به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم فیروزی ظهر شنبه در همایش مربیان ورزش صبحگاهی 73 ایستگاه ورزش صبحگاهی شهرستان تبریز اظهار داشت: ورزش ھمگانی از مقولات مھم و مورد تاکید مقام معظم رھبری است که مغفول مانده و ھنوز ھم به عنوان یک فریضه واجب به آن پرداخته نشده است و در این میان پرداختن به ورزش همگانی باید به رفتار اجتماعی تبدیل شود.
رییس گروه توسعه ورزش همگانی اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی با اشاره به توجه ویژه وزارت ورزش به ورزش همگانی گفت: تمرکز اداره کل ورزش و جوانان استان بر چهار مقوله توسعه ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، بخش جوانان و توسعه فضاهای ورزشی استوار است که در این میان ورزش همگانی اهمیت ویژه ای دارد.
وی ادامه داد: تولید قهرمان با توسعه ورزش همگانی در بین تمامی آحاد جامعه میسر خواهد شد و با برنامه ریزی و سیاست کاری از ظرفیت ورزش همگانی در تزریق نشاط و شادابی به جامعه و در مرحله دوم استعدادیابی و قهرمان پروری بهرمند خواهیم شد.
فیروزی با اشاره به همکاری های مناسب آموزش و پرورش و رسانه ها برای پیشرفت ورزش همگانی در جامعه گفت: آموزش و پرورش و رسانه ها با اطلاع رسانی و آموزش نقش مهمی در نهادینه کردن فرهنگ گسترش ورزش هاي همگانی دارند.
وی افزود: کم تحرکی و عدم توجه به ورزش ھمگانی در میان افراد جامعه از چالش ھای بزرگ حوزه سلامت محسوب می شود و در حال حاضر به ورزش حرفه ای بیشتر پرداخته می شود که خروجی آن ھم مشخص بوده و قابل افتخار نیست و اخلاق حرفه ای در آن رعایت نمی شود.
رییس گروه توسعه ورزش همگانی اداره کل ورزش و جوانان استان ادامه داد: شهرداری، صدا و سیما و بهداشت و درمان به منظور ارائه پیام ھای آموزشی سلامت محور باید همکاری های لازم را داشته باشند.
وی در خصوص بالا بردن فرهنگ عمومی در میان شهروندان برای روی آوردن به ورزش همگانی گفت: دانش افزایی، ایجاد دید مثبت، تبدیل کردن به رفتار فردی و در نھایت رسیدن به رفتار اجتماعی مطلوب مھم ترین اولویت گسترش ورزش ھمگانی در استان است.
فیروزی ادامه داد: برای جا افتادن این فرهنگ در بین مردم نیازمند همکاری ادارات و نهادهای گوناگون در این زمینه هستیم زیرا هرگونه فرهنگ سازي، آموزش، تقویت زیرساخت هاي ورزشی و تشویق مردم به ورزش و حرکات منظم بدنی نیازمند همکاری تمامی بخش ها است.
تقویت زیرساخت های ورزش همگانی سرانه سلامت را افزایش می دهد
رسول صادقی نیز در این نشست اظهار داشت: افزایش سرانه سلامت و کمتر شدن هزینه درمان بخشی از اھدافی است که می توان با توجه بیشتر به ورزش همگانی به آن دست یافت به همین دلیل باید شاهد فرهنگ سازی مناسب برای ارتقا ورزش همگانی در جامعه باشیم.
رییس هیئت ورزش های همگانی آذربایجان شرقی با اشاره به پیشتاز بودن این استان در توسعه ورزش های همگانی گفت: برگزاری صدها همایش پیاده روی و کوهنوردی همگانی و خانوادگی و استقبال مردم از این همایش ها نشان دهنده توجه ویژه مردم استان به ورزش همگانی است.
وی ادامه داد: ورزش همگانی جایگاه خود را در جامعه بازکرده و با توسعه سخت افزارها، عوامل اقتصادی، عوامل فردی و فرهنگی و اجتماعی شاهد گسترش ورزش همگانی در استان هستیم.
صادقی افزود: افزايش اعتماد به نفس، ارتقا وضعيت روحي و رواني شهروندان در گرو توجه ويژه به ورزش به ويژه ورزش هاي همگاني است.
وی با اشاره به اینکه توجه به ورزش همگانی زمینه ساز توجه به ورزش قهرمانی است، گفت: ورزش قهرمانی باعث ایجاد انگیزه در بین افراد می شود و باید از آن استقبال کنیم و هزینه های مصرفی در بخش ورزش همگانی سرمایه گذاری بلند مدت برای جامعه ای سالم است.
رییس هیئت ورزش های همگانی استان در خصوص وظایف سنگین مربیان حوزه ورزش همگانی گفت: مربیان حوزه ورزش همگانی باید علمی تر و به روزتر از سایر مربیان رشته های ورزشی باشند چرا که این مربیان با قشر خاصی در ارتباط نبوده و با عموم در تماس بوده و بایستی بر آخرین مسائل علمی ورزش در رده های سنی مختلف اشنا باشند.
وی با بیان ضرورت همکاری بین ادارات برای فرهنگ سازی در خصوص ورزش همگانی گفت: شعار ورزش برای همه و همه جا و در ھر زمان باید سرلوحه افراد جامعه قرار بگیرد که در این راه مشارکت شهرداری و صدا و سیما می تواند راھگشای این موضوع باشد.
صادقی ادامه داد: اما در این میان شهرداری تبریز توانسته است برنامه های موفقی در حوزه ورزش اجرایی کرده و سازمان ورزش شهرداری تبریز برای مهیا ساختن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری برای شهروندان تبریز در توسعه ورزش همگانی پیشتاز بوده ولی ظرفیت شهر تبریز برای ورزش همگانی بسیار بالاتر از این امکانات موجود است.
وی افزود: برگزاری همایش های پیاده روی و کوه روی و همچنین جشنواره های متنوع ورزشی باید بیش از این توسعه یابد.
رییس هیئت ورزش های همگانی استان اظهار داشت: همکاری خوبی بین اداره کل و هیات ورزش های همگانی وجود دارد و این امر موجب رشد و توسعه ورزش در بین مردم استان شده به طوری که بیشترین حضور مردم در همایش های پیاده روی در این استان رقم خورده است.
سرانه فضای ورزشی در تبریز کم است
میرمعصوم سهرابی نیز در این جلسه با اشاره به ضرورت افزایش سرانه ورزشی شهر تبریز گفت: سرانه فضای ورزشی در تبریز کم بوده و بایستی اقدامات زیر بنایی برای ورزش همگانی تبریز توسعه یافته و 15 هزار متر مربع فضای ورزشی احداث شود.
مدیر عامل سازمان ورزش شهرداری تبریز ادامه داد: ارتقای ورزش همگانی عامل مهمی در کاهش هزینه های درمانی در جامعه است و به همین دلیل باید در جهت توسعه ورزش همگانی و ورزش کردن عموم مردم تلاش کنیم.
وی در خصوص آمادگی همه جانبه شهرداری برای توسعه ورزش در شهر گفت: شهرداری تبریز با تمام توان درپی افزایش ظرفیت های ورزشی شهر بوده و با برگزاری همایش های مختلف پیاده روی و کوه نوردی در پی جذب عموم مردم به سمت ورزش است.
نظر شما