علیرضا سیادت درباره چگونگی تولید مستند «دکتر 9 دهه» که قرار است امشب 10 شهریور ساعت 22:30 از شبکه چهار سیما به پخش برسد به خبرنگار مهر گفت: طرح این مستند در فروردین سال 91 کلید خورد و ما چند سال به دنبال طرحی بودیم که مستندی با محوریت بعضی از چهرههای ماندگار تولید کنیم.
وی ادامه داد: این طرح مدتی متوقف ماند چون بودجه لازم فراهم نشد و ما از میان چهرههای ماندگار ابتدا توانستیم با آقای دکتر علی شریعتمداری وزیر فرهنگ و آموزش عالی در دولت موقت مهدی بازرگان صحبت کنیم. دکتر شریعتمداری مدال درجه یک علمی و نشان درجه یک تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرده است و چون در دهه نهم زندگی قرار داشت باعث شد که ما هم در انتخابمان به اقتضای سن وی عمل کنیم و برای همین او را در اولویت قرار دادیم.
این مستندساز با اشاره به جزییات تولید این مستند بیان کرد: این یک مستند پرتره است که ما خواستیم صرفا درباره زادگاه و شرایط زندگی دکتر شریعتمداری یعنی شیراز نباشد بلکه آن را به صورت میدانی کار کردیم و به همه ابعاد شخصیتی این استاد تعلیم و تربیت پرداختیم. برای این منظور در این مستند مصاحبههایی با خود شریعتمداری انجام شد و همچنین مصاحبههایی هم با سایر استادان دانشگاه انجام گرفت.
سیادت با نام بردن از کسانیکه در این مستند به ارائه ویژگیها و تاثیر علی شریعتمداری در حوزه مباحث آموزشی پرداختهاند، گفت: غلامعلی حداد عادل، رضا داوری اردکانی، حسن تاجبخش و نادری از جمله افرادی بودند که در این مستند با آنها گفتگو شد. در بخش دیگری از این مستند نیز تصاویری آرشیوی از دوران زندگی این چهره ماندگار استفاده شد.
وی با اشاره به نقش علی شریعتمداری در علم و سیاست عنوان کرد: دکتر شریعتمداری فعالیتهای سیاسی زیادی هم در ابتدای انقلاب داشته است. بخش سیاسی زندگی وی به فعالیتش در احزاب بازمیگردد که در حزب مردم ایران و علیه حزب توده کار میکرد اما بعد از انقلاب به تدریج این فعالیتهای سیاسی کمتر شد و حوزههای کاری وی بیشتر در حوزههیا علمی صورت گرفت. از جمله مهمترین فعالیتهای علمیاش سرپرستی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان، عضویت در ستاد انقلاب فرهنگی و سرپرستی گروه علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و تاکنون بیش از 30 جلد کتاب تالیف و ترجمه کرده است.
این مستندساز در ادامه سخنان خود با اشاره به مستند دیگری که این روزها مراحل پیش تولید آن را میگذراند و ممکن است برای ساخت آن با تلویزیون مذاکره کند، گفت: این یک مستند درباره دیوار نویسی و چهره تصویری شهر است که هم به صورت مثبت و گرافیکی و هم به صورت منفی یعنی به تبلیغات و شعارهایی که روی دیوارها نوشته میشود، می پردازد.
وی در پایان عنوان کرد: در این مستند هم قرار است گفتگوهایی با کارشناسان داشته باشیم تا درباره این پدیده و ویژگیهای بصری آن که منجر به تاثیرات روانی، جامعه شناختی و فرهنگی در جامعه و نسلهای بعد میشود سخن بگوییم.
نظر شما