفونی مشترک بین انسان و دام وجود دارد که این موضوع اهمیت پیشگیری در حوزه سلامت دام را نشان می دهد و البته رهبری نیز سیاست هایی را در این خصوص ابلاغ فرموده اند و امیدواریم بتوانیم بخشی از یارانه سلامت را به این امر اختصاص دهیم.
تسهیل صادرات و واردات محصولات دامی
خلج با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای اشتغال و نیز ایجاد پویایی و تحرک در صادرات گفت: زمان صدور مجوز واردات به 72 ساعت و فرایند آزمایش و صدور مجوز صادرات از 20 روز به 7 روز کاهش یافته است.
وی همچنان افزود: صادرات دام سبک و گوساله پرواری صرفا با مجوز دامپزشکی، امکان صادرات را دارند و نیاز به اخذ مجوز از سایر مراجع نیست.
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه در حال حاضر تولید مرغ و تخم مرغ در کشور مازاد بر نیاز است، گفت: شرایط پیش آمده و تحریم ها علیه روسیه فرصتی برای افزایش صادرات محصولات ایرانی به این کشور فراهم كرده است.
وي افزود: نگاهمان به تولید باید ایجاد محصول سالم باشد و برای تولید محصولات سالم باید بهداشت محور و سلامت نگر باشیم و این امر مستلزم همکاری مردم و تولیدکنندگان است تا بتوانیم در بازارهای صادراتی با قدرت وارد شویم.
وی بخش غیردولتی را رفیق و شریک بخش دولتي معرفي كرد و اظهار داشت: بخش خصوصی رقیب ما نیست و باید تلاش کنیم تضادها و اختلاف نظرها را به تعامل تبدیل کنیم؛ لذا سازمان دامپزشکی باید بهای بيشتری به این بخش داده وخود به عنوان نهاد نظارتی فعالیت نماید.
در ادامه این مراسم مجید روحاني نژاد به عنوان مدیرکل جدید دامپزشکی خراسان رضوی معرفی و از زحمات ناصر مرگان ازغدی قدردانی شد.
میتوانیم در خاورمیانه حرف اول را بزنیم
ناصر مرگان ازغدی مدیرکل سابق دامپزشکی استان هم طی گزارش فعالیتهای صورت گرفته در زمان مدیریت خود گفت: در حوزه سلامت محصولات دامی، از مرکز بررسی بیماریهای دامی در سطح ملی و فراملی در منطقه گلمکان بهرهبرداری شد که این مرکز دارای پیشرفته ترین تجهیزات بوده و سطح 2 این مرکز آماده بهره برداری است، همچنین در صورت تکمیل و آماده سازی سطح 3 این مرکز، در خاورمیانه حرف اول را در این حوزه خواهیم زد.
ازغدی افزود: داروهای مختلف دامپزشکی در استان تولید شده و توسعه محصولات ویژه اي در استان در دستور کار قرار گرفته بوده است.
وي افزود: همچنین طی چهار سال گذشته مرغ بدون آنتی بیوتیک در خراسان رضوی تولید شده است.
مديرکل سابق سازمان دامپزشکی خراسان رضوی با بيان اينكه سازمان دامپزشکی خراسان رضوی پیشروترین مجموعهها در کشور است، بيان كرد: مبنای کار در چهار سال گذشته تعامل برمبنای صداقت بوده و تلاش کرده ایم تا وظایف خود را در چارچوب قانون و براساس کار کارشناسی انجام دهیم.
ازغدی با اشاره به خدمات صورت گرفته در توسعه شبکه خدماترسانی گفت: 2 مرکز آزمایشگاهی برای تشخیص سریع بیماریها شامل آزمایشگاه مواد غذایی کشور و آزمایشگاه تشخیص مرضی با محوریت تب برفکی در استان به بهرهبرداری رسیده که در سطح ملی فعالیت میکنند.
ازغدی همچنین بهسازی دو کشتارگاه، بهبود و تجهیز ناوگان حمل و نقل و راهاندازی کارگاههای بستهبندی محصولات دام و طیور را از جمله فعالیتهای دوره مدیریت خود ذکر کرد و گفت: با درج کد رهگیری در محصولات دامی و طیور مصرف کننده میتواند از مرجع تولیدکننده و روند تولید محصول اطلاعات دقیقی را بدست آورد.
وی همچنین افزایش حقوق و مزایای کارکنان و بهبود تشکیلات تفصیلی سازمان از 350 پست به 559 پست را از خدمات خود در حوزه توسعه و پشتیبانی دانست و افزود: دامپزشکی استان در سال های گذشته حائز رتبه های اول، دوم و سوم در کشور شده است.
نماینده ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان نیز ضمن تقدیر از خدمات مدیر سابق سازمان دامپزشکی استان، ویژگیهای یک مدیر را اخلاقمداری و مدیریت علوی عنوان کرد و افزود: مدیریت باید بر مبنای آموزه های دینی باشد و مدیر باید در رفتار و کردار و تصمیمات خود مبانی اسلامی و دینی را در نظر داشته باشد.
حجت الاسلام رستمی با اشاره به سیره پیامبر اسلام(ص) در مدیریت گفت:از دیدگاه رسول مکرم اسلام(ص) مدیر باید سه ویژگی داشته باشد؛ تقوایی که او را به خدا وصل کند، سعه صدری که ظرفیت در او ایجاد کند و اخلاقی که مهارت های ارتباطی با ارباب رجوع را در او بوجود بیاورد.
همچنين رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوي در اين مراسم با قدردانی از زحمات مدير كل دامپزشكي استان گفت: سیاستها دولت ایجاب میکند که گاهی تغییراتی در سيستم مدیریتی یک سازمان صورت بگیرد که این موضوع بدين معنا نیست که مدیریت قبلی دارای مشکل بوده است بلکه هدف رشد و تعالی سازمان با رویکرد های جدید و سیاستها نوین مدیریتی است.
وی با اشاره به سخنان حضرت علی(ع) به مالک اشتر در هنگام صدور حکم حکومت مصر که فرمودند "ای مالک تورا به سرزمینی گسیل می دارم که قبل از تو حاکمی داشته و بعد از تو هم حاکمی خواهد داشت، پس به گونه اي رفتار کن که هم درهنگام آمدنت خندان باشند و هم درهنگام رفتنت"؛ افزود: مدیران ما باید این سخن را سرلوحه خود قرار دهند.
نظر شما