به گزارش خبرنگار مهر، سردار مرتضی کشکولی عصر سه شنبه در جریان دیدار مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در سخنانی با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب در زمینه فرهنگ اظهار داشت: ایشان فرهنگ را به مثابه هوا برای جامعه می دانند.
وی با بیان اینکه تعبیر فرهنگ به هوا نشان دهنده آن است که از این حوزه نمی توان گذشت ادامه داد: اگر هوای تنفسی یک جامعه آلوده شود حیات جامعه و افرادی که در آن زندگی می کنند به مخاطره می افتد.
سردار کشکولی با بیان اینکه وجود هوای پاک برای استمرار حیات یک جامعه اجتناب ناپذیر است ادامه داد: حیات ما بستگی به هوایی دارد که تنفس می کنیم و این تعبیر رهبر فرزانه و حکیم انقلاب نشان دهنده حساسیت زیادی است که در حوزه فرهنگ وجود دارد.
تعارض میان سه فرهنگ غربی، ملی و دینی
وی با بیان اینکه در برخی موارد شاهد هستیم که بعضی چالشهای فرهنگی را در طول سه دهه گذشته نتوانسته ایم رفع کنیم یادآور شد: به نظر می رسد باید یک بازخوانی و آسیب شناسی جدی در این زمینه صورت گیرد.
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) استان لرستان با اشاره به تعارض میان سه فرهنگ غربی، ملی و دینی در این حوزه یادآور شد: همواره میان این سه فرهنگ تعارض جدی وجود داشته که در هر برهه زمانی شاهد غلبه یکی از این فرهنگ ها بر دیگری بوده ایم.
سردار کشکولی با اشاره به اینکه نتیجه این تعارض را می توان در سبک زندگی، معماری و حتی پوشش افراد در جامعه دید عنوان کرد: اثرگذاری این 3 نحله در حوزه فرهنگ محسوس است.
وی با انتقاد از ترویج سبک زندگی غربی در جامعه امروزی به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه ترویج و تبیین سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و گفت: در برخی موارد دیده می شود که برخی مولفه ها در معماری خانه های ما وارداتی و غربی است ولی متاسفانه شاهد فراگیر شدن آن در جامعه هستیم.
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) استان لرستان با تاکید بر ضرورت بررسی و توجه فعالان حوزه فرهنگ به فعالیت 3 نحله یاد شده در این حوزه افزود: باید نحوه شکل گیری هر کدام از فرهنگ های غربی، ملی و دینی به صورت ریشه ای بازخوانی شود.
هنر در مسیر حرکت جامعه به سمت تعالی ایفای نقش کند
سردار کشکولی با طرح این سوال که آیا ایدئولوژی نظام و انقلاب ما ملی، غربی یا مذهبی است؟ یادآور شد: ما با حوزه های مختلف هنر مشکل نداریم، تنها حرف ما روی این موضوع است که این فرهنگ و هنر می خواهد کدام نحله را در جامعه ترویج دهد.
وی ادامه داد: برداشت ما این است که تمام جنبه های مختلف هنر اگر سابقه دینی داشته باشد و انقلاب و نظام اسلامی را قوت داده و تبیین کند می تواند در ارتقای فضای فرهنگی جامعه و بهبود این حوزه موثر باشد.
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) استان لرستان با تاکید بر اینکه باید هنر در مسیر حرکت جامعه به سمت تعالی ایفای نقش کند افزود: خود من به هنرهای مختلف علاقمند هستم ولی تعریفی که من از هنر ارائه می دهم این است که حوزه هنر باید در جهت تقویت ارزشها و آرمانها انقلاب اسلامی قدم بردارد.
سردار کشکولی با بیان اینکه ما منکر استفاده از تجربیات خوب و قابل اتکای غرب در بخشهای مختلف نیستیم افزود: برخی مسائل است که در همه جوامع ارزش محسوب می شود که ما نیز می توانیم از تجربیات دیگران در این حوزه استفاده کنیم ولی ما با سلطه غرب در حوزه فرهنگ و هنر مخالف هستیم.
دشمنان در حوزه فرهنگ و هنر سرمایه گذاری جدی کرده اند
وی ادامه داد: انتظار داریم که دستگاههای مختلف فرهنگی اعم از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه های علمیه، اداره کل تبلیغات اسلامی و ... با حساسیت و ظرافت بیشتری در حوه فرهنگ گام بردارند و کار فرهنگی انجام دهند.
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) استان لرستان با تاکید بر اینکه باید بدانیم در حوزه فرهنگ به دنبال چه چیزی هستیم تصریح کرد: در صورتیکه یک پایه اصولی و زیرساخت در این حوزه گذاشته و مسیر و چشم انداز مشخص شود می توان بهتر و سریع تر به اهداف دست پیدا کرد.
سردار کشکولی با هشدار نسبت به اینکه دشمنان در حوزه فرهنگ و هنر سرمایه گذاری جدی کرده اند بیان داشت: سرمایه گذاری دشمن به گونه ای است که گاه مشاهده می شود که یک ضدارزش غربی را می خواهند جایگزین یک موضوع ارزشی کنند.
وی با تاکید بر اینکه بعد از گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی باید در حوزه فرهنگ به بلوغ برسیم بیان داشت: باید در این عرصه یک استراتژی جدی و مدون داشته باشیم تا دولت های مختلف دنباله رو این استراتژی کلان باشند.
دستگاههای فرهنگی هنوز به یک استراتژی مدون در این حوزه نرسیده اند
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) استان لرستان ادامه داد: در استان لرستان نیز باید یک سنگ بنایی در حوزه فرهنگ و هنر گذاشته شود تا هر کسی در این حوزه مسئولیت گرفت همان برنامه مدون را دنبال کند.
سردار کشکولی با بیان اینکه در دو گانگی و اختلاف هیچ منفعی وجود ندارد یادآور شد: گاهی ممکن است در شیوه ها و روشها اختلاف سلیقه ای وجود داشته باشد که می توان با بحث و بررسی روش مطلوب برای دستیابی به اهداف را در این حوزه پیدا کرد.
وی با بیان اینکه به رغم گذشت سی سال از عمر بابرکت انقلاب اسلامی هنوز شاهد هستیم که دستگاههای فرهنگی ما هنوز به یک استراتژی مدون در این حوزه نرسیده اند تصریح کرد: این در حالیست که ابزارهای تهاجم فرهنگی دشمنان در قالب تکنولوژی های روز از جمله ماهواره و اینترنت عنان کار را از دست ما می گیرند و سبک زندگی جامعه ما را تغییر می دهند.
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) استان لرستان با بیان اینکه باید دستگاههای فرهنگی توان خود را صرف مقابله با دشمن در میدان جنگ نرم کنند بیان داشت: ظرفیت فرهنگی خوبی در سپاه استان و اقشار مختلف بسیج وجود دارد که می توانیم از این ظرفیت برای برگزاری برنامه های فرهنگی مشترک استفاده کنیم.
سردار کشکولی ابراز امیدواری کرد که روند فعالیت ها و برنامه های فرهنگی در استان به سمتی برود که با داشتن فرهنگی متعالی به عنوان هوایی پاک برای تنفس آحاد جامعه در مسیر رشد، ارتقا و بارور شدن آحاد جامعه حرکت کنیم.
نظر شما