به گزارش خبرنگار مهر، محسن سلیمانی ظهر دوشنبه در جریان بازدید از طرحهای پایلوت کشاورزی در روستاهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه، از راه اندازی 41 سایت کشاورزی پایدار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با همکاری جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و غربی خبر داد.
وی هدف از اجرای این طرح را مساعدت جوامع محلی و کشاورزان در احیای دریاچه ارومیه دانست که با آموزش و ظرفیت سازی اجرا می شود، اظهار داشت: افزایش راندمان آب در درون مزارع، استفاده کمتر از نهاده های شیمیایی و افزایش درآمد کشاورزان از بخش های عمده این طرح است.
مدیر ملی پروژه بین المللی طرح حفاظت از تالابها کشور با بیان اینکه تکنیکهای اصلاحی شامل اصلاح روش های آبیاری و خاک ورزی است که موجب بالا رفتن راندمان آبیاری و صرفه جویی در مصرف آب می شود، گفت: این طرح یکی ازراهکارهای 24 گانه کارگروه نجات دریاچه ارومیه است.
سلیمانی مهمترین وجه این اقدام را مشارکت واقعی مردم در احیای دریاچه ارومیه دانست و با اعلام اینکه این اقدام تنها یک تکه کوچک از پازل دریاچه ارومیه بوده که باید در کنار دیگر اقدامات به نتیجه برسد، عنوان کرد: مهمترین اقدام در این مقطع مدیریت مصرف آب و نه تولید آب است که باید هر چه سریعتر عملیاتی شود.
وی اضافه کرد: استانداردسازی فرایند تولید محصولات کشاورزی و گسترش همکاری تشکل ها، بهره برداران و جوامع محلی در مدیریت مشارکتی آب، تولیدات بیشتر با کاهش هزینه ها و بهبود کیفیت محصولات از طریق افزایش دانش و آگاهی بهره برداران از دیگر اهداف این طرح است.
بازدید از روند اجرایی طرح کشاورزی پایدار، دیدار با مجریان و مدیران این طرح در شهرستان های جنوب استان و بررسی مشکلات و موانع اجرای این طرح از جمله برنامه های سفر مدیر ملی پروژه بین المللی طرح حفاظت از تالابها کشور در آذربایجان غربی بود.
طرح کشاورزی پایدار برای نجات دریاچه ارومیه (IPCM) با همکاری سازمان ملل متحد، کشور ژاپن و جوامع محلی در حوضه آبریز این دریاچه در شهرستان های ارومیه، نقده، میاندوآب و مهاباد اجرا می شود که چهار روستای قره قشلاق، داشخانه، خورخوره و قره داغ در محدوده شهرستان مهاباد به عنوان پایلوت انتخاب شده اند.
نظر شما