مقصود قرباني در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اينكه امسال در راستای توسعه مبارزه بیولوژیک با آفات گیاهی در آذربايجان غربي، در سطح 2 هزار و 500 هکتار از مزارع نخود، ذرت و گوجه فرنگی در شهرستانهای ارومیه و میاندوآب با بخش غیر دولتی عقدقرارداد شده، افزود: در اين راستا تاکنون در سطح یک هزار و 800 هکتار از مزارع گوجه فرنگی مبارزه بیولوژیک با آفت مینوز گوجه فرنگی انجام شده است.
وي از اجراي طرح جایگزینی سموم بیولوژیک کشاورزی با سموم شیمیایی پرخطر در آذربایجان غربي خبر داد و ضمن تاكيد بر اينكه استفاده منطقی و کارشناسی از سموم با بهره گیری از توان متخصیص فعال در بخشهای دولتی و خصوصی باید انجام شود، افزود: استفاده از سموم نباتی آخرین روش در کنترل عوامل آسیب زا محصولات گیاهی است.
معاون امور بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي آذربايجان غربي با اشاره به اينكه هم اکنون با کنترل تلفیقی و استفاده از روشهای غیر شیمیایی بر مبنای اطلاعیه های پیش آگاهی صادره توسط کمیته های پیش آگاهی و شبکه های مراقبت انجام می شود، اعلام كرد:برای تولید محصول سالم وارگانیک و درطول برنامه پنجم توسعه باید در 25 درصد اراضی زراعی وباغی استان مبارزه تلفیقی با آفات و بیماریهای گیاهی انجام شود.
قرباني از برنامه ریزی برای جایگزینی سموم بیولوژیک با سموم شیمیایی پرخطر خبر داد و عنوان كرد: اقتصادی کردن تولید، حفظ منابع پایه تولید و پایداری تولید در کنار تولید محصولات سالم و ارگانیک دربخش کشاورزی از مهمترین موضوعاتی که در کنار سایر فعالیتهای بخش کشاورزی دغدغه مسئولان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی محسوب مي شود.
وي با اعلام اينكه هم اكنون مصرف سموم كشاورزي پر خطر در آذربايجان غربي از هزار تا هزار و 200 تن در طول 20 سال به زير هزار تن در سال گذشته كاهش يافت، ادامه داد: اين امر به دليل اعمال مديريت تلفيقي كنترل آفات و استقرار شبكه هاي مراقبت و پيش آگاهي در اغلب نقاط استان از طريق راه اندازي بيش از 56 كلينيك گياه پزشكي توسط بخش خصوصي بود.
وي از عقد قرارداد خريد خدمات كارشناسي 141 گياه پزشك در سطح آذربايجان غربي در اين راستا خبر داد و يادآور شد: استفاده از سموم كم خطر به جاي سموم پر خطر با دزهاي پايش و تجهيز و روز آمد شدن ناوگان سم پاشي افزايش يافته است.
نظر شما